Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- flymi: Segítségkérés! Ausztráliában élő ismerőse van valakinek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hydra SR
üzenetére
Másik: végtelen fókuszon semmi sem éles. Egy picit vissza kell tekerni, még akkor is, ha a Gellért szobortól fotózom a Bazilika tornyát vagy akár a horizontot. Ez a konverter miatt lehet?
u.i: ez nem az amiről lugosi beszélt, nála pont a fordítottja van, vagyis egy bizonyos távolságnál messzebb nem lehet fókuszálni. Nekem meg sikerült a végtelennél is messzebb fókuszálnom de mivel ott semmi sincs ezért minden életlen, ha nem tekerek egy picit vissza a fókuszgyűrűn
Nekem is van olyan objektívem, amit végtelenen túlra is lehet élesre állítani. Ennek az az oka, hogy ha infra tartományban fotózol, infra szűrővel, esetleg direkt infrára érzékenyített filmmel, az infra tartományban a fénynek nem ott van az élessége, mint a látható tartománynak. Ennél szakszerűbben sajnos nem tudom leírni, de ez a lényege. -
hali01
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
A rekesz gyűrűt húzd előre rugó ellenében és fordítsd el a pöttyöt a számsorhoz képest 22-ig.Akkor menni fog a végéig a rekeszelés.
Ez azért ilyen,h be tudd állítani a legszűkebb rekeszt,majd kinyitod f4-re,élesítesz és utánna visszatekered koppanásig amit előre beállítottál.Így nem kell keresni a rekeszértéket hanem vakon tudod tekergetni.
A végtelennek meg inkább örülj.Nem hiba.A 300asnál is így van és a gyári canon usm obikon sem koppanáson van a végtelen.
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Egy Zuiko 50/1.8-asnál találkoztam hasonlóval, ott végig lehetett tekerni, viszont a legutolsó kattintásnál már nem szűkűlt tovább. F2.8 helyett f4-be ugrott, amint az kiderült egy másikkal történő összehasonlítás során.
Ha az objektív nem lett állítgatva, akkor szerintem túl vékony a konverter és emiatt tudsz végtelen mögé élesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mikrotik routerek
- Suzuki topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Jövedelem
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f4.5-5.6G VR (makulátlan állapot!)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Toshiba Satellite C850 - Intel B960 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 11700 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest