Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz (ÉN)közPONT #290 üzenetére

    Igazából édesapám lábosban és sparhelten/gázon is csinálta....

    A lényeg az lenne, hogy először is tésztát gyúrsz, mert boltiból már nem az igazi... :D , majd kinyújtva, /relatíve vastagra/ megszárítod. A száraz tésztát nagyobb darabokra összetörve használod föl.
    Füstölt szalonnát apróra kockázva megolvasztasz, rátéve a tésztát /lebbencs/ azt is pirítod vele, amikor megpirult csak annyi vízzel öntöd föl, hogy ellepje kb. krumplit /lehet burgonya is/ kockára vágva teszel bele, és fűszerezed. A pirospaprika ennél az ételnél nálunk nem volt eredetileg benne, ha hagymával csináltam, akkor már én is tettem bele... Fedő alatt /lábosban/, egészen lassú tűzön készre főzöd, inkább forgatva a lábost, nem kavargatva, hogy a tészta ne törjön össze...

    Persze ez csak egy verzió, nyilván sokféleképp lehet készíteni még.

    Szerk.: mondjuk régi verzió, édesapám 1930-as születésű volt...

Új hozzászólás Aktív témák