- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Lucilla88
csendes tag
Visszavásárolnám 5 éves használt Toshiba Satellite A200-1CR típusú notebookomat. Eltűnt: 2012.03.16. Budapest IX. kerületi lakásból
Sorozatszáma:
S47348126KSSAE002G016HUBrövidebb verzió: 47348126K
A rajta levő adatok fontossága miatt 150.000 forint összegű díjat fizetnék a nyomravezetőnek!
Ui: Ismertetőjele a bal kerek hangszórótól a szél felé kiinduló kb. vízszintes hajszálvékony repedés.
Tel.: 20/200-0581A kép csak orientáló, nem magáról a gépről készült. Egyébként belül bal oldalon 2 matrica volt rajta egymás mellett sorban: Intel Inside, Windows Vista
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Nekem ma lopták el az aláírásban lévő laptopom egy InterCity vonatról táskával, cuccokkal. BIOS jelszóval van védve, nem tudja véletlenül valaki, hogy fel lehet-e törni az ilyet? Mert így a gép legfeljebb alkatrésznek jó.
-
föccer
nagyúr
Felejtsd el a kapcsolat felvételt.
Kapásból menj a rendőrségre. Ott ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenned (nem bejelentést), és a feljelentésbe ezeket az infókat meg kell adni. Ha van időpont/ip cím párosítás, akkor azt mindenképpen vinni kell, illetve minden, infót ezzel kapcsolatban. Akár screenshoot-ok is. Vigyél a telepített programról (esetleg magyar nyelvű) leírást, hogy mi ez, és mit tud. Ügyészégen fingjuk nincs róla, hogy ezek a cuccok hogyan működnek.
Indulj minél hamarabb. És lehetőleg ne használd sokszor a progit, mert előbb utóbb fel fog neki tűnni, és akkor bottal ütheted a nyomát.
Sok sikert.
üdv, föccer
-
Igen, ha épp online monitorának a képét látom! Ám ezt neki jelzi egy ablakban, de azt gyorsan kinyomom. Szóval csak a szerencse és a hozzáértése kérdése, hogy észreveszi-e... Az ip címét és hostját látom! Hostból ítélve mobilinternettel nyomul, ami elég jó hír, mert annak lesz valószínűleg egy tulajdonosa!
A terv eddig az, hogy megpróbálok észrevétlenül képet lopni tőle. Pl iwiw, facebook, msn cím elég sokat mondhat. Innentől kezdve sok infóm lehetne. Számla mutogatása és a rendőrség emlegetése elég indok lehet, hogy visszaadja! Úgyis azt kamuzná, hogy valakitől vette... szóval nem igazán lenne mit büntetni. Bár kamerák rögzítették őt, de kapucniban volt!
Meg kellene próbálni vele felvenni a kontaktot, mint idegen! És úgy az infót kiszedni belőle! Ha ezek nem mennek marad a rendőrség a rögzített IP-vel!
Remélem nem rendszeres olvasója a PH-nak!
-
föccer
nagyúr
Monitor képét látod? Ha igen, akkor egy esetleges e-mail fiók címe is sokat segíthet. És az ip alapján bármikor visszafejthető, hogy abban a pillanatban hol volt a gép. Akkor van csak ciki, ha nyílt/nyílvános netet fogott wifin. Egyébként be becsüld alá a rendőrséget. Lehet hok a dolguk, de a nyomozók többsége azért le akarja zárni az ügyet, és nem a szarik rá kategória. Persze, ha van hasznos információ az ügyben.
üdv, föccer
-
Hali!
Adott egy laptopot, melyet egy betörés során eltulajdonítottak! Szerencsémre rajta hagytam a logmein programot és láttam, hogy be volt jelentkezve, tehát várhatóan valamikor távvezérelni tudni fogom, ha éppen online. Az ip címe ezáltal mentve is lett!
Nem akarom a dolgot elkapkodni, hogy egyszer csak bejelentkezek és átveszem az irányítást a gép felett. Inkább valami biztosabb, praktikusabb dolog kellene, hogy kiderítsem a tolvaj (esetleg új tulaj) elérhetőségeit.
Gondoltam keyloggerre, de feltelepítse gond lehet észrevétel nélkül.
Rendőrség lassú, semmire nem jó, máskor sem tudtak semmit tenni ilyesmi esetben... Ötletek?
Bízom benne, hogy lesz valaki elég dörzsölt! Ha fórum szabályzatába is ütközik az ötlet kérlek dobj privit!
Köszönöm!
-
válasz
Bloodrayne2 #23 üzenetére
az inkább egy elveszített noti, amit őrizetlenül hagyva talált meg valaki, ilyenkor szerintem több felelősség terheli a tulajdonost, mert nem vigyázott kellően a notijára...
más kérdés, hogy a megtaláló elvileg köteles leadni az illetékes szerveknél 8 napon belül, viszont ha 30 napon belül nem jelentkezik a tulajdonos - illetve nem találják meg azt -, akkor a megtaláló akár igényt is tarthat a talált dologra!
a rendőrség ad ki rá körözést - ha kap hozzá a (volt) tulajdonostól azonosítót -, és azon felül túl sokat nyomozni nem tud, gondolom a noti tulajdonosa sok támpontot nem tudott megadni... adott szerelvényen dolgozó jegyvizsgáló(ko)n kívül gondolom más nem nagyon beazonosítható a vonaton a cselekmény lehetséges időintervallumában, de ha a noti tulajdonosa minden utasnak fel is sorolná a nevét és szükséges adatait a beazonosításhoz - mondjuk ez nem valószínű -, akkor is mindegyik azt mondja, hogy; nem láttam, nem emlékszem és vége is a mókának... -
Bloodrayne2
tag
nekem osztálytársam hagyta a vonaton véleten,és mire felhyvt a a legközlebbi állomást már nem volt meg
és aq rendőrés is szart az egészre hiába mondott ezt azt
pedig nagyon szép fuji volt
-
werner5
csendes tag
Sziasztok!
Ha ellopták a navigációmat akkor be lehet mérni valahogyan?
-
edipqe
senior tag
válasz
greatchaos #18 üzenetére
a formázott winyó adatait is vissza lehet szedni, ha csak nem speckó takarito programot használtál!
-
akármi is van de a barátodnak nem lehettt egy olcsó utazás
mondjuk ezt elég felháborítónak tartom..mert nemhogy este kirabolnak de akár nappal is az utcán..nekem is lenyulták a telóm szeretett kissebségünk... -
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #18 üzenetére
Igen de te nem a balek kategóriába tartozol
-
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #17 üzenetére
lehet vannak balekok. de én akármit is vegyek, az az első dolgom, hogy gyalu. ennek két oda van, hogy véletlen se kerüljön hozzám nem hozámtartozó adat. nem vagyok kíváncsi mások dolgaira. ill ez eladásnál is van, csak üres, vagy formázott adathordozót adok el...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #16 üzenetére
Az is előfordulhat, hogy nem hozzáértő júzernek passzolja le
aki első bekapcsolásnál kipróbálja, hogy megy-e rajta a net
(nem tartom kizártnak, főleg ennek a topiknak az áttanulmányozása után)
-
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #15 üzenetére
sztem ilyen benga tolvaj már nincs. vagy bagóért lepasszolja hozzáértőnek és az gyalu, vagy használja. egy tolvajt nem úgy képzelek el, mint aki normális körülmények között él, és rendelkezik otthon internetkapcsolattal... - de lehet én nézem le őket. személyesen egyik lakásán nem voltam még
-
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #14 üzenetére
Hát házilag nem tudom, hogy bele lehet-e integrálni a BIOS-ba. Nekem a gyártó magától tette bele (sőt nem is szólt róla, csak utólag derült ki
) Valószínűleg ő is csak azért, mert partner ebben a programban.
Viszont valóban van egy letölthető, telepítendő változata is.
Ki tudja, lehet, hogy van olyan aki rögtön rádugja netre, mert nem tudja, hogy lenyomozható. -
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #13 üzenetére
így már más. nem ismertem a dolgot. mivel azt írtad, érdemes feltenni, így nem biosz szinten gondolkoztam
de akkor nem lehet olyan rossz, de sztem nem minden laptop bioszba tolhatod bele. sőt, egy 100k-s notiba biztosan nem...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #12 üzenetére
Enyémbe pl bele van integrálva a BIOS-ba, amiből az életbe nem szedi ki, ha csak nincs hozzá 1 millás programja+kemény szaktudása.
-
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #10 üzenetére
nem hiszem, hogy szoftverrel védhető-e a dolog, hiszen, aki ilyen lop, annak az az első dolga, hogy gyalu minden
-
greatchaos
addikt
gyakorlatilag esélytelen. itt a haverod a felelőtlen, hogy egy tömegközlekedésen, ahol az embert napközben is kirabolhatják, erre tesz egy lapáttal és még be is alszik a metrón. nyáron nyaralás alkalmával rómában tapasztaltam, hogy olyan szintű a rablás a metrón, hogy a turista rosszul érzi magát. a barom idegenvezető meg 2x is vitte a csoportunkat, mindkétszer voltak "áldozatok"
-
Darth_Revan
veterán
Többek közt ilyen esetek miatt is érdemes feltenni a LoJack nevű programot
Ha ez fel van téve miközben valaki csatlakozik a netre, akkor elküld minden pontos adatot a rendőrségnek ami ahoz szükséges, hogy meg lehessen találni a laptopot.
Bááár azt nem tudom, hogy Magyarországon mennyire műküdik... -
greatchaos
addikt
tudod, magyarország már évekkel korábban eljutott arra a szintre, hogy az autóban nem szabad hagyni semmit. én már az mp3 lejátszó konzolját is leveszem, ha otthagyom a kocsit valahol, hogy ne adjon okot a rablásra. nemhogy laptopot... saját károdon legalább megtanultad, hogy ne hagyj semmit a lezárt autóban
-
Putyur
csendes tag
Szevasztok!
Nekem március 10-én a budapesti hajógyári szigeten törték fel az autómat, és vitték el a laptopomat. Ha valaki szembetalálkozna vele, nem lennék hálátlan... Nagyon feltűnő ismertetőjele, hogy alul-felül bele volt gravírozva a műanyag házba, hogy: "ERNST AND YOUNG KFT. TULAJDONA". Egy DELL Latitude C800-as volt, infrával, firewire porttal, S-Video kimenettel, Vodafone-os kártyatelefonnal - és egy rakás nehezen pótolható melóval.
Hátha...
Itt elérhető vagyok: putyur@uze.net
-
Marco_83
csendes tag
Száradjon le a keze annak aki ellopta!
Nekem is lenyulták az előzöt
Annak ellenére hogy a rendőrök megfogták a betörőmet, nem lett meg a laptop -
Öcseee
csendes tag
Sajna rengeteget melózik a srác, így előfordul, hogy elalszik tömegközlekedve...
-
shteer
titán
válasz
szelidorzo #2 üzenetére
ez érdekel engem is, én szorosan fogom a metrón a tatyót
-
szelidorzo
aktív tag
Az esély a megtalálására közel 0%.
Meséld már el, hogy lehet metrón elhagyni (hagyni ellopni?) egy notit?
Vagy be volt rúgva, netán lőve a haverod hajnalban?
Rablást még megérteném, de ez jó nagy faszságnak tűnik, csak kissé költséges a tanulópénz. -
Öcseee
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos egy haveromnak lenyúlták tegnap hajnalban a laptopját a metrón.
Van-e valami 5letetek hogy lehetne megtalálni?
Esetleg van-e valami cég ami ezzel foglalkozik?
Előre is köszi a hozzászólásokat!
Aktív témák
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD