Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Cruz
aktív tag
válasz
parandroid #45 üzenetére
jah csak tudod néha egy kicsit felhúzza magát az ember azon, ha valahol (személyes élményként pl játék közben) a makacs ''ragaszkodjunk a leírtakhoz'' sémán nem bírnak keresztüllépni. Az teljesen rendben van, hogy anno amikor belecsöppentem az RPG világába akkor eleinte én is szabályok mentén mozogtam, de nagyon hamar eljutottam odáig hogy pl KM-ként nem a távolságot számolgattam, hanem érzésre mondtam módosítót. És így sokkal élethűbbé, gordülékenyebbé, izgalmasabbá vált a történet. és mellesleg én is jobban kedvelem azt, ha játékosként is ezt kapom vissza. A túlzásoktól persze jobb ha óvakodik az ember.
Ezt nem szabad félreérteni, mert nem negatív megjegyzés, hanem inkáb ösztönzés a topiknyitónak ahhoz, hogy ha nem talál valami adatot, akkor lépjen ő.
Egyfajta megmérettetés is a szerepjátékosi társaságában. Ha ugyanis elfogadják az ötleteit, akkor az jó érzés.
C.
:D -
Szabtom
senior tag
A dzsambia adatai nincsenek benne véletlenül a Harcosokban? Nem emlékszem, mert régen volt a kezemben...
-
Cruz
aktív tag
Szia!
Lassan én is tíz éve szerepjátszom, de konkrétan sosem érdekeltek a számok. A régebbi kiadások adatait nagyjából tudom fejből de abban nincs benne.
És nem is a pontos értékek a lényegesek, hanem a fantáziád. ha nem találod meg az értékeit akkor megkreálod (elolvasod a Renegát c regényben leírtakat és elképzeled magadban a fegyvert).
Pl: értékeit elhelyezed valahol a tőr/rövid/hosszúkard közé. Annnyi kitételleld színesítheted, hogy a született/nevelkedett dzsad (pl Fekete Skorpiók, helyi tolvaj/fejvadászklánok tagjai) az általad megállapított értékekkel a használhatja, míg mindenki más csak rövidkardként/tőrként (esetleg spec támadáshoz: hátbaszúrás, torok elmetszés, stb adhatsz külön bónuszt értéket; ahogy jólesik)és kész is vagy... Annyi a lényeg hogy ne ess túlzásokba (sem egyik sem mási kirányba)
Semmi jelentősége sem lesz, ha vhol megjelenik egy írás róla és más adatok lesznek, mert nem számít.
Amíg közösen jól szórakoztok, addig lényegtelenek a számok és a szabályok.Erről szól a KM szerepe is. A szabályokat betartatja, de ott ahol szükséges logikusan módosít rajtuk, mert ez kell a gördülékeny játékhoz, ill a jó szórakozáshoz.
Üdv
C. -
Gh0sT
addikt
válasz
Predator666 #40 üzenetére
Na, sikerült megnézni?
-
Gh0sT
addikt
válasz
Predator666 #40 üzenetére
Hát, volt már szó arról, hogy lehet helyettesíteni más fegyver adataival, de ha tudod az ''igazi'' adatokat, akkor hajrá! Egyébként megjelent az új szabálykönyv, abban talán benne van?
-
Predator666
aktív tag
Ha érdekel vkit még a dzsambia adatai holnapra megnézem, csak ezé mert melózok otthó meg nincs net,
na pá -
taltos
senior tag
Én most már komolyan nem értem, hogy miért kell ezen a forumon erősködni ezzel a témával... :(((
Ha vannak olyan emberek, akik ebben még aktívak, és nem csaptak rá a ''topicodra'' (itt senkinek nics topicja) (na jó, kivéve HÁZIGAZDÁK, MODERÁTOROK ... :) ), akkor ENNYI. Vége.
Ez a téma egyébként sem olyan, hogy órákat lehet róla írogatni. Olvasni kell és játszani.
És egy komoly kérdés: Miért nem az rpg.hu-n nyomulsz az ilyen kérdésekkel??? Külön fórumrészük van a magusról + kiegészítők + képek + ...
Why??? -
Bencom
senior tag
Se itt se ott senki:O
-
Bencom
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=59485&arc=f[/L]
Na, ez az: A címe Magus, szerepjáték
Rég nem járt arra senki, úgyhogy innen átcsallak benneteket oda...:) -
Bencom
senior tag
válasz
parandroid #34 üzenetére
Akkor legalább tegyünk egy linket a Magusos topicOM-hoz...:)
Na, mindjárt... -
Bencom
senior tag
Nna!
Csak nem lett rövíd életű ez a topic... -
Notes
senior tag
Nem volt (lett volna) ez bugyuta, csak sajnos a készítők szembesültek azzal, mait eleinte senki sem hisz el, hogy egy szerepjátékot könyebb megalkotni, mint életben tartani, fejleszteni. Ők azt hitték a rendszer attól fejlődik, ha fél évente kiadnak új játszható kasztokat, meg fajokat stb. Inkább a meglévőkről kellett volna normális, részletes szabálykönyveket írni. Aztán jött a jogok körüli hercehurca, pártoskodás stb. amit már nem is értek. Mindegy, már nem is érdekel.
-
atus
senior tag
Őszintén szólva nem túl pozitív előítéleteim vannak a MAGUS-sal szemben. Még soha nem játszottam, de hallottam kb hogyan működik. Az egész kicsit bugyutának tűnt, sőt tűnik. Nem tudok róla túl sokat, soha nem olvastam ilyen könyvet. Viszont ''Dale Avery''-t más irányból egy nagyon érdekes, rendkívül tehetséges embernek ismertem meg. Szóval érdekelne, hogy mit alkotott, megköszönnék egy rövid összefoglalót. rpg.hu-t már nézem, de ennyire nem akarom beleásni magam a dologba. Ha van vki pécsi, aki kölcsön tudná adni a könyvet pár napra, szintén megköszönném.
-
Bencom
senior tag
válasz
parandroid #26 üzenetére
Megadom magam...
De akkor sem tudtok hozzá adatokat!;] -
fügike
senior tag
Itt van a kezemben a könyv: Dale Avery: A Renegát. (A manifesztációs háború titkos története), 2. kiadás.
Függelék, 272. oldal.
''Dzsambia (DZS-vel!)
A dzsadok jellegzetes, görbe tőre. Az elnevezés magában foglalja a tokot és az övet is, mellyel a fegyvert a derekukra kötik.'' -
parandroid
félisten
ne húzzá má fő má megin!
1. nem fogom a kedvedért kigyűjteni, hogy hányszor szerepel a regényben a 'dzsambia' szó, de elárulom: többször is. j-vel tutira egyszer sem. nekem 1. kiadásom van, de kizárt, hogy ezen változtassanak, miután törekvés volt valhallán belül is, hogy alkalmazzák a magyar helyesírás alapelveit (pl a kezdetekben használt jann kifejezésről is éttértek a dzsenn-re).
2. a függelék ynev pontosabb megértéséhez rendkívül hasznos jószág, egy csomó mindent megmagyaráz és nem kell marhaságokat kérdezni. felfoghatod a szabálykönyvek regényspecifikus kiegészítésének is.
3. és mielőtt belémkötnél, hogy ez a hozzászólásom ellentmond az előzőnek, hogy nem kell mindent szó szerint venni, amit a szabálykönyv mond, ki szeretném hangsúlyozni, hogy valóban nem, viszont hasznos információ, amit magadnak lefilterezhetsz.
és körülbelül ez volt az utolsó hozzászólásod, amire válaszoltam, mielőtt nagyon felhúzom magam és csúnya dolgokat mondok. -
Bencom
senior tag
válasz
parandroid #22 üzenetére
Nem a függeléket bujta, mellesleg ott nem dzsambia, hanem jambia.Nem ugyan az...
-
parandroid
félisten
Dale Avery: Renegát
1. kiadás, 1995.
Függelék, 284. oldal
''Dzsambia
A dzsadok jellegzetes, görbe tőre. Az elnevezés magában foglalja a tokot és az övet is, mellyel a fegyvert a derekukra kötik.''
bencom haverja meg 6-szor olvasta a renegátot, mi? :(
'nnyetek má inné' az rpg.hu-ra, oszt ott osszátok a' eszet!
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
mikor fogjátok már fel, gyerekek, hogy ynev olyan, amilyennek ti akarjátok látni, és nem olyan, amilyennek a szabálykönyv leírja, vagy horribile dictu! egy hozzáértő barát látja.
ha értenétek a szerepjáték lényegét, rájönnétek, hogy az egész arról szól, hogy egy jót játszatok néhány olyan emberrel, akinek a világképét (jelen esetben ynevképét) képesek vagytok elfogadni. ha a ti yneveteken van dzsamia, akkor van dzsambia. ha pedig valaki mással akarsz játszani, akkor rajzold le a fegyvert, közös megegyezéssel állapítsatok meg hozzá harcértékeket és használd! amelyik km ebbe nem megy bele, azzal amúgy sem tudnál normálisan játszani...
értsétek már meg, hogy ez arról szól, hogy jól szórakozzatok, és nem arról, hogy ki tudja alaposabban bemagolni az összes szabálykönyvet és ahhoz elvakultan ragaszkodva játszani!
hú vazz, de felhúzom magam mindig... bocsi. -
Drizzt
nagyúr
Télleg, különböző magus rpg-s könyveket az interneten valahol lehet találni? Gondolok itt egyébként a szabálykönyvekre és hasonlókra...
-
Notes
senior tag
A Renegátban volt dzsambia? Kétszer is olvastam, de nem emléxem rá. Persze ez már nem mostanában volt. Amúgy remek könyv. Csak kicsit gáz, hogy néhány kráni lenyomta a fél országot. Ennyi erővel Krán simán megehetné reggelire Ynevet. De a fejvadászok páncélja nagyon eredeti volt, azt meg kell hagyni.
-
taltos
senior tag
Már bocs, de amiket te a barátodról írtál a másik topicban, szerintem ne nagyon hangoztasd, hogy mennyi ideje játszik... :U
SZVSZ, ha ezt pl. az RPG.hu-n írná le, akkor körberöhögnék...
Tuti, hogy MAGUSozik? :F
Komolyan nagy hülyeségeket hord össze. (mármint a barátod, de ha azokat hangoztatod, amiket Ő mond, akkor Te is.) Szerintem ne hallgass rá, mert rossz irányba visz el. Inkább olvass regényeket. (vagy RPG.hu-t)
Egyébként ajánlom a barátod figyelmébe:
[L]http://www.google.com/search?ie=iso-8859-2&hl=hu&oe=iso-8859-2&q=dzsambia&lr=lang_hu[/L]
De ha tényleg 10 éve mágusozik, akkor biztos ismeri legalább a Renegátot. Mond meg neki, hogy olvassa el mégegyszer, egy kicsit figyelmesebben... :U -
Notes
senior tag
Én ugyan az új szabálykönyveket már nem ismerem el legitimnek. :) Valahogy a régiekkel jobb volt. De én csak Dzsenn szablyáról tudok. Persze az jóval hosszbb mint egy tőr.
-
Bencom
senior tag
Még most is váltig állítja, hogy ilyen nincs...
-
Bencom
senior tag
Most mondja egy tapasztalt haverom, hogy nincs is olyan, hogy dzsambia...:U
-
Bencom
senior tag
Furcsa!
Nincs benne sem az első, sem a második, sem a legujjabb törvénykönyvben.(Csak ezek vannak meg)
Hol lax?
Én is MAGUSOS vagyok, csak nincs kivel játszani. Mellesleg van egy ezzel kapcsolatos topicom: Magus, szerepjáték.
Ott is tedd fel ezt a kérdést, hátha ott tudja valaki... -
Gh0sT
addikt
UP
Még mindig érdekel! -
Gh0sT
addikt
Jó reggelt!
Bocs a rövidéletű topicért, de a kereső nem dobott ki hasonló témát!
Lenne itt olyan PH-zó, aki meg tudná nekem mondani ezen fegyver adatait? Neten nem találtam rá semmit, és az első törvénykönyvben sincs bent... Fontos lenne, mert ma este játszanánk..
Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 14 Pro Deep Purple Gyári független készülékem váltás miatt eladó
- XBOX 20th Anniversary Limited Edition controller
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest