- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Balinov #2433 üzenetére
Szia!
Szerintem azt neked kell eldöntened, hogy van-e értelme. Először is valami oka van, hogy felmerült benned a manuális objektívek használata. Azt értem, hogy makrózásra nem használnád, de más témákhoz attól még megfelelő lehet. A lencsés M42-es adapterrel lesz végtelened, de mindenképp ront a kép minőségén az a plusz lencse (mértékéről nincs tapasztalatom). Ebben az esetben tényleg kérdőjeles lehet a használata akár a kitobikhoz képest is.
Lencse nélküli adapterrel ugyan nem lesz végtelened, de közeli témák fotózásához megfelelő és ki tudod használni a kitobinál szebb rajzolatot, vagy a nagyobb fényerősséget adott esetben. Ez nyilván olcsóbb megoldás, mint egy AF-es fényerős obit venni. Azt neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e bíbelődni az ilyen fotózással.
Szintén Nikonosként én másik utat választottam. Remek Nikon manuális objektíveket lehet venni (jórészt külföldről), amik teljesen kompatibilisek a digit. vázakkal is.
Emellett ott vannak a Tamron SP manuális objektívjei adaptall-2 "rögzítési" rendszerrel, szép rajzolattal. A rendszer lényege, hogy az objektív végére az adott váznak megfelelő adaptert (lencse nélkül) kell tenni, ami biztosítja a megfelelő távolságot az érzékelő síkjához képest. Azaz ezen rendszerrel is van fókuszod a végtelenben.
Kétségtelen, hogy az utóbbi két megoldás költségesebb az M42 objektíveknél, de járható út.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy ruhás topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- E-roller topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest