Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adry79

újonc

Szia Angela!

Előre is sok sikert műtéthez!
    A helyi érzéstelenítést, ha bevállalod, bátor vagy! Állítólag azért jobb, mert kisebb a szövődmény, és állítólag gyorsabb a gyógyulás. Ezt nem tudom, engem altattak, utána cudar volt. De én nem mertem a másikat bevállalni, mert már a tűnek a látványától is rosszul vagyok. Akármelyik mellett is döntesz, az eredmény ugyanaz lesz: a végére nincs mandulád :D (hú, most nagyon nagy újdonságot mondtam)
    Viszont két dolgot fogadj meg, mint egy frissen műtött tapasztalata: Akármennyire is nem tudsz majd nyelni, erőltesd, egyél (már amennyire megy, a fájdalomcsilapító után kb 30-45 perccel könnyebb lesz), nagyon sokat igyál (kegyetlenül fog majd fájni kb a 2. naptól, de akkor is csináld). Ha megfogadod, akkor sokkal kisebb lesz a bevérzés lehetősége.

Jó éjt!
    Adry

• adry79

újonc

Sziasztok!

Most kerestem csak rá a mandulaműtétre. Ha előtte teszem, lehet, hogy nem fekszem kés alá.
    29 éves vagyok, és tiszta genny volt a mandulám. Az volt a legrosszabb az egészben, hogy nemcsak magamat, de a gyereket is fertőztem vele.
    Tényleg ahány kórház, annyi szokás. Több esetben olvastam, hogy már másnap, vagy harmadnap hazaengedték őket. Nos, engem egy keddi napon műtöttek, és pénteken mehettem haza. Majd vasárnap hajnalban nagyon bevérzett, és visszamentem, de csak hétfőn engedtek haza. Egyébként nekem nagyon sz.. volt (nem tudom finomabban kifejezni magam). A műtét utáni nap tudtam a legtöbbet enni, majd a következő 2 nap, nemhogy enni, de nyelni sem bírtam, többek között ezért vérzett be. Most vagyok 2 hetes, gyógyultnak lettem nyilvánítva, de még mindig eléggé fáj a torkom. A korházban mondták, hogy 4 óránként vehetek be cataflámot. Hát, kb be is tartottam, úgyhogy az első másfél héten a napi adagom 5db volt. Az evés ész tortúra volt, és néha még most is az. Ha többett iszom, bizony nagyon begerjed a helye, vagy ha többet rágok akkor is. Mikorra fog ez megváltozni?

Kitartás mindenkinek, aki még előtte áll. Nagyon rossz, kb 2 hétig, de gondoljatok bele, hogy mennyi bajt előztetek meg vele!

Adry

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés