Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Akkor így egy kicsivel nehezebb ellenőrizni. Ha az a hiba, hogy az elkészült képen máshol van a fókusz mint amit a keresőben látsz, akkor elvileg a mattüveg rossz helyen van. Ezen a képen látszik hogy a focusing srceennek pontosan olyan távol kell lennie a hátsó lencsetagtól mint az érzékelőnek. L1=L2=L3. Ez néha nem sikerül, AF esetén és 3,5-5,6 rekeszen alig látszik, nem tűnik fel. Általában L1 nagyobbra sikerül mint L2, ezért valahogy közelebb (lejjebb) kell vinni a mattüveget. Ehhez megfelelő méretű téglalap kereteket lehet készíteni amit a mattüveg fölé helyezve lehet növelni a pentaprizma felé eső részt. Féltized millimétereken múlik, mikor kicseréltem egy törőékesre nekem is rossz volt és így pozicionáltam. Ezen a videón látszik, hogy a mattüveg felett van egy távtartó keret és azzal kicsit szenved is a csóka. Olyan kis távtartó kereteket kell vékony valamiből vágni. Akár többet is lehet egymásra tenni. Nekem így sikerült helyre tenni a dolgot.
-
masterful87
senior tag
Rögzített gép, valami tesztábra, azt meglövöd a 0 vonalánál, aztán megnézed, hogy mit sikerült lőnöd.
Esetleg asztallapra tett gép, és az asztalon csúsztatod közelebb az ábrához, hogy meglegyen a fókusz, így még egyszerűbb.Ha nem ott van az élesség ahol láttad, akkor vagy a szemed rossz, vagy a mattüveg csap be, vagy a fókusz visszajelzés.
Saját tapasztalatom pont K10D-vel, hogy 58mm-en, F2-n nagyon könnyű pár milit-centit tévedni!
Esetleg kapcsold ki a stabit, na meg milyen záridőkkel fotózol? Lehet kimozdulsz az élességből, amikorra elkészül a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest