- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThuG4LifE
senior tag
Kijött ma a 10.12.3, zökkenőmentesen frissült app store-ból.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Phantomhive #28706 üzenetére
Vagy clover boot optionsban kicsereli a flaget amikor restartol.
-
ThuG4LifE
senior tag
Nalam is mukodik.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
scream #28547 üzenetére
A legjobb, ha mindig csak az van rádugva, amire telepíteni akarsz. Sőt, anno volt nekem olyan is, hogy csak úgy értem el a telepítőt, ha egy hdd/ssd se volt rádugva, csak amikor már bejött a telepítő, akkor csatlakoztattam.
Flagekhez írd be ezeket is egyszer: nv_disable=1 dart=0
-
ThuG4LifE
senior tag
Tölthető a 10.12.1.
-
ThuG4LifE
senior tag
Telepítettem a Sierra-t az új gépre. Minden műkődik jól kivéve az intel HD 530-at. Miután belépek az OSbe a bal felső sarokban villódzik a kép egy része, ezzel nem lehet mit kezdeni, nincs még rá semmi megoldás úgyhogy maradt bent a régi 9600GT. El Capitan alatt működik rendesen, szóval remélhetőleg lesz majd valami megoldás rá.
Aki HD 530-al próbálja használni az vagy együtt él ezzel vagy El Capitan-t telepít. (Vagy vesz egy normális videokártyát.)
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
mgaben #28377 üzenetére
Clover menüben a windowsos hdd-t nem is láttad? Biosból ha a win-es hdd-t választod akkor bootol?
Én ezt csinálnám:
macOS install cloverrel, ha kész van clover telepítése a meghajtóra, ha megy rendesen a macOS, akkor win install, de csak azt a hdd-t kötném rá amire a win kerül. Ha ez is kész, akkor kötném rá a másik hdd-t és elvileg jó kell legyen.
Ha nem akarsz ennyit foglalkozni vele, akkor marad a biosból való boot, már ha az működik. -
ThuG4LifE
senior tag
Kb. így gondolom én is.
Céges gépben egy i3 van csak és auto cadhez elég. Itthon osx-en photoshopot használom + szokásos net ilyesmi, a régi ssd-re meg win10 menne auto cad miatt (jobb a win-es, mint az osx verzió). Szóval nagyon nagy igénybevétel nem lenne, játszani abszolút nem játszok. -
ThuG4LifE
senior tag
Gép frissítésén gondolkodom, az alábbi cuccokat néztem ki:
GIGABYTE GA-Z170M-D3H
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15
SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5"Ez kb. 150ezer ft, ennél többet nagyon nem is szánnék rá.
Valaki esetleg mást venne?
Néztem a Samsung ssd-ből az Evo Pro verziót, 10ezerrel drágább. Megérné inkább az és a processzorból egy i5-6400?
Alaplap matx kell mindenképp, így más nem nagyon jöhet szóba.
Videokártyám egy régi 9600GT, azt most nem vennék újat, vagy marad benne vagy lehet elég a beépített is, sőt lehet az már oda is veri a kis GT-t. -
ThuG4LifE
senior tag
Megjelent hivatalosan a macOS Sierra, múlt héten raktam fel a GM verziót, ezzel a módszerrel: [link]. Nem kell pendriveval szórakozni, működik rendesen.
Ami fontos, hogy nem működik már MacPro 3,1 és 4,1-es rendszer def.-kal. (Ajánlott az iMac 14,2.) -
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #27896 üzenetére
Ezt olvasd el: [link]
-
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
#97246720 #27400 üzenetére
Nincs itt "megszokott" rendszerkövetelmény, alapban az Apple a saját gépeinek kiadásait írja csak, vagyis pl.: az új oprendszer a 2009 vagy az az után kiadott iMac-en megy.
A tonymac oldalán találsz kompatibilis hardver listát, amikkel kisebb-nagyobb "hackelés" mellett lehet futtatni a rendszert. Egyéb hardver google és kitartás.Egy ilyen mezei tableten nem hiszem, hogy megoldható vagy annyira gyenge hozzá a hardvere, hogy használhatatlan lenne.
-
ThuG4LifE
senior tag
Frissítéseknél felment a Thunderbolt 1.2-es firmware, viszont két restart után is még mindig felajánlja, hogy telepítsem, másnál is ez van? Igazából csak a kis piros 1-es zavar az app store iconjánál.
-
ThuG4LifE
senior tag
-
ThuG4LifE
senior tag
Hali, frissítettem (szűz install) El Capitan-ra, viszont nem akar összejönni sehogy se, hogy hdd-ről bootoljon, csak pendriveval megy.
Az alábbi hibával áll meg: "Unable to find driver for this platform: `"ACPI`".\n"@/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-3247.1.106/iokit/Kernel/IOPlatformExpert.cpp:1665"Valakinek ötlet, hogy mi nem jó?
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
007spider007 #25563 üzenetére
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25424 üzenetére
Miert kell Niresh? Ott a letoltott Yosemite, Unibeasttel csinalsz egy telepitot ... [link]
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25422 üzenetére
10.10-et ugy kell feltenni, mint ahogy a 10.9-et tetted, nem lehet siman frissiteni mint az azonos verzion belul.
Hooper: A Xonar D1 nem fog menni.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
800.henrik #25345 üzenetére
Előtte a DSDT-t kell patchelni az ott leírtak szerint.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
800.henrik #25340 üzenetére
Nem olyan egyszerű: [link] A második hozzászólásban van leírva, hogy mit kell csinálni.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
eladogeppc #24936 üzenetére
Probalj meg egy hd4000-es kextet, hatha.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
bartimre88 #24725 üzenetére
Ha jó kapcsolókat írsz be, akkor tovább kell menjen.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
bartimre88 #24665 üzenetére
Telepíteni, pl KextWizard-val.
-
ThuG4LifE
senior tag
Pár tapasztalat: elég sok program el sem indul (little snitch, text wrangler, chrome 1szer elindult
).
Az usb audiot sikerült életre kelteni, először a midi beállításoknál kellett megmondani a rendszernek, hogy azt használja hang ki és bemenetnek.
Sebesség türhető, de van néha akadás. A net valami miatt nagyon lassú.
Kinézet:
- Safari, Mail szép lett.
- Az értesítések is tetszik, kb. mintha az iphonet látnám.
- Mappa és egyéb ikonok kicsit furcsák elsőre, a beállítások ikon nagyon elüt a többitől.
- A 2D-s dock is jobban bejön, mint a mostani 3D-s.
- Bemutatóban volt Dark "téma" is, én nem találtam meg, bár lehet, hogy ott egy másik verziót demoztak és ebben a verzióban még nincs benne.Ez a DP verzió azt hiszem pont ennyire elég egy átlag usernak, szenvedni kicsit az installal, megnézni, kicsit szórakozni, aztán visszatenni a 10.9-et és várni a végleges verziót.
Az iOS 8 bétája ehhez képest egy végleges verzió.
Ui: Ha valaki kedvet kapna hozzá, korábban linkelve van egy telepítési útmutató. Az én rendszeremnél a 10.9-nél elég volt egy GE=Yes flag a bootolásnál. Itt kellett hozzá még cpus=1 flag is. Illetve, ahogy már írtam a Clover config.plist-jét 1 az 1-ben lecseréltem a Maverick alatt használtra. Szóval aki nem szeret "szenvedni" az inkább hagyja még a telepítést.
Bocsánat, egy kicsit off lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Már elérhető a Hell is Us legújabb demója
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest