- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007 #486 üzenetére
Nem tudom, végülis mi volt a gond.
Failsafe módot nem próbáltam, bár nem gondolom, hogy azzal jó lett volna. (Viszont ha nem felejtem, megpróbálom, van egy "szűz" 2009.0 egy másik vinyón, csak még nem foglalkoztam vele.)2008-as (ill 2008.1, mert csak ebben cseréltem kernelt) nem csinálta nálam ezt a jelenséget, igaz, csomagkezelőből talán két másikat tettem fel összesen, aztán nekiáltam néhány kernel-fordításnak, de ezeknél sohasem volt lassulás.
Viszont a 2.6.27 ill. 2.6.27.1 változatot többször is lefordítottam, mind ugyanazzal a hibajelenséggel indult (lassul + hűtő max. fordulat - ugyanakkor melegnek nem tűnt).
Viszont az egyik későbbi kernel óta megszűntek a gondok.---
Van egy másik notebookon egy 2009.0
Panaszkodtak rá, hogy kicsit lassúnak tűnik és régebben jobban is pörgette olykor (terhelésnél) a cpu-ventit."Végső elkeseredésemben" visszatettem rá a 2.6.26-os kernel utolsó verzióját (mivel csomagkezelőben ez nincs benne, forrásból).
A fordítás egy óra alatt ment végbe egy Intel core2-es gépen, az én egy magos, régebbi AMD x64-esem kb. 30-40 perc alatt végez vele.
...tehát valamiért tényleg lassú, a CPU venti is csöndes maradt.A régi kernelt elindítva viszont "helyreállt" a rend, terhelésnél pörgött a venti és a programok gyorsabban működtek.
Viszont a wlan néhány csomag elküldése után meghal.
Ez mondjuk nem is akkora csoda, ha jól tudom, ezen az Inteles wlan vezérlőn nagyon sokat dolgoztak az új kernelben, lehet, némiképp' másként kezelné a rendszer...
...ettől eltekintve viszont sokkal jobban működik ezzel a maggal.Mielőtt eljöttem, elindítottam ezért (jobb híján) a 2.6.28.rc6 fordítását is, de még nem tudom az eredményt, hogy gyorsult-e vagy sem (nemrég hívtam, egyelőre gyorsabbnak tűnik, de csak most lett elindítva)...
Ja, a 28-as fordítása úgy néz ki, valahol 30-40 percen belül történt, ez nem lett mérve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Október elején jön a Bye Sweet Carole
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- E-roller topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest