Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cy-clone
csendes tag
válasz
Borify Péter #14 üzenetére
Semmi baj - tekintsd ezt az átmeneti időszakot a tapasztalatszerzés időszakának, bármilyen bután is hangzik ez így ...
Most van itt az ideje hogy megtanulj dolgokat a magánnyal (társas???) kapcsolatban, hogy később nagyon tudd értékelni azt amikor IGAZI emberek vesznek körül. Ehhez Te is kellesz - és igazából ehhez csak Te kelleszGondold át: vagy nem megfelelő emberek vesznek körül, vagy nem a megfelelő helyen vagy...
Ez nagyon egyszerű - vagy inkább túl egyszerűnek hangzik: a Rossz ellentéte a Jó.
Amit most érzel és átélsz az egyértelműen Rossz - próbálj olyan helyzetekbe kerülni ami ennek gyökeres ellentéte: keresd az embereket és meg fogod találni a megfelelőket!
Emellett tégy olyan dolgokat amit eddig nem - és nem is gondoltad volna hogy bármikor is éppen Te megtennél: mondjuk ha eddig nem voltál tenniszezni (most csak mondtam valamit) akkor lökd bele magad és iratkozz fel egy órára (ez még talán nem egy ökör ára), vagy ha mindig is szerettél volna zenét tanulni - keress (!) tanulási lehetőséget, a zene maga az öröm és ha Te zenélsz akkor a lelked táncol
De azt hiszem hogy talán a példák nyomán már megtalálod a vágyaidat és tudni fogod hogy miket helyettesíts a fenti sorokba. ... és hidd el minden magától megoldódik, segíteni szabad a dolgok folyását de erőltetni nem - ha megvan a döntés, akkor meglesz a megoldás is.Íme az idézetem mára:
A tűz is pusztít, de a hamuból sokszor szebb virágok keletkeznek, mint amilyenek előtte voltak, ha hagyjuk őket kibomlani. (Lion king)
Napfényes gyönyörű szombatot mindenkinek!
-
Borify Péter
aktív tag
hát én még soha nem voltam ien magányos mint az utóbbi másfél évbe
de megakarok szabadulni ettől a nyavalyától -
Cy-clone
csendes tag
Közhelyként hangzik de a borongós Tél elég jó munkát végez mint energiavámpír (plusz ugye a vitaminhiány)... ellentétben a Tavasszal ami rengeteget visszaad fénnyel, virágokkal, színekkel, madárdallal...
Idézetem mára:
"Csoda napok járnak, változik a szél,
öröm dala árad, költözik a tél.
Szabadul a folyó, megölel a fény,
olvad a gond a szívemről, minden az enyém!" (NOX)A tavasz a legmegfelelőbb évszak arra hogy valami újat kezdj - próbáld ki például a jógát és vegyél sok színes cserepes virágot a szobádba - de ami a legfontosabb, keresd vidám emberek társaságát! (a szomorúakat majd meglátogatod máskor
)
Legyen gyönyörű a hétvégéd és mosolyogj sokat!
-
nóri93
csendes tag
én most éppen annak érzem magam.
lehet csak a tavasz miatt, egyfajta vákuum, ami feltöltést kíván? -
Cy-clone
csendes tag
válasz
meggyessüti #10 üzenetére
"Azon gondolkodtam, miközben olvastam a fórumot, hogy effektíve jelenthet e segítséget, hogyha egy magányos ember munka után hazaesve az üres lakásba, itt keres megoldást? Ez éltetheti őt tovább? Tényleg megkapja azt a törődést, ami kell(ene) a mindennapokban."
Segítséget jelenthet, bátorítást kaphat - de azt a törődést ami egy érző ember számára érző embertől szükséges, természetesen nem kaphatja meg. (Már ha csak azt a tudományosan bizonyított tényt vesszük figyelembe hogy az ember számára nélkülözhetetlen a fizikai kontaktus, ennek hiánya lelki- és fizikai halálhoz vezet(het).)
"Ez éltetheti őt tovább?"
A pozitív visszajelzések nagyon fontosak az ember életében - ha hosszú távon nem is jelent megoldást, adhat iránymutatást, jobb kedvre deríthet, közvetetten ötleteket adhat rámutatva hogy másként is lehet élni. Meglehet hogy egyetlen szó, gondolat ha jó helyen érinti az ember lelkét, az illető magától rátalál arra az útra amin továbbhaladva tényleg jobban fogja érezni magát.A problémákat egyébként mindig a gyökerüknél kell keresni (ez mindenre igaz
), ha valaki felismeri hogy hathatós segítségre van szüksége és a fórumozóktól ezt már nem kaphatja meg, fel fog keresni egy szakembert, lélekgyógyászt.
Egyéb (nem szélsőséges) esetekben pedig jól esik egy
Köszönöm hogy benéztél, szép napot! -
meggyessüti
újonc
Azon gondolkodtam, miközben olvastam a fórumot, hogy effektíve jelenthet e segítséget, hogyha egy magányos ember munka után hazaesve az üres lakásba, itt keres megoldást? Ez éltetheti őt tovább? Tényleg megkapja azt a törődést, ami kell(ene) a mindennapokban.
Amúgy a mai világban tényleg nagyon nem könnyű azoknak, akik nem olyan nagypofájú, mindenki rájuk ragad formák. Az emberek az ilyenekre nem szánnak időt, mindenki az egyszerűbb és könnyebb felé megy, és sok a felületes kapcsolat.
Ha meg valakivel, akár egy emberrel is sikerül mélyebb ismeretségbe kerülni, az sem biztos, hogy az évek múlásával nem megy vmilyen okból tönkre.... -
Csakénvagyok
őstag
Szivesen.
A topiknak az értelmét kerestem, sajnos nem sikerült meglelni. Mit akarna egy magányos? Reklámozni hogy mien egyedül érzi magát, vagy olvasgatni hogy más helyzete még roszabb, így érezze ő jobban magát. Esetleg magányosoktól kérni tanácsot hogyan ne legyél egyedül? Vagy csak másokon röhögni nézek be ide?Ha érzelmi magányosságra gondoltál, néz be ide, ha másmien , eseteleg átmeneti, nem érzelmi magyányt kívánsz evvel a topikkal megoldani (gondolom nem mélyiteni szeretnéd az érzelmi gödört), esetleg jó lenne alternatívákat is felajánlani. Másképp szia topik.
-
Cy-clone
csendes tag
válasz
Csakénvagyok #7 üzenetére
Szerintem Helyesírási kéziszótárra és egy magyar tanárra van szükséged mert ezek szerint angolul (ami a rövidítéseket és káromkodásokat illeti) jobban sikerült megtanulnod mint a saját anyanyelveden.
Valamint olvasni is megtanulhatnál mert az előző hsz-ekben leírtam (igaz, magyarul) hogy kiket látnék szívesen itt - az ilyen látogatóknak nem kötelező a hsz.Köszönöm hogy benéztél, további szép napot!
-
Cy-clone
csendes tag
válasz
Csakénvagyok #5 üzenetére
Ez legalább 9-féle dolgot jelenthet...
-
Cy-clone
csendes tag
Köszönöm a bíztatást
Igen, én is abban reménykedem hogy nincsenek sokan -
a topic ötletét igazából az a feltételezés szülte, hogy azok akiknek szükségük lenne arra hogy valahol valakinek kiöntsék szívüket, leírják bánatukat, nem tudják megtenni más helyen a fórumon...
Itt bármit lehet - fáradt nap után csak egy uff..., rossz dolgozat után egy "miértpontén"??, s aki történetesen jobban fel van töltődve vagy csak szerencséje volt aznap, küldhet egy "felafejjel!"-t, vagy egy virtuális kobak-simit
Semmi kötelezettség, előítélet vagy morgás... így lehet hogy jobban indul vagy fejeződik be egy nap.Kezdésnek küldök egy Nagyölelééés-t
(Félreértések elkerülése végett: nem vagyok hippi flower-girl, s nincsenek utópisztikus elképzeléseim a világról - csak érzem, látom a környezetemben is, hogy milyen nehezen nyílnak meg emberek és válnak frusztrált, érzelmektől mentes bunkó robotokká... lehet hogy éppen a pozitív és konstruktív visszajelzések hiánya miatt!! Na ezen szeretnék változtatni itt e helyen!
)
-
ladybug
őstag
Szép kezdeményezés ez a topik, és dícséretes a részedről ez a hozzállás.
Hasonló a felfogásom nekem is, de hát mire a netre felérek már csak annyi energiám van, hogy olvasgassak.
Azért remélem, nem sok magányos ember van, mert szörnyű lehet, mindig egyedül lenni. Ha azonban mégis vannak páran, akkor nyugodtan öntsétek ki a szívetek.
Látjátok, van, aki meghallgat, és segítő kezet ad.
-
Cy-clone
csendes tag
Ahhoz képest hogy senki sem írt hsz-t, viszonylag sokan kukkantottak a topic-ba
A passzív érdeklődőknek íme a mai ajándékom - idézet mára:“A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.” (Goethe)
Tessék!
Mielőtt még magánynak érezném az egyedüllétet....
-
Cy-clone
csendes tag
Nem találtam hasonló topicot, ha lenne - ezer bocs
Várok ide mindenkit aki általában vagy csak éppen magányos, magányosnak érzi magát, vagy "csak" éppen szomorú, szeretné megosztani gondolatait, azt hogy mi történt vele aznap - és mindenképpen el szeretném mondani valakinek, csak éppen nincs kinek...
Bátorításra, vígaszra, jó szóra szomjazik - és ezt nem kaphatja meg közvetlen környezetétől, vagy nem "szaktopic"-ba kívánkozik...Valamint várok ide mindenkit aki pozitív energiától túlfűtött és szeretne adni belőle a fent említett látogatóknak, minden bíztatásra szükség van, akár csak egy pozitív idézet erejéig, egy
is elég válaszképpen, akár ez is segíthet kimászni a "gödör"-ből.
Amire nincs szüksége e topic-ban: leszólás, beszólás, negatív megjegyzések, gúny, "na ezt most miért írtad ide..." stb.
Rossz hangulatunkat akár egyetlen jó szó is megváltoztathatja - legyen ez az a topic ahová bíztatásért, jó szóért jöhet mindenki/bárki!
Csodaszép napot kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Analóg fényképezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Death Stranding (PS4)
- Hálózati / IP kamera
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest