- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Helios 44-2-ről itt van egy képsorozat tőlem.
Ugyan nem eredeti méretűek, de pár példa:
Jupiter 37A-val: [link] [link]
MIR-1B-vel: [link] [link]Videózni nem szoktam (lévén a K100D-vel nem lehet), de az elkészült képek minőségével elégedett szoktam lenni. Legtöbbjük ugyan nem MC (multi coated), tehát a szembefénnyel óvatosan kell bánni, vagy különleges effektként is lehet használni a videózás során.
Ennek az egész manuális világnak "feelingje" van, amit valaki vagy nagyon megszeret, vagy nagyon megutál. -
BEE
addikt
A Kanyonnak van egy 50/1,8-as objektívje. Műanyag, de olcsó és jó a képe.
Sokkal inkább ajánlom azt, mint bármi manuálist a videóhoz.A "gyors lencsét" itthon a szakács főzi, fotósok fényerős objektívről beszélnek.
Nyitott blendével megpróbálhatsz videózni, de szerintem hamar abbahagyod majd.BEE
-
johnjohn
addikt
Értem. Fényszegény környezetben csak az ISO emelés fog segíteni, mert nyitott blendénél nagyon kicsi lesz a mélységélesség, itt 5-10 cm-re gondolj, de ha a téma közeli, akkor ez 1-2 cm-re is módosulhat.Semmi nem lesz a képen, ami igazából éles, illetve kétséges mit sikerül élesre belőni. Ráadásul fix snittekkel kell dolgoznod, ami egy bulin nehéz dolog. Mindenképpen legalább egy Sigma, vagy Tamron 17-50/2.8-as obi kellene neked,vagy fix 50/1,8, 35/1,8-as amivel jól megy a fénymérés ! Nappal esélyes a manuális objektív is.
Amit említettél témákat, ahoz inkább valami minimum 2-300 000.- be kerülő HD kamera kellene neked.Ezzel nagyon jók a tapasztalataim!
Manuális objektívekről itt találhatsz érdekességeket. -
johnjohn
addikt
Mire gondolsz a "gyors" kitétellel. Mindegyiket kézzel kell fókuszálni, és manual beállítások mellett használni. Mit szeretnél videózni ?
Lehet, nem a legszerencsésebb gyakorlat nélkül rögtön a nehezebbel kezdeni, inkább valami alap AF objektívvel, automata fényméréssel kellene kezdeni. Nyitott blendével elég kicsi a mélységélesség, és a lágy lehet a kép némelyik régi lencsével.
Milyen gyártmány a DSLR ? A Nikon vázakon csak lencsés adapterrel van " végtelen ", ami ront a minőségen, a Canonnál egyszerűbb a dolog, a Pentax mér fényt is a régi obikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest