- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Szólánc.
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
A crop factor miatt (Nikon 1-en 2,7 a szorzó) is vannak sajna fizikai korlátai a Nikon 1-nek (én egy s1-et használok), mondjuk ezen pont segítene a speed booster, ha jól értem a működését.
Én most gy Helios 44M 2/58 üveggel próbálkozom, az eredménnyel elégedett vagyok tulajdonképp, a bokeh megvan ( [link] ), nyilván csavarna is egy kicsit a széleken szegénykém, ha látná, de itt jön a fizika korlátja...
Más:
Beltéren (és néha szabadban is) érzésem szerint kicsit nagyobb látószögre lenne szükségem, mint amit a Helios ad (pl. gyerkőcök fotózása, a tágabb családban a kicsik még kúszó üzemmódban vannak, el lehet csípni őket, a nagyobbak meg már pózolnak).Emiatt kezdtem el nézegetni a kicsi-olcsó m42 menetes 29mm környéki manuálokat, de csak jobban összezavarodok. Anyagi keret szűkös, 10 ezer fölé nem tudok menni, sőt, inkább 8 körül lőném be.
Amiket néztem, és kerestem infót:
-Revuenon-Special 35mm f/2.8: erről viszonylag kevés infó van, de jónak tűnik.
-Auto Super-Paragon PMC 28mm 2.8: ritka, olcsó, de nem túl acélos a képminősége.
-Pentacon Meyer Lydith 30mm 3.5: passz...
-Pentacon 29mm 2.8: ez elég megosztó, kap hideget-meleget, ha jól értelmezem, az MC-s verzió ajánlottabb.
Ha bárkinek van tippje a fentiekhez, vagy esetleg más típusra, m42 menettel, szívesen veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazon Kindle
- Milyen légkondit a lakásba?
- Haditechnika, harcászat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (1300 / 3800 / 42200 expoval)
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest