Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Honnan tudták, hogy távozott? Mert ha nem látja, az nem jelenit azt, hogy nincs...
Ha kicsi a kő, nagyon nehéz meglátni, kontrasztanyagos röntgen is szükséges.
Nekem 19 évesen volt vesekövem. Lehet, hogy azóta is van még, de (kop-kop) irtó rosszúl még nem voltam (néha voltak görcseim, de homok is lehet).
Egy fura történet, de érdemes elolvasni. Tehát úgy kezdődött, hogy nagyon kibicsaklott a bokám :))) -
thord
tag
Na, megvolt a kivizsgálás, szerencsére eltávozott most belőlem a kő.
Remélem nem fog újratermelődni. :) -
Atom
aktív tag
Nekem van 1 haverom akinek 17 évesen is volt már. Nem koprfüggő ezekszerint :)
-
Sidaries
őstag
Nekem is volt vesekövem és én is 23 vagyok. Mindenesetre szar ügy. :D
-
JC
tag
Nekem még nem volt soha vesekövem. Lehet azért mert szeretem a sört. Ez egy jó érv a sör mellett főleg az asszony előtt.
Akinek veseköve van tudom ajánlani a sört (bocsi ha nem szereted) az egyik legjobb vízhajtó, és persze utána nem árt egy kis ugrálás.
Ezt az utóbbit egy orvos haverom mondta. -
tocsa
senior tag
Lehet más szövődmény is. Pl. egyik ismerősöm édesanyja is ''veseköves''. Egyszer előre kimutatták neki, hogy hamarosan érkezni fog egy. Nem történt semmi jó ideig. Egyszer aztán belázasodott. Nem tudom pontosan mi volt, de a veseköve öközott problémát. Hogy ha nem ment volna időben orvoshoz, akkor az életébe is kerülhetett volna.
-
Sefter
veterán
Szia!
Én is 23 éves vagyok és már majd 5 éve van vesekövem.
Pontosabban mindig újratermelődik....
kb 1/2 évente évent tör rám is ilyen ''vesegörcs'', ez kb. 3-4 napig tart (nálam legalább is) reggelente intenzívebben fáj napközben csak kevésbé.
Ne vizet igyál hanem sört az az igazi gyógyszer rá. (Én ilyenkor 3-4 napig részeg vagyok :) ) és még az asszony sem szólhat mert hát a gyógyítókúra azért kell.. :) -
thord
tag
Reggel óta nem jött vissza a fájdalom, lehetséges, hogy ennyi volt?
Elmenjek azért urulógushoz?
Köszi mindenkinek a tanácsokat, iszom a vizet, mint a gödény. -
Szalma
őstag
OFF
(Hmmm... Bocs a kérdésért, de nem lehetett kihagyni. Férfiaknál egy elég jól ingerelhető pont a prosztata...)
ON
Kösz a felkérést, de kihagynám... :)) A túlélőket persze megértem: orvosnál egy kicsit minden más (különösen ha vannak vihogó ápolónő tanoncok is... ;] ).)
Szeretettel:
Szalma -
tothjozsef
aktív tag
Simán lenyomtam kapásból fél liter vizet. Én is tudom magamról, hogy keveset iszok, így óránként jelez a gépem, hogy: IGYÁL BAROM! Különben elfelejteném....
-
-
Jester
aktív tag
Nyugi, megvizsgálnak, aztán amennyiben nagyobb méretű a kő, akkor először azt nézik zúzható-e, majd ha igen, akkor zúznak. Arra készülj fel, hogy bent tarthatnak megfigyelésre egy pár napra, amennyiben nagyon erős volt a görcs, vagy rossz helyen van a kő. Szövődmény vesepangás esetén lehet, de az nem csak görccsel, hanem hidegrázással és komolyabb fájdalomérzettel párosul.
-
tomcs
őstag
nem tom ez nalam valami fobia vagy tudatalatti felelem (nem, mert akkor nem tudnek rola...) veszhelyzetet talan birom nezni de ha valami komolyabbrol van szo, pl discoveryn volt valami ''ugyanez eloben'' musor es ha latok valami csunya serulest vagy valami akkor az adott testreszem elkezd zsibbadni vagy nem is tom.. nem kifejezetten zsibbadni hanem mintha belulrol csiklandozna valami. most detto a helyzet.. esetleg valakinek ilyesmi? :) meg bocs az ''offolasert'' azert jutott eszembe mert ngc-n neztem mumiaizet es kiszedtek az egyikbol egy jokora vesekovet..
-
Gábor22
csendes tag
Egyetertek, de konnyebb beszelni es nehezebb elmenni az urologiara, foleg ha az ember dolgozik es ki akarja varni a 20fos sort... (bar engem az ettol a hettol nem tart vissza, miutan megvalt a ceg tolem gazdasagi okokbol 2 ev 3 honapos odaado Java fejlesztesem utan :(( eljen a kapitalizmus!)
-
ödönke
aktív tag
na akkor én most kimegyek a konyhába és ledöntök fél liter tiszta vizet....
-
tocsa
senior tag
Nem ilyen egyszerű a képlet. Vannak persze dolgok, amik fokozzák a kockázatát (kevés folyadákbevitel, bizonyos táplálékok), de bizony nagyon lényeges az örökletes hajlam.
A vesekövet egyébként nagyon komolyan kell venni, mégha nem szereti is az ember az urológiát. Előfordulhatnak komplikációk, gyulladás, veseleállás, stb. Akár meg is lehet halni (!), ha tényleg rosszul jönnek össze a dolgok. Úgyhhogy szépen el kell menni az urológiára, és nem a helyi vajákoshoz vagy homeopátiás hülyeséghez vagy természetgyógyászhoz vagy valami baromsághoz kell fordulni, mert azok jó büdös sz*rt se tudnak kezdeni veled, ha ne adj isten valami komplikáció van. -
Gábor22
csendes tag
Szia!
En 22 eves multam, nekem is volt mar vesekovem, nem is egy. Mielott nem volt azt hallottam olyan mint noknel a szules, mostmar tudom milyen rohadt rossz lehet...
Egyebkent szerintem az ulomunka+ stressz okozhatja.
Mozogj sokat es igyal sokat(vizet) + Rowatinex (bocs ez reklam, de recept nelkul kaphato es tok jo) -
thord
tag
Hi
Bocs, nem állt szándékomban senkit megsérteni, amiket írtál fel sem merült bennem, egyszerűen kicsit megilyedtem, hogy mi van velem.
Ezt egy gyenge poénnal próbáltam enyhíteni, de úgy látszik rosszul sült el.
Ráadásul most kezd visszajönni a fájdalom :(
Urológián mit csinálnak az emberrel? Tényleg úgy vizsgálnak meg, hogy feldugnak vmit a hugycsőbe? Mert ahhoz nem sok kedvem lenne... :( -
-
-
thord
tag
Basszus, nemtom nektek volt-e már ilyen, reggel arra ébredtem, mintha késsel szurkálnák a jobb oldalamat combtőből felfelé a vesetájékán. Azt hittem meghalok, úgy fájt.
Orvoshoz vittek, görcsoldó inyekció, aztán közli velem, hogy vesekövem van/volt...:)
Ja, és ha visszatér a fájdalom, akkor mehetek az urológiára, ahova érthető okoból nem szívesen mennék. Volt már vkinek tapasztalata ezen az osztályon?
üdv,
thord
veseköves
Aktív témák
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest