- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Dareiosss #1929 üzenetére
A faelgázosító felfűtötte a puffertartályt, és a fűtés onnan ment. 75-80 fokról kezdett és szépen hűlt ki a víz, 50 fok alatt a fenti szinten már sokat kellett keringtetnie, hogy elérje a termosztát által megkívánt értéket.
A magas fogyasztást sejtem, de azt hiszem nagyon nem tudok mit csinálni a H tarifán kívül, mert a padlófűtés fent nem megoldható.Mert a hőszivattyú mindig menni fog, így elég lehet alacsonyabb előremenő, nálunk a hidegebb időben is elég volt 36-38 fok a radiátorokban.
Lehet, hogy akkor nálunk is hasonló lesz, mert idáig on-off volt a fűtés, így mindig hideg radiátorokra ment rá a víz. Nem ismerem a hőszivattyús fűtést, sose volt még vele tapasztalatom.A propán meg ... tűzveszélyes, amíg nincs baj addig nincs baj.
Alapvetően csak én nézegettem az R290-et, biztos amit biztos alapon, de a kivitelező váltig állítja, hogy tökéletes lesz nekünk az R32 is.#1928 Attila2011
Köszönöm a meglátásod, átmosást ajánlottak ők is, ezek szerint helyesen. A hőveszteségre még rákérdezek, ők max 5%-ot mondtak.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a házunkban lecserélni a faelgázosító kazán +nagy puffertartály kialakítást hőszivattyús rendszerre. Két szintes, könnyűszerkezetes a ház, alul padlófűtés+radiátorok, felső szinten csak radiátorok vannak.
A korábbi tapasztalatom szerint az 55 fokos víz elég volt a felső szint komfortos kifűtéséhez, de a 45 fokos víz pl. már nem volt az igazi.
A kivitelező ajánlott egy monoblokkos r32-es Midea készüléket, nagyjából 5-6 méter távolságra lenne a készülék az osztótól. Összességében nekem erre az 53-55 fokos vízre szükségem lenne a felső szint miatt, de állították, hogy ez nem probléma a készüléknek mert megfelelő szigeteléssel és műnyag csövekkel a hőveszteség minimális, nem is kell ezzel foglalkozni, a gép "tudni fogja".
Alternatívaként létezik a Midea Nature széria R290 gázzal, de az árban jelentősen drágább, illetve azt mondták nekem, hogy bőven elég lesz a R32-es verzió amit megbízhatóbbnak tartanak és olcsóbb is. Kicsit bizonytalan vagyok, érdemes alaposabban kiszámolni a hőveszteséget vagy csak én vagyok túl óvatos a kérdésben?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest