Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3746) [Prolixus] válasza Fitzgerald (#3743) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Az teljesen érthető ha ez a fajta, egyébként teljesen természetes szentimentalizmus egy kétórás filmbe nem feltétlenül fér bele.
De egy soktíz órás szerepjátéknak az ilyesmire igenis kéne időt szakítania.
Ez egy akció-szerepjáték, és legalább annyira szerepjáték, mint akció.
Ehelyett annyi történik, hogy szépen felébred mindenki, ásítozik, kávézik, meg páran nyomják a standupot mint a Bödőcs."

Ezzel maximálisan egyetértek. Mondom én is szeretném, ha ilyen szépen, komótosan, atmoszférikusan építenék fel. De látni kell, hogy sokaknak még ez a prológus is túl hosszú. Sajnos. Szóval szerintem nem azért kell ekézni a Bioware-t, mert nem tudtak volna ettől jobbat kihozni. Inkább azért, mert túlságosan biztonsági játékot játszottak. Csináltak is valami felvezetést, de csak a nagyon minimumot, hogy a lehetőségekhez képest minél előbb bedobhasson a játék az akcióba. Így lett a dolog egy kissé jellegtelen szódával elmegy valami, amitől lehetne sokkal jobb, de még a trilógiában is láttunk rosszabbat (ME3 opening).

"Annyi különbséggel, hogy bármennyire is igyekszik a BioWare elhatárolódni az eredeti trilógiától, ez egy ismert, már bejáratott frencsájz, hiába "reboot" az Andromeda. Ugyanabban az univerzumban játszódik csak más helyszíneken és időben. "

Ez pont elég, nem? Fel kell építenie magát az AI-t, ami kapásból egy hatalmas és amúgy eléggé hihetetlen projekt (a ME világon belül is). Nem mindenki nézte meg meg olvasta el az összes kiadott marketinganyagot például. Plusz konfliktust kell az AI-ban csinálni, hogy a játékosnak legyen valami érdemi feladata, ne egy tévés matiné legyen a dologból, ahol minden flottul megy és élik a kolonizálók a dolgos, de unalmas mindennapi életüket. A játék első óráinak nem azzal kell foglalkoznia, hogy mi a Citadel, hanem azzal, hogy mi a Nexus és mi a baj vele. Nem azzal kel foglalkoznia, hogy kik a kroganok, turiánok, salarianok stb. és mik a fajok közötti konfliktusok, hanem hogy miért jöttek el a jól ismert Tejútból, és milyen konfliktusok alakultak ki azóta közöttük, amit nekünk majd valamilyen formában rendezni kell. Nem azzal kell foglalkoznia, hogy mi volt az a bazinagy anyahajó az eden prime-on meg mi a frász van ezekkel a geth-ekkel, hanem hogy mi a frász van ezekkel a kett-ekkel és mit is akarnak tulajdonképpen, meg mi ez az itt hagyott Remnant tech stb. Szóval a maga módján ugyanúgy világot épít ez a játék is az elején, ha nem is olyan mértékben mint a ME1, de sokkal nagyobb mértékben, mint a ME2-3 (ami a játék elejét illeti, természetesen a teljes játékmenet során mindegyik játék építi a ME világot). Ilyen téren a játékok elején a ME3-ban semmilyen világépítés nincs gyakorlatilag, és a ME2-ben is csak a Cerberus-t kell valamennyire bővítenie az íróknak, hogy "nem csak egy random terrorszervezet"ről van szó, más nem nagyon történik. A Cerberust bemutatják úgy ahogy, aztán már mehetsz is a Collector támadások után nyomozni (akikről a játék elején még semmit nem tudni, még annyit sem, mint amennyit a Kett-ről tudunk most a MEA-ban). Ez a fasorban sincs ahhoz képest, amit a MEA-nak kell csinálnia. Ezt nem azért mondom, hogy emiatt a MEA első 5-6 órája úgy jó ahogy van, és minden "bűne" bocsánatos, hanem csak azért, hogy összehasonlítási alapnak max a ME1-et lehet venni ilyen téren csak. És az sem volt sokkal jobb, aztán mégsem ment szerintem ennyire a panaszkodás.

Összességében tehát szvsz a prológus egynek elmegy, a játék első pár órája meg teljesen rendben van. Az Alec Ryder-es dolgokat leszámítva, az ha valóban ennyiben marad, akkor az tényleg egy rakás sz@r.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.