- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bosco01
tag
Sziasztok!
Mobiltelefonra (Android-os) ki milyen vírusvédelmet ajánl, használ? Ha van X napos ingyenes próbaverziója az előny.
Előre is köszi! -
ƵøŁĭ
veterán
Igénytelen cégek - Igénytelen megoldásaik
GridinSoft Anti-Malware
https://gridinsoft.com/
LOARIS Trojan Remover
https://loaris.com/
Reason Core
https://www.reasonsecurity.com/
Total AV
https://www.totalav.com/
Iobit
https://www.iobit.com/en/index.php?s
Systweak
https://www.systweak.com/systweak-antivirus
-
Cs1csó
titán
válasz
FistXL #63392 üzenetére
Nincs ilyen, hogy "legkevesebb" adott hardver + szoftver kombótól függ, hogy azon gépen hogy fog muzsikálni egy védelem.
Az ESET-et szokták ajánlani mint olyan védelem ami kevésbé zavar be, de a Windows 10 egyre komplexebb működése miatt érdemes tenni egy próbát a beépített Defender-rel is. Mivel a külső védelmek lehet nem a programjaiddal, hanem a Windows 10-el fognak összeakadni.
Kipróbálhatod az F-Secure promót is, még él nem kér enni: [link] [link]Firefox alól az Urban Free VPN proxy Unblocker az ami úgy tudott engem "német" IP-re tenni, hogy az oldal elhitte és engedett aktiválni.
-
Cs1csó
titán
válasz
FistXL #63387 üzenetére
Önmagában az Avast nem, legalábbis nem emlékszem. A cserélgetés az tett be a rendszernek. Balami beállítást elállított az egyik majd nem állított át a másik vagy az eltávolító, szemetet hagyott stb. és az bezavarhatott. Ha tisztán teszem fel kb. egyik sem okoz gondot. Egyedül a CIS volt az ami friss telepítés után is rommá tudta fagyasztani a rendszert, úgy, hogy csak a fali konnektor kihúzása vagy a hard reset gomb benyomása segített.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
GEPESZ66 #63383 üzenetére
Ez olyan mint a Panda. Tesztek alapján a világ megváltójaként van bejelentve miközben egy kalap szar. A McAfee egy átlagos termék ahol van pénz csak elért eredmény nincs. Részletezem neked:
- gyenge zsarolóvírus védelem
- régionális szabályozott frissítés kiadás ( kijön egy új verzió lehet neked csak 1 hónap múlva települ)
- új vírusokkal szembeni felismerése átlagos
- új vírusok feldolgozása lassú
- van ilyen laptopra vonatkozó opció benne, hogy ne terhelje na az se ért semmit
- stb.Az a lényeg, hogy te elégedett vagy vele. Olcsó védelemként egy átlagos böngészés mellett jó termék. Nyílván én szőrösszívűen állok a dolgokhoz de mint mondtam régen is időseknek vagy sima egyetemi gépre tökéletes megoldás ha nem akar az ember bohóckodni a reklámokkal.
A globális piacon betöltött szerepe mellett hiába ér el jó eredményt teszten, azért még mindig nincs az élbolyban. Kaspersky, F-Secure, Norton, G-Data, Bitdefender és még páran biztosan erősebb védelmet adnak. Én tiszteletben tartom a véleményedet és használd nyugodtan tovább
.
Megjegyzés: Bármelyik termékkel is legyen gondom leírom és nem védem egyiket sem
.
-
FistXL
senior tag
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #63383 üzenetére
Nekem valahogy a McAfee erősebb védelemnek tűnik.
Ezt csak azért érzed így, mert a McAfee "rétegesebb" védelem az F-Secure-hoz képest!
Ami egyébként meg nem számít! Az F-Secure erősebb védelemben, és tesztek is azt mutatják, hogy nem igazán hagy a gépen kártevőket.Anno az antivirusok csak fájlvédelemmel működtek. Aztán jött az email, web, p2p, üzenetküldő, antispam, ssl, tűzfal stb védelmi rétegek. Arról meg nem is beszélek, hogy ma már mindenféle szar rendszer optimalizáló, registry takarító, internetkapcsolat optimalizáló, titkosító, vpn kapcsolat, stb került bele ezekbe a szoftverekbe amik nem részei a védelemnek.
Ma már ott tartunk, hogy a gyártók többsége úgy gondolja, nem is az operációs rendszer a fontos, hanem az AV/IS termék. Már ott tartunk, hogy nem azért vesz a user gépet, hogy használja, hanem eltartsa az AV szoftvereket. Ez nem egy jó irány, és sajnos a téves félelem alapú marketing megtéveszti a felhasználókat. Sajnos félelem alapú az a marketing gépezet, amit a felhasználók felé kommunikálnak, hogy vedd meg a termékeiket, és ezzel létjogosultságot adnak annak, hogy miért "b@sszák tele" a szoftverüket mindenféle szarral, ami inkább problémákat és biztonsági kockázatot jelent, mintsem valós védelmi értéke lenne!
Nem jó irány!Az F-Secure egyszerű. Nincs benn fölösleges cucc, nem tukmál, nem okoz rendszerimpactot, csak véd. Nincs benne SSL szűrés (ami a gyártók vesszőparipája),de ha felmész az eicar.org oldalra és a tesztfájlt letöltöd SSL kapcsolaton keresztül, akkor ahogy megérkezett a gépedre a fájl, már jelez is rá. Itt annyit jegyeznék meg, hogy a legtöbb gyártó szűri az SSL-t, mert azt mondják, ha azon keresztül jön le valami a gépedre, akkor cumi van, de ennek ellenkezőjét bizonyítja a leírt F-Secure eicar teszt! Magyarul hazugság, hogy szűrni kell az SSL-t, mert fertőzést okozhat a gépen.Viszont az SSL szűrés, meg a hamis tanusítványkezelés több problémát okoz. És sorolhatnék sok ilyen dolgot, amit a gyártók el próbálnak hitetni, hogy féljen a user.
Azt gondolom, egy AV/IS terméknek könnyűnek hatékonynak és láthatatlannak kell lennie a gépen!
Ezt a tapasztalataim alapján tudja az:F-Secure
ESET
DefenderSzóval, ne érezd azt, hogy az F-Securral kevesebb a védelmed, mintha mondjuk McAfee-t használnál, amiben több a funkció.
Amúgy meg az a fontos, hogy az ember jól érezze magát azzal a szoftverrel amit használ. Teljesen mindegy melyik az. Ne okozzon problémát neki, stb. -
Cs1csó
titán
válasz
FistXL #63381 üzenetére
?
Ha random BSOD van akkor nincs más hátra mint előre, ellenőrizd a hardvert - áramtalanítás után - mozgasd meg a kapcsolókat stb. majd rakd újra a Windows-t.
Nálam a pantent rendszer titka, hogy már éles rendszeren nem variálgatom a programokat tehát GeekUninstaller és társaira nincs is szükségem - amikor van az már "teszt" rendszer, ott meg kb. mindegy.
Pár hónapja Avast - Kaspersky - Avast díszítősor után szép kis BSOD-k voltak nekem is aztán újraraktam és megszűnt a probléma.
Sajnos ha tiszt rendszeren is jön a BSOD akkor vagy driver vagy hardver gond van.
-
junior11
veterán
[Böngészőkből zsebeli be az adatainkat az Oski kémprogram]
Na ezért is érdemes jelszókezelő programot használni... -
GEPESZ66
veterán
Huzamosabb ideig használtam a McAfee IS-t. ill. az F-Secure Safe-t.
Nekem valahogy a McAfee erősebb védelemnek tűnik.
Gondolom a McAfee-t régebbi hírneve alapján bélyegzik meg sokan.
A mostani tesztek azért mást mutatnak.
De mivel az F-Secure-hoz van promo-s kódom, maradok ennél.
Igaz a McAfee-hoz olcsón lehetne kulcsot venni.
Az F-Secure-hoz ahogy látom, sokszor van promo, így talán mindig sikerül hosszabbítani. -
FistXL
senior tag
Elszóltam magam...
Ez is BSOD-ozik, mint a Kaspersky -
ƵøŁĭ
veterán
VIPRE Ultimate Security Bundle 5 PC 3 Years -> 159,873 Ft
LOOL...
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
junior11 #63364 üzenetére
Javasolnám a következőket:
ConfigureDefender programot indítsd el. Ha nincs meg, [Innen töltsd le a Configure Defender Programot] .
Aztán, csinálj neki egy Default beállítást, majd indítsd újra a gépet: (zöld Default ikonra nyomj)Aztán indítsd el megint a CD-t, és az alábbi beállítást állítsd be Auditra, majd ismét restart a gépnek. Ha ez megvan, akkor mehet a teszt megint:
Nekem ezek megoldották, hogy arra az oldalra, pontosabban az onnan letölthető PUA-t tartalmazó fájlokra bejelez a Defender!
Ja, és még egy fontos dolog:
Ha a Zsaroló Program védelmet bekapcsolom, akkor is jelez a Defender. Ha kikapcsolom, akkor nem jelez a PUA-ra. De, ha az utolsó beállítást bekapcsolom Auditra a CD-vel, akkor a Zsaroló Program védelem ki lesz kapcsolva, de jelez ettől függetlenül! -
Cs1csó
titán
válasz
junior11 #63370 üzenetére
VÁRJ! Van benne opció, hogy a szabályokat egy sima szöveges fájlba tudod belőle EXPORTÁLNI és az új verzióba IMPORTÁLNI.
Amúgy SZUBJEKTÍV, de nekem az is szimpatikus, hogy az F-Secure-t nem kínaiak, vagy indiaiak fejlesztik, hanem európaiak méghozzá a viszonylagosan civilizált finnek.
-
Cs1csó
titán
válasz
junior11 #63368 üzenetére
Igen, most F-Secure van mindkét gépen. Volt, hogy ugrott pár játékra de most nincs fenn azok közül egyik sem.
A WFC-t nem használom már egy ideje, de látom, jött ki új - végre - nem árt azért ezt sem frissíteni. Megvagyok nélküle, igazság szerint már a külső vírusvédelmet is elengedtem volna de nem vagyok teljesen megelégedve a Defender-rel, de ha nem lenne más simán használnám. Most volt ez a PROMO úgyhogy miért ne korábban is volt betárazva F-Secure. Szimpatikus a "puritán" letisztult felülete.
-
junior11
veterán
-
junior11
veterán
válasz
FistXL #63365 üzenetére
Hát egy normális kezelőfelület nem ártana neki, még az Avast free-t is szépen, részletesen be lehet állítani, és az említett PUA-t is megfogta, ellentétben a WD-vel... Még gondolkodom, mit hagyak ezen a régi, öreg PC-n, ami ritkán van használva, mert a Defenderrel még elég jól elvan (pl. egy BD, Kaspersky már nehéz neki) vagy visszarakjam az esetleges "jobb?" védelem miatt az Avastot... Ha magyarul elérhető lesz, kipróbálom még lehet, hogy megy rajta a Kaspersky Security Cloud free...
-
junior11
veterán
-
-
tyan
senior tag
Likvidáltátok a jó kis F-Secure-t?
-
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
Semplar #63353 üzenetére
Nem írta le Zoli, hogy mióta van ez vagy mi okozhatta, de ne feltétlen gondolnám, hogy a CD-vel lenne vagy lett volna a gond, vagy az megoldaná. Tegnap jött frissítés, és én az F-Securra gyanakodom, mert hétfőn beszéltem a 2f-es barátommal és mellékesen szóba került az F-Secure. Azt mondta, amióta váltottak Avira motorra még több lett a fals pozitív meg az értelmetlen blokkolások száma.
-
ƵøŁĭ
veterán
Huorong Internet Security 5.0.36.0
Here are today's updates:
Program optimization:
1. Optimized popup interception library.Program defect repair:
1. Fixed the problem that there is no popup window of [Export Complete] after exporting all the rules of Tinder.
2. Fixed the bug that the pop-up window interception-window record interface position text display error (when the language is traditional).
3. Fixed the problem that when popup window pops up, it will capture the focus of the current window and affect the operation of the current window.
4. Fixed an issue where two rules appeared when custom rules blocked the same popup.
5. Fixed the problem of quarantine failure of shared files after real-time file monitoring and virus reporting.
6. Fixed the issue that pop-up window will pop up periodically when custom scan is not processed for a long time.
7. Fixed the problem that the copyright information location is not updated. -
Cs1csó
titán
válasz
maxi1975 #63334 üzenetére
+1 az "IDŐ" mellett. Egy decrypt eszközt is kárt tehet a fájlokban miközben megpróbálja feloldani tehát azokkal is óvatosan. A legjobb a fiókba betenni és lehet előbb utóbb történik valami ami miatt elérhetővé válik a valódi feloldó vagy feltörik de rendesen úgy, hogy minden adatod visszakapd.
+1 a felhőtárhely, és a külső HDD mellett is sajnos nem csak egy zsarolóprogram veszélyeztetheti az adataidat:
- tűzkár, vízkár, villám, lopás, mechanikai sérülés stb.Ezek ellen pedig csak a több helyen - és fizikailag is eltérő helyen - lévő adatmentés tud csak védelmet nyújtani.
Nekem van egy külső HDD-m és a nem pótolható (képek) vagy a nehezen pótolható (apránként összegyűjtött zenegyűjteményem) adataimról van egy mentés. Igaz fizikailag is ugyanabban a helyiségben van de a semminél több.
-
FistXL
senior tag
-
tyan
senior tag
válasz
Szia!
A lekódolt vinyódat rakd el, hátha a későbbiekben lesz rá dekódoló program (ez nem garancia, hogy lesz). Felesleges lenne kifizetni az 1000 dodót, mert vagy visszakapod az adataidat vagy nem.
A jövőben a számodra fontos adataidról legalább 3 különböző helyre (winchesterre, felhőtárhelyre és mondjuk pendrive-ra) csinálj rendszeresen mentést. A vinyót és a pendrájvot csak arra az időre csatlakoztasd a gépre, amíg az adatokat átmásolod, adatmentést követően fizikailag csatlakoztasd le a gépről.
Ha eddig nem használtál vírusírtót, akkor használj. A böngésződbe pedig telepíts reklámblokkoló beépülőt (pl. Ublock Origin).
-
FistXL
senior tag
válasz
Nem igazán tudod már azokat visszaszerezni, az Emsisoft Decryptort próbáld meg, hátha. Tedd el őket, pár hónap-év múlva talán lesz hozzá feloldókulcs.
-
maxi1975
újonc
válasz
FistXL #63248 üzenetére
Sziasztok!
Kezdő vagyok és zsarolóvírust kaptam a tavaly októberben. Titkosítottak kb. 600-700 Gb csak számomra fontos családi videó anyagot, képet és egyéb emléket. 1000 dollárt kértek, hogy visszakapjam a dolgaimat... Amit magamnak kellett volna kicsomagoljak. Megmondom őszintén nincs 1000 dollárom és nem is hiszek benne, hogy állták volna a szavukat. De abban még hiszek, hogy nem mindenki akar ártani a másiknak és nem mindenki akar meggazdagodni ilyen módon.
Talán, sikerült beazonosítani ezeket a "reco" kiterjesztésű fájlokat és Hilda nevű zsarolóvírusra utalnak. Van hozzá egy kis Decrypt program de nem kezeli. Eddig jutottam és több kiutat nem látok.Megkérem azt aki tudna ebben segíteni, vagy járt hasonló cipőben segítsen, hová tudnék fordulni?
Van bármi remény, hogy valaha adataim kicsomagolása megtörténjen?
Találtam cégeket amik ezzel foglalkoznak hasonló összegekért, de válaszolni sem hajlandók.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. Zoltán -
salaud
aktív tag
válasz
Dumi86 #63296 üzenetére
Magyarul nem kéne legyen letöltés link? Kínai szoftver, én speciel örülök, hogy tud angolul.
Engedd rá a google fordítót. Vagy olvass vissza pár oldalt, konkrét letöltési link is van berakva. De a kedvedért: [közvetlen letöltés a hivatalos oldalról] -
Szellem.
Topikgazda
Átküldtem a logot!
Van egy hibakód, ami a vírusirtásnál jelenik meg:
Description:
A(z) Windows Defender víruskereső kritikus hibát észlelt, miközben lépéseket tett a kártevőkkel és más, vélhetően nemkívánatos szoftverekkel szembeni védelem érdekében.
További információ:
https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=37020&name=Virus:Win32/Sivis.A&threatid=2147646678&enterprise=0
Név: Virus:Win32/Sivis.A
Azonosító: 2147646678
Súlyosság: Súlyos
Kategória: Vírus
Elérési út: file:_C:\Users\Attila\Downloads\SAMPL\Samples_2020_01_08\PH (45).exe
Észlelés eredete: Helyi számítógép
Észlelés típusa: Konkrét
Észlelés forrása: Rendszer
Felhasználó: DESKTOP-J9O7ST3\Attila
Folyamat neve: Unknown
Művelet: Tisztítás
Művelet állapota: No additional actions required
Hibakód: 0x8007007f
Hiba leírása: A megadott eljárás nem található.
Biztonsági intelligencia verziója: AV: 1.307.2206.0, AS: 1.307.2206.0, NIS: 1.307.2206.0
Motorverzió: AM: 1.1.16600.7, NIS: 1.1.16600.7Ez érdekes!
Aztán: ConfigureDefenderben a Controll Folder Acces-t Auditra raktam. Ettől függetlenül a Zsarolóprogram védelem ki van kapcsolva és így már jelzi a fenti linkről a PUA letöltést:
-
ƵøŁĭ
veterán
Report: McAfee Wants to Buy NortonLifeLock
"Next year, Norton and LifeLock could become McAfee-owned brands. "
-
Szellem.
Topikgazda
Kipróbáltam azt is, hogy felraktam a SAFE-t, és letiltottam a valós idejű védelmét, hátha beleugat a Defender védelmébe és azért jelez nálad a Defender amikor inaktív a SAFE védelme, de így sem jelez! SAFE tilt azonnal, Defender sehogy semmi, csak ha be van kapcsolva a Zsarolóprogram védelme.
Na, erre mi lehet a megoldás? -
Szellem.
Topikgazda
Ez nagyon érdekes!
Nálam is úgy van beállítva a ConfigureDefender:Viszont, ha én kikapcsolom a Mappavédelmet, akkor nem jelez rá! Nekem is 1909 Pro x64 van fent, és minden friss.
Elég érdekesen működik a Defender. Jó lenne tudni, hogy mi lehet az oka ennek?Kipróbáltam a feleségem laptopján, hogy kikapcsoltam a mappavédelmet. Ott sem jelez akkor. Kipróbáltam a saját laptopomon, ott is ugyan ez a helyzet! Ha, kell berakok képeket róluk szívesen.
Akkor mi az ami nálad más, mint nálunk, vagy a nálam lévő 3 gépen? -
junior11
veterán
válasz
Szellem. #63307 üzenetére
Bekapcsoltam az Avast passzív módját, restart, így a rezidens védelmet a Wd vette át - megnéztem - a zsarolóvírus elleni védelem bekapcsolva, védett mappák között a letöltésre szánt mappa is - jobb klikkre mégsem jelzett, ha máshová töltöttem le (ami szintén a védett mappák közé van rakva), akkor sem. Avast free passzív módban is jobb klikkre eltávolította.
A laposon is letöltöttem az Edge chromium Dev alatt (SmartScreen és a vélhetően veszélyesnek hitt alkalmazások letiltása funkciók aktívak) letöltés megvolt - a böngésző védelmi vonala nem jelzett semmit, BD TS 2020 sem riasztott (PUA védelem bekapcsolva), ahogy a jobb klikkes ellenőrzés szerint is tiszta
MBAM végül eltávolította.
-
Szellem.
Topikgazda
Melyik Windows 10 verzió van a gépeden? PUA bekapcsolva, adatbázis óránként frissül (már ha van), ConfigureDefender beállítva. Nálam a Zsarolóprogram elleni védelem kellett, hogy megoldja. De korábban már volt erre precedens, hogy másnál is volt ilyen gond és ez oldotta meg a problémát.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
junior11 #63306 üzenetére
Nálam ez volt a gond. A feleségem laptopján be sincs kapcsolva a gpedit.msc által a PUA védelem, és még is ment az ellenőrzés. Felmentem az oldalra és amikor lejött a fájl, azonnal jelzett rá. Ez volt a különbség nálam és nála. Bekapcsoltam az asztalin is a Zsarolóprogram védelmet (benne van a Letöltések mappa is, ahová menti a letöltéseket) és ugat rá azonnal.
-
junior11
veterán
válasz
FistXL #63248 üzenetére
Kíváncsiságból végül én is letöltöttem, a WD nem jelzett, jobb klikkes ellenőrzésre sem (PUA védelem a gpedit.msc-ben régóta be van kapcsolva). MBAM free jobb klikkes ellenőrzésre felismerte és eltávolította. Aztán letöltöttem és beállítottam az Avast free-t, letölteni engedte Chrome-ból, de jobb klikkes ellenőrzésre azonnal felismerte és szintén eltávolította.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite