Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Anakin007 #486 üzenetére

Nem tudom, végülis mi volt a gond.
    Failsafe módot nem próbáltam, bár nem gondolom, hogy azzal jó lett volna. (Viszont ha nem felejtem, megpróbálom, van egy "szűz" 2009.0 egy másik vinyón, csak még nem foglalkoztam vele.)

2008-as (ill 2008.1, mert csak ebben cseréltem kernelt) nem csinálta nálam ezt a jelenséget, igaz, csomagkezelőből talán két másikat tettem fel összesen, aztán nekiáltam néhány kernel-fordításnak, de ezeknél sohasem volt lassulás.

Viszont a 2.6.27 ill. 2.6.27.1 változatot többször is lefordítottam, mind ugyanazzal a hibajelenséggel indult (lassul + hűtő max. fordulat - ugyanakkor melegnek nem tűnt).
    Viszont az egyik későbbi kernel óta megszűntek a gondok.

---

Van egy másik notebookon egy 2009.0
    Panaszkodtak rá, hogy kicsit lassúnak tűnik és régebben jobban is pörgette olykor (terhelésnél) a cpu-ventit.

"Végső elkeseredésemben" visszatettem rá a 2.6.26-os kernel utolsó verzióját (mivel csomagkezelőben ez nincs benne, forrásból).
    A fordítás egy óra alatt ment végbe egy Intel core2-es gépen, az én egy magos, régebbi AMD x64-esem kb. 30-40 perc alatt végez vele.
    ...tehát valamiért tényleg lassú, a CPU venti is csöndes maradt.

A régi kernelt elindítva viszont "helyreállt" a rend, terhelésnél pörgött a venti és a programok gyorsabban működtek.
    Viszont a wlan néhány csomag elküldése után meghal.
    Ez mondjuk nem is akkora csoda, ha jól tudom, ezen az Inteles wlan vezérlőn nagyon sokat dolgoztak az új kernelben, lehet, némiképp' másként kezelné a rendszer...
    ...ettől eltekintve viszont sokkal jobban működik ezzel a maggal.

Mielőtt eljöttem, elindítottam ezért (jobb híján) a 2.6.28.rc6 fordítását is, de még nem tudom az eredményt, hogy gyorsult-e vagy sem (nemrég hívtam, egyelőre gyorsabbnak tűnik, de csak most lett elindítva)...

Ja, a 28-as fordítása úgy néz ki, valahol 30-40 percen belül történt, ez nem lett mérve.

Új hozzászólás Aktív témák