- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlmaLatina
újonc
Úgy tűnik, ki kell venni a mandulámat. Legalábbis a körzeti orvos ezt mondja. Csütörtökön megyek a kijelölt fül-orr-gégészhez, hogy megnézze. Nekem állítólag volt egyszer (?) tüszős mandulagyulladásom gyerekkoromban, de semmiféle fájdalmakra nem emlékszem, ahogy itt a topikban többen írták. Megfáztam vagy valami vírust elkaptam a múlt héten és ebből kifolyólag egy hétig tüsszögtem, folyt az orrom és erősen köhögök. Lázam az nem volt. A múlt héten amikor ez kezdődött, akkor 1 napig fájt a torkom (nem folyamatosan, csak a savas ételek fogyasztásakor és nem volt erős fájdalom, csak volt ott némi fájdalom, ahol nem szokott lenni), mert emlékszem, nem akartam citromos teát inni, mert csípte. Szombat este figyeltem fel arra, hogy hirtelen, mintha valami gombostűvel megbökték volna a nyakamat egy pillanatra. Ez párszor megismétlődött. Megvakartam a nyakam, mert először azt hittem, talán egy pattanás indul. Aztán mikor harmadjára éreztem ezt a "valaki megbökött egy gombostűvel" érzést, megnéztem a tükörben, mi van ott. Hát nem volt ott semmi. Gondoltam, ha ami engem megbökött nem kívül van, akkor belül és fogtam egy elemlámpát, hogy bevilágítsak a torkomba, mi van ott. Akkor látom, hogy a jobb oldali mandulám kb úgy 5 Ft-os nagyságúnak tűnik, nem gyulladt, nem piros, de a közepén egy fehér valami van. Nem pici kis tüsző, hanem egy kisujj körömnyi fehér tüsző. 2 óránként gargalizáltam hétfő reggelig, hátha eltűnik, mire dokihoz megyek (mivel ahogy megláttam a helyzetet, azonnal az agyamba volt, hogy kik kell venni a mandulám). Láz semmi, fájdalom semmi nem volt, nincs is. 40 éves vagyok, az elmúlt 39 évben tök egészséges voltam. A körzeti doki azt mondta, szerinte tuti a műtét és már ma reggel a műtét előtti laborokat is megcsinálták. Na ott ért aztán igazi shock. A T-vizelethez be kellett menni az sztk wc-be. Ez engem lelkileg megviselt. Hirtelen az jutott eszembe, vajon milyen állapotúak a kórházi toalettek, ágyak, zuhanyzók, stb. Az fül-orr-gégészem a Szigony utcában van a Fül-orr-gége Klinikán. Hallott valaki erről a klinikáról? Egy kissé megrémisztett a sok hozzászóló nagy fájdalmakról szóló bejegyzése. Ugyan volt már egy szájsebészeti műtétem, ahol 5 óra alatt sikerült kivésni mm-s darabokban egy fogamat, de fájdalommal szerencsére még nem találkoztam. Bevallom, most elbizonytalanodtam a dolgot illetően. Igyekszem mondogatni magamnak, hogy nem lehetek gyáva, hiszen még babát is szeretnék idén.
-
bazsii93
csendes tag
Figyelj az az első szuri
15 perccel a műtét elött kapsz egy nyugtatós szurit én nem tom mosolyogtam tőle meg ilyenek bár nekem az fájt a legjobban az egész műtét alatt,hogy beledöfte a seggembe. Szóval előszőr azt kapod fenékbe,vagy tabit kapsz nem tudom a szuri hatásosabb. 15percet várnak addig fekszel az ágyadon a kórteremben én mondjuk hason feküdtem a szuri után mert nagyon fáj a seggem tőle sztem izomba nyomta nem kérdezett csak mondta h most jönn a szuri az paff. Na attól a szuritól páffff-ki is fekükdtem,mondjuk én elötte is nyugton voltam nem paráztam.Szóval negyedóra múlva bevisznek a műtőbe
Ott Lidocain spray-fel telefújják a szádat,manduládat tokodat ( Nagyon szar volt nekem,mert nem tudtam levegőt venni azt hittem megfulladok
,ja és nyelésről ne is álmodozz mert az szar lesz h kell nyelned és úúgy érzed mint ha nem menne) Amint be fújtak megcsipkedik a manduládat vmivel h érzed-e. Ha nem akkor Adják az injekciókat a manduládba és a torkodba amit már abszolult nem érzel. Én éreztem mondjuk de bírtam is
Utána meg már kajak nem érzel semmit és kezdik a műtétet. Kérdésedre válaszom,a műtét kb 25-30 perc az szerintem a mandula nagyságától is függ nekem nagyon nagyok voltak így volt egy 35-40 perc nekem
A műtét után meg közben is mikor azt mondja a doki,hogyköpjél akkor köpnöd kell ki a vért. És műtét utána is egy fontos feledet a köpködés
Műtét utána nem szabad beszélni azon a napon! Nagyon nem is tudsz mert nem nagyon fogják érteni amit mondasz,mert úgy fogsz kb beszélni mint egy dankóros,értetetlenl,ekkor pihentettni kell a beszélődet. Inni azt majd kell eléd tesznek egy 2 literes teás kancsót,legalábbis nálam úgy volt és azt mondták,hogy ezt este 9-ig igyam meg,persze a műtét délelött volt,én inkább hozattam be magamnak nestea-t mert szar volt a kórházi tea. Én műtét után is kaptam egy injekciót a seggembe az is nagyon fáj,én meg mondom őszintén a műtéttől mostanáig az a 2 injekció volt a legszarabb számomra amit a seggembe kaptam :S Nagyon fájt :S És aznap amikor műttenek már nem lesz kedved semmihez,megsenkihez,szal tömören és lényegesen ennyi. Ha valami kérdésed van még nygodtan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest