Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• finest

addikt

válasz Don Vittorio #1499 üzenetére

Oxoxnak az életkorokról: Hogy egy heteró példát hozzak: a Rómeó és Júliában a főhősök 14 és 15 évesek, biztos azért volt divat a középkorban tizenévesen házasiodni, mert olyan piszok sokáig éltek...

Don: Értékelem a ksidobosok 7 pontját a zsidók története témakörében. De, máshol mást olvastam: [link] Persze a szentírást többféleképpen is lehet értelmezni...Kár, h elkanyarodtunk a témától. Én csak annyit állítottam, h a bibliai történet tanítása az emberáldozat tiltását szolgálja elmélyíteni. Erre jól rávilágít, h: "2. Ábrahám áldozata nem valósult meg, csak a hite lett próbára téve. Éppen ezért a Biblia úgy is beszél róla, mint a hit hőse." És ha megnézed a B'résitben ő sem egy báránnyal indult el áldozni.

A mondanivalóm lényege azonban az volt, h egy állítás még nem helyes attól, h mások annak tartják, h arra pl. melegházasságra, homoszexualitásra más volt a történelemben precedens.

És ha már a precedenseknél tartunk.
    Oxoxnak a heteroszexuális házasságról és érvekről: A sokat emlegetett homokos(nak beállított) rómaiak, vajon miért nem emelték be a római jogba az egyneműek házasságát, ha amúgy is olyan elterjedt volt???

Az érvek pedig: A házas férfiak élettartama hosszabb, kevesebb a szív és érrendszeri betegség, kevesebb a pszichés betegség, jobb az immunrendszerük. Szóval a házasság a tudomány szerint is jó dolog. (Meleg házasságban élő férfiakról nincs adatom, de majd felvilágosítasz.) ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés