- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- votlage71: Kábel menedzsment
Hirdetés
Aktív témák
-
tkesy
őstag
„Mikor vásárolsz NEZD MEG amit kaptál jó e (pl. nem törött, hajlott, meg van e mindene.)”
Nos igen, de néha olyan dolgok maradnak ki, ami nélkül az eladott termék nem működőképes, és az ember nem is gondolná, hogy nincs benne.
Saját tapasztalat:
/Nem Mistral, hanem az a cég, akinek a reklámja most is itt fut a ProHardver! felírat felett…/
Nemrég vettem egy ATI Radeon 9500-öst a fent említett cégnél. Hazavittem, kicsomagoltam, megvolt minden, tápkábel cd-k, stb. Saját 9500-ös ki, ez be a gépbe, de se kép, se hang. Semmi… Kártya ki, átrak másik gépbe, eredmény ua. Másnap vissza a boltba, szervizben megállapították, hogy a kártya halott, csere. Mivel már késésben voltam, a leendő tulaj meg már várta az új kártyát, nem néztem át, hogy mi van a dobozban…
A beszereléskor derült ki, hogy hiányzik a tápkábel!!! :(((, meg még 2 cd-vel kevesebb :((van a dobozban, mint az előző nap kapott kártyánál…
Garanciális ügyintézés:
Szintén a fent említett cégnél:
Visszavittem egy IS7 alaplapot, mert nem látta a PCI slotba lévő kártyákat. Feltettek egy rakáskérdést, majd nekiállt az egyik szervizes összerakni egy gépet, hogy megnézzék, hogy tényleg produkálja e, az általam jelzett hibajelenséget. Az „szervizpad” keményfából készült, alátét=0, az alaplap recsegett-ropogott, és mire végzett, és bekapcsolta a gépet, az meg se nyikkant többet…. :O :O
No comment…. -
engusz
veterán
Nekem legutóbbról mókás élményeim vannak.
Történt ugyanis, hogy besétáltunk a barátnőmmel a Mistrálba. Gondoltam, hogy megnézzük közösen a kis Codegen 9011-es házat. Ha tetszik, akkor meg is veszem magamnak.
Beléptünk. Minden eladónál állt 1 vásárló, tehát szerencsére nem voltak sokan. Úgy volt, hogy várunk akkor egy picit, de kiszúrtunk egy (előszőr) aranyos lányt/nőt/hölgyet a pult mögött. Odaléptünk, köszöntünk.
Éppen étkezett. Amellett, hogy nem kelt fel a székből, bunkó módon nézett ránk. Mivel már köszöntünk vártuk, hogy köszönjön vagy legolább megkérdezze, hogy miben segíthetek? Nem jött válasz. Erre kérdeztem Tőle, hogy van-e az adott ház?
Az ételt és az italt félre rakta majd sóhalytozva elkezdte pötyögtetni a billentyűzetet. Mondta, hogy van nekik. Itt már meg sem lepődtem a flegma hangon. Mutatott közben a polcra, hogy a hátunk mögött van.
Nézelődtem, majd szóltam Neki, hogy elnézést, de nem találom. Ismét nagy sóhalyok közepette feltápászkodott, majd megnézte. Tényleg nem volt ott. Mondta, hogy lent van a raktárban. Kértem Tőle szépen, hogy ha nem gond, akkor fel lehetne hozni?
Erre jött az a kis motyogás az orra alól, hogy : ''Ó, basszameg! Most mehetek le!''
Elindult lefelé. Kis idő múlva feljött a házzal együtt. Már-már örültem, mert rendes volt és csak kicsit vágta az asztalra! Persze itt már annyira unott feje volt, hogy felmerült bennem, hogy szivatni kéne. Mondtam magamban inkább nem, mert azért még is egy hölgyről van szó.
Kibontottuk a házat a dobozból. Sóhalytozások, unott fej. Ezután kezdte el azt a fejet vágni, mintha egy ''full lámer-lúzer-nem tudja, hogy mit akar'' vásárlóval állna szemben.
Nézegettük a házat. Közben visszaült a helyére. Kérdeztem Tőle, hogy van-e Vantec Nexus ventillátor szabályzójuk. Sóhalytozva és nyögdécselve felkelt és hátra ment a polchoz. Rögtön összesúgtunk (egyzerre) a barátnőmmel, hogy milyen bunkó!
Nem találta a kért árut, majd segítettem Neki és megmutattam, hogy hol van. Erre jött a kis aranyos válasz, hogy ja igen tudtam! Szintén kritikán aluli stílusban.
Addott belőle egy fekete típust. Az átlátszó dobozon keresztül megnéztem, hogy milyen lenne a házban. Ezután kértem Tőle, hogy ha nem nagy gond akkor megnéznénk az ezüst színüt is!
Sóhaly, nyögdécselés és odaadta a szürkét is. Megállapítottuk a barátnőmmel, hogy jobb lenne hozzá a szürke. Ekkor kérdeztem Tőle (bnőmtől), hogy megvegyük-e a házat. Mondta, hogy tetszik és szerinte igen.
Mondtam a hölgynek, hogy megvesszük a házat. Kis hatásszünet után mondtam, hogy akkor a ventillátor szabályzót is! Erre a világ legalpáribb, legocsmányabb, a másikat leglenézőbb hangon jött a reakció Tőle : ''Tuuudom, hogy az is kell!''
Ekkor már tényleg nem tudtuk, hogy mi van! Lehet, hogy velünk volt a baj. Vagy csak az, hogy dolgozni kell? Vagy, hogy csak 25.000,- Ft-ot akartunk ott hagyni?
Mondta, hogy menjünk a pénztárhoz. Elballagtuk, majd nagy sóhalytozások és nyögdécselések közepette elpakolta a házat a dobozba. Kifizettem a pénzt, átvettük a dolgokat. Megköszöntem a segítséget és elköszöntünk. Na mi volt a reakció? Semmi. Nem köszönt, semmit sem mondott. Kiléptünk az ajtón és egyszerre egy jót káromkodtunk. Remélem halotta...
U.i.: Remélem, hogy egyedi esetről van szó! -
L3zl13
nagyúr
Bár én magam részéről értek hozzá, de azért némi hozzáértést elvárnék az eladóktól is.
MERT: Az interneten sokszor egymásnak ellentmondó hírek információk találhatók, vagy esetleg semmilyen információ.
Ha utánna olvasok jó/rossz tapasztalatoknak, akkor biztos, hogy találok mindkettőről infót. Mert olyan cucc amivel senkinek nem volt még gondja, az az, ami meg sem jelent, vagy legalábbis soha nem adtak el egyet sem.
Ha ilyenkor nem hagyatkozhatok az eladó szaktudására akkor mire?
Sőt szerintem még az is elvárható lenne, hogy az én és a ti (illetve bármely cég) saját érdeketekben is felhívja a figyelmet az esetleges (leggyakoribb) problémákra!
Mint pl legutóbb mikor nálatok vásároltam egy videó kártyát, az eladó felhívta a figyelmemet, a viszonylag magas táp igényre. Bár nekem ez nem volt újdonság, de van akinek az lehetett volna. Ez kellemes csalódást jelentett. De ugyanakkor valamilyen szinten szerintem el is várható. És egyben mindkét félnek előnyös. -
beeboy
addikt
ha csak a fele igaz amit a másik topicban írtak, akkor elég gáz cég.
és van más hely is ami ilyen olcsó.
pölö mi az hogy 15%-ot kérnek (ha igaz), azért ami kutyakötelességük - mármint a garancia érvényesítése.
meg nagyon poénos amit írtál a mem sarkáról, de nem azért vesz az ember egy 50 k Ft-s vidikarit, hogy a passziánsz fusson rajta, márpedig van olyan eladó aki szerint ha megjelenik a kép az már nem hibás.
gondolom azt se viccből írták, hogy újrazacskózták az egereket.
egyébként engem is át akartak verni (nem a m*l-ben csak leírom), behalt a tápom, bevittem a gépet, mondták tettek bele újat. otthon megnézem, hát egy ütött-kopott szar volt benne, javítócetlikkel teleragasztva.
az ismerősömnek meg a prociját füstölték el, bevitte a gépet cooler cserére, mert nem merte maga kicserélni. rosszul tették fel, szvsz. fordítva, meg is nyekkent a gép.
igaz kapott másik procit, de szerintem az alaplap is megsérült, mert kicsit furin viselkedik. -
Szeni
aktív tag
Örülök, hogy a másik oldal is hajlandó szólni ez ügy(ek)ben!
Ezek szerint ezentúl a másik topicban (is) felvetett dolgokkal (értelmes dolgokkal) hozzád lehet fordulni? A te válaszod hivatalos, félhivatalos vagy egyik sem?
Ezennel szerintem is törölhető a másik M******-os topic!
Aktív témák
- MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" UWQHD ívelt Gaming monitor + több mint 3 év garancia
- Sony PlayStation 5 Media Remote eladó
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Asztali PC , i5 11400F , RTX 3060 12GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest