-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30205 üzenetére
Egyébként szerintem alap esetben pont az osx az, ami a leg analfabétabarátibb os.
csak a telepítése pc-re .-))) az viszont eléggé hard core - nekem
linux-ot meg már nem is kell telepíteni ... next-next-next-finish ... minden eszköz működik hibátlanul, telepítés közben LAN-t Wi-Fi-t meg is találja, kérdezi, hogy használhatja-e.
debian, knoppix, .... már 2002-ben az UHU is csontra felment ... még a hddparm-ot is belőtte ...
ellőte azért volt bőven xf86config, modulok, kernel fordigatás, fstab, hálózat, dselect, alsa(#30209) sad_Vamp:
Ez által talán már érthető hogy bizonyos dolgokra miért szán az ember annyi időt, amennyit és nem többet.
hát'ja ... régebben élvezettel szedtem szét a gépeket, volt h 4 OS votl 1 hdd-n, ami a max volt akkoriban ... csak azóta eltelt 20 év .... -
sad_Vamp
őstag
válasz
én emlékszem az első 386-osomra és amikor először szétcsesztem rajta a DOS-t... azátn jött a helyi szaki 3 floppyval és megoldotta a problémát... aztán lemásoltam a floppyt és én is meg tudtam oldani a problémát
Akkor jöttem rá hogy az NC != DOS, el lehetett kezdeni buherálni az autoexec.bat-ot meg a config.sys-t hozzá adni a mem386-ot meg mittomén miket
aztán a win95-98-as időkben amikor addig irkáltuk át a játokok *.ini file-jait amig el nem indultak végre a gépünkon.
... Csak aztán egy idő után ráun az ember és jobban örül, ha a dolgok működnek, nem kell vacakolni, mert azt a sok időt másra lehet/kell felhasználni. Az idő meg olyan dolog ami ha tetszik, ha nem: véges! Mi pedig úgy élünk, mintha végtelen lenne, pedig nagyon nem az (csak kevés dolog tudja ráébreszteni erre az embert). Ez által talán már érthető hogy bizonyos dolgokra miért szán az ember annyi időt, amennyit és nem többet.
-
Mr.C
őstag
válasz
igen, igazad van.
félre ne értsetek, én nem "sajnálom" senkitől se a sikerét a hackli iránt, csupán 1x-1x azt érzem, hogy olyanok (is) próbálkoznak, akik a windowst csak felhasználói szinten kezelik. Na nekik nem itt kell kezdeni, hanem pl egy dual boot-os lixun+win kombóval, mert ha úgy nézzük, kb az a sablon, csak sok linux szinte mindenre rámegy és nincsenek kompatibilitási problémák. Csúnyán mondva:
Clover kb egy grub
macOS kb egy distromeg a sok kérdés abból jött, hogy sokan osx guide szerint állították össze a hw-t, viszont nem 100%-ban egyezett a vas, hanem voltak eltérések. Na most az Apple különösen kényes az ilyenekre, nem mindegy neki, hogy ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz... és itt már jönnek a problémák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged