- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-10-31 19:24 Téma összefoglaló
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)A következő autós találkozó időpontja (a többség döntése alapján):
2026. május 10. (vasárnap) 16:00
A helyszín egy korábbi javaslat alapján: Savoya Park, Auchan parkolójának Kőtár utca felőli sarka (nagyjából errefelé), a nyitott részen. Esőnap esetén kicsit majd beljebb gurulunk legfeljebb. Ahogy látom, villanydelejes szekerek számára van töltőkészülék is errefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Srácok, ha volt egy kárestem, akkor mennyi időm van azt bjelenteni? Van kék-sárgám de aznap nap tudtam, tegnap próbáltam telefonon, de nem volt nálam a forgalmi melóban, ezért nem tudtam megmondani, hogy meddig érvényes a műszaki...ma pedig nem veszik fel a telót 17:50 óta Elméletileg 18:00-ig voltak. Weblap is halott igy online se tudom megoldani... :S
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Nagyon rápörögtél erre a hirdetés témára.
Én azt látom, hogy:
-Feltette az autót drágán, nulla leírással.
- 1-2 nap alatt eladta.
- Aki megvette biztos örül magának.
- Ő is örül magának.Hol itt a probléma? Vagy hol érint ez téged, milyen problémát okozott ez neked?
Ha előre tudja, hogy valaki úgyis megveszi szinte azonnal a kocsit, ami valóban meg is történik, és nem kell neki regényt írnia róla, akkor minek szórakozzon a hirdetéssel?
-
Termi16
őstag
Próbálj meg mondjuk 1 hétig minden nap bkv-val közlekedni, úgy, hogy nagyobb, legalább 1 órás utak vannak benne különböző helyszínekre. Utána szerintem nem lesz kérdés. Külön ajánlom a fentebb is írt 17. kerületet, szeretni fogod, ha onnan\oda kell eljutni mondjuk Buda túlsó feléről!
Még az is lehet, hogy találkozol Vilivel

Én nagyon nem bírtam, inkább kocsi és dugózás, csak ne kelljen büdös, hangos, retkes stb emberekkel együtt utazni, ne kelljen attól fosni, hogy épp melyik villamos\busz\metró nem jár\robban le, és éppen hogy fogok eljutni oda, ahova szeretnék.
Már csak egy automata kéne, ma Újbuda-Újpest nem volt annyira élvezetes oda vissza du. 4-7 között, a 2*14km volt 2*55 perc...De volt jó zene, klíma, és tudtam, hogy egyszer oda fogok érni.

-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Tahó, rengetek ilyen van sajnos. Én lehet, hogy megálltam volna keresztbe és megkérdeztem volna, hogy nem akar-e átugrani felettem.
Viszont ez a céges kocsizás, területi képviselőzés, mások jövedelmére való folyamatos hivatkozás meg célozgatás, na ez elég gáz. Nem feltétlen nálad, csak most aktuális, ezért írom...

-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Elég sok különböző módon tudod tölteni az elektromos autókat.
Azért lóg szinte mindenki gyors\villámtöltőn, mert ingyenes, aztán akkor az jó, szépen leparkol 88%-os töltöttségen a töltőhöz, mert ott éppen van hely, aztán mehet a móka. Persze tisztelet a kivételnek.
De ettől még otthon nem kötelező külön töltőt kiépiteni, viszel oda a garázsba\udvarba egy konnektort és úgy is lehet tölteni az autód
Persze ez jóval lassabb lesz, mint a gyors\villámtöltés, de ettől még múködik, és az akksi számára ez a legkimélőbb.Ha nincs 10-15KW-nál nagyobb akksi a kocsiban vagy nem kell minden nap 0-ról tele tölteni, akkor ez egy teljesen járható út.
Ha viszont a nagyobb akksis autódat pár óra alatt tele akarod tölteni, akkor oda mindenképpen ki kell épitened egy külön töltőt neki. Az se egy ördöngősség, meg egyszeri befektetés, de nyilván a konnektornál drágább

-
Termi16
őstag
Érthető, szerintem jó az az 500-as.
Ezerszer inkább, mint a Swift pl
-
Termi16
őstag
Előre nem tudhatod, hogy egy bármilyen használt példányra mennyit kell költeni.
Oké, egyszerű motor, tényleg nem valószinű, hogy nagy baja lenne bármikor is, de ettől még az esélye ott van.
Ilyen 4-5 éves levedlett használt autók helyett én simán rátenném azt a kb 1 misi különbséget, hogy zsir új legyen, garival.Amúgy persze ez, hogy most valaki használtat vagy újat vesz, már nagyon egyéni preferencia kérdése is, de amire céloztam, hogy nagyon nem 5 misibe kerül újonnan.
joalemilestone:
De ha már felmerült a használt, akkor én is támogatnám, amit többen is irtak, 3 misi körül már kapni jó elektromos autót is, az nem játszhat? Ampera után eléggé kézenfekvő lenne
-
Termi16
őstag
Ugyan már, 3,5 körül vannak akciós példányok jobb felszereltséggel, 5 misihez közel sincs, nyilván nem a full extrás listaárat kell nézni.
Akinek új kell és nem akar vele szivni, az miért vegyen fullos használtat?
5 év gari és ingyen szerviz se rossz dolog, azt is adják a fullos használthoz?

-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Szerintem 100% parasztság lenne.
Amúgy ez azért nem egy olyan óriási összeg, hiszen használt autót vettél.
Ahogy eddig írtad, kb minden fullos az autóval kapcsolatban, szóval inkább tedd össze a kezed, hogy ilyet találtál
Aztán persze megpróbálhatsz alkudni utólag, de engem tuti nagyon felbaszna.
-
Termi16
őstag
Simán észrevesz, leszarja.
Van az az állatfaj, aki 105-től előzi a külső sávban 90-100-zal menő sort, mert neki az úgy jó.Múltkor hazafelé Miskolcról 150-nel haladunk GPS szerint, volt előttünk egy Passat előtte meg egy Golf talán, igy mentünk 3-an a belső sávban ugyanabban a tempóban. Egyszer csak a külső sávban a Golf elé az utolsó pillanatban kivág egy papa a dizel Scenic-kel 100-zal, hogy ő előzni akar. Mindenki satu, a Golf nagyjából 5 centin múlott, hogy nem nyomta telibe a Scenic-et és ugyanennyin múlott, hogy a Passat nem tolta meg a Golfot. Mivel mi voltunk leghátul kicsitt nagyobb követési távolsággal, ezért nekünk csak simán nagyot kellett fékezni....A Papa persze oda se nézett, semmi bocsi, villantás vagy akármi, elkönyvelte, hogy ő most jól kijött és kész.
Ez után kb 7-8Km-en keresztül mögötte mentünk 3-an, immár 110-zel, mert ő előzte a sort. Minden második autó után le tudott volna húzódni, hogy elengedjen minket, de abszolút nem zavarta semmi. Aztán jó 4 perc kínlódás után, amikor már tényleg SENKI nem volt a külső sávban, akkor kiment.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Engem nem fog

Pont az a lényeg, hogy csak akkor akarok elektromos autót, ha nem kell áldozatokat hoznom vezetési stilusban meg úgy semmiben...
Mindig nézem a képeket az FB csoportban, hogy valaki 80km-t ment el egy töltétssel, valaki 81-et, na ki a király?
Olyan szinten hidegen hagy, hogy elmondani sem tudom.Nekem arra kell az elektromos autó, amire a normális is, vigyen el A-ból B-be probléma nélkül, úgy, ahogy én akarom, kényelemben.
Nem fogok azért lassabban menni, vagy feltartani a forgalmat, mert akkor 2km-rel többet tudok menni.Amúgy nem vagyok egy renitens gyorshajtó, és a padlógázas indulások sem jellemzőek rám, csak simán haladni akarok elektromos para korlátok nélkül.

Ja és nem azért, mert free áram, otthon fogom tölteni, ha egyszer eljutok odáig.
Saint:
Igen, a németek stagnálnak több éve, a többiek meg jönnek fel, vagy éppen hagyják le őket lassan...
Nem baj, a lényeg, hogy minél több jó autó szülessen.Johnny_vT:
Pfúú, elég brutális.
Egye fene, ha kijön 3 misiből (nem euró
), akkor megvesszük muternak! 
-
Termi16
őstag
Nekem úgy kéne tudnia 50km-t, hogy van benne oda-vissza 10-10km pálya 100-zal vagy legalább 90-nel, és nem szeretek spórolosóan vezetni, illetve elvből nem vagyok hajlandó csak azért máshogy vezetni, hogy 1,5km-rel többet menjen el az autó.
Meg kicsit dimbes-dombos a terep, szóval amit reggel lefelé guruláskor esetleg megspórolok, azt hazafelé elég szépen elhasználná.
Tudom, a probléma az én készülékemben van

Kona EV jó, de abban sincs 4x4, szóval nem tudom. De a nagyobb akksis minden más tekintetben pipa, respect Hyundai!
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Ja oké, ezeket tudtam én is. Azt hittem, hogy van valami komolyabb műszaki gebasz.
Gondolj bele mennyivel nagyobb és nehezebb, mint az Ampera, ez a hatótávra és a benzines fogyasztásra is rossz hatással van.
Cserébe SUV, van hasmagasság, 4X4. Számomra valszeg az egyetlen alternativa....

BTW az amperát sem meggyőződésből veszik itthon, de ezt neked tutira nem kell magyaráznom, látod te is a kommenteket az fb csoportban

-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Na de akkor egy témába vágó kérdés is legyen már.
Anyuci szeretne magának autót, mert ő független akar lenni apucitól.
Anyuci öreg, 20-30 éve nem vezetett, de már annó sem vezetett jól fater elmondása szerint.Próbáltam lebeszélni, mutogattam neki baleseteket, céloztam rá, hogy drága a koporsó, de nem érdekli.
Legyen kicsi, de azért el lehessen férni benne két ember számára, ha muszáj. Ne legyen szupermini, szóval no Smart.
Benzines.
Csak automata lehet. Jó lenne, ha önvezető is lenne, de ez ugye még nem aktuális...
Lehetőleg legyen valamennyire nőies, bár ezt szinte az összes kisautó tudja.
Plussz a szokásos okosságok, nulla szerviz, nulla fenntartási költség stb...Nem kell prémium, lehetőleg 1-2 misi között valami. Minél olcsóbb és megbízhatóbb, annál jobb.
Igazából az automata az, ami teljesen tanácstalanná tesz. Mi az, ami birja a strapát és kisebb eséllyel döglik meg?Igen, I-Miev-Ion-Czero tökéletes lenne, de nem lehet elektromos, mert tuti lemerítené az akksit is megállna az út szélén hetente.

Ééééés igen, rossz topik, bocsánat.
-
Termi16
őstag
Kicsit sokat offoltujnk, úgyhogy inkább nem mesélném el a teljes sztorit, de szerintem az nem rossz dolog, hogy veszel egy lakást 20 misiért, mert látod, hogy hogyan mozog a piac, aztán mivel nem jön be teljesen az ottani élet, simán eladod 40-ért. Neked szerencse, én meg így terveztem, és bejött

Pont annyit nyertem rajta, hogy tudtam venni egy telket és épül a házam, ami meg tényleg olyan lesz, amilyet szeretnék.Saint:
Jahh, ilyen még nincs. 3-4 év szerintem.
-
Termi16
őstag
Az a Leaf sajnos még csak kb 70-80%-os autó számomra. Éppen ezért nem szabad megvenni hitelre. Akkor lennék rá hajlandó, ha 100%-ban azt nyújtaná, amit szeretnék. Főleg azért, mert az ingatlan hiteleknél nincs olyan, hogy 0% THM, szóval akkor inkább abba tolom az lóvét, az autó meg felőlem lehet hitelre, ha konkrétan nincs rajta kamat

Egyébként pont így voltam én is, mikor elmentünk tesztvezetni, a felét ki tudtam volna fizetni, a maradékra meg nem rossz a 0%-os THM. Viszont mivel egyrészt nem felelt meg a tesztvezetésen, másrészt közben kiderültek problémák a kocsival, harmadrészt az autópályás hatótáv számomra még nem elegendő, ezért így teljesen off lett.
Amúgy ha nem ott lenne a telek, ahol, akkor már régen vettem volna én is egy Amperát. Viszont elmentünk annó az egyik fb-os eladóval a saját kocsijával, 1km/h-s sebeséggel tudott végigmenni az úton, és egyszer le is ért. Én ezt nem akarom minden nap bevállalni, plussz a a téli időszakban kell a 4*4, nincs mese.
A kivitelezőm egy Avensis-szel volt télen, mikor megnéze a telket, kb 10 centi hó volt. Nem mert lemenni a telekig, inkább kiszállt az utca közepénél és lesétált a telekig, aztán kifelé meg tolatott
Én kiröhögtem és a Qashqai-jal szépen megfordultam ott helyben és végigjöttem egy csúszás nélkül.Ahogy olvasom számodra telitalálat az Ampera, szóval neked főleg nem éri meg váltani, csak ha tényleg olyan elektromosat találsz, ami mindenben klappol.
Szerk.:
A Fiat Lineát 1 350 000-ért vettem, tökéletes volt úgy ahogy van.
Szép belső, kényelmes ülések, nagyon jól ment (paprion 9,1s a 0-100 de minden Linea gyárilag erősebb a magadottnál jóval), imádtam az autót.A Qashqait megvettem 1 éve a telek miatt, semmi szükségünk 2 autóra, de a Lineát csak most adtam el, annyira szerettem.
Szóval nem lehetetlen ezt olcsóbban is megoldani, csak úgy új technológia meg miegymás, nincs használható elektromos 10 misi alatt. Pár évvel ezelőtt azt mondtam, hogy 5-6 milliósnál drágább autóm nem lesz soha, mert felesleges, úgyhogy uff....
-
Termi16
őstag
Sosem vettem autót hitelre, és persze igazad van általánosságban.
DE! az ő helyzetében nekem teljesen úgy jön le, hogy ez a kisebb, bőven bevállalható és nem kockázatos hitel lenne a hiperszuper boldogság ára

Ha már mindenképp új autót akar, akkor inkább olyan legyen, amit tényleg szeretni is fog hosszútávon, nem? Meg ha úgy vesszük, neki munkaeszköz is az autó, akkor meg végképp nincs apelláta.
Ezek a 10 millió körüli elektromos szépségek nekem is csak hitellel férnének bele, de ha lenne egy nekem megfelelő,akkor egy percig sem gondolkoznék.
-
Termi16
őstag
Én 3 millió személyi kölcsönt vettem fel pár éve mikor a fentebb említett lakást vettük, nem volt meg a teljes önerő és így 2 hitel kellett a házhoz, de megoldottam és aztán dupla haszonnal eladtam
Szóval nem feltétlenül rosszak ezek a hitelek, csak okosan kell csinálni.Nem látom akkora nagy problémának a 2 milliót sem, persze a te anyagi helyzeted meg életviteled nem ismerem, de nem tudom elképzelni, hogy pl 5 év alatt ne tudd visszafizetni egy ~40-45 körüli fix törlesztővel.
Ja és ahogy többen is írják, Boosterjet mocival se lősz mellé, és nem hiszem, hogy drágább lenne, hiszen az lesz az új alapmotor. Ha meg mégis, akkor max 100-200k differencia lehet.
-
Termi16
őstag
Én azt mondom most neked, hogy ha végül veszel egy számodra megfelelő SUV-ot (de hozza az elvárt szintet!), akkor utána már soha többet nem fogsz mást venni, a következő is SUV lesz
A jót könnyű megszokni.A Baleno fogyasztásban és gyorsulásban is jobb, mint az I20, plussz Suzuki, soha el nem romlik, de cserébe minden olcsó hozzá. De amúgy tényleg nem nagy előrelépés, főleg dizájn meg belső tekintetében.
A hiteles parádat megértem, faterom is hasonlóan járt, csak ő már nagyon a vége felé volt a dolognak és ezért "csak" 2-300-zal lett drágább a történet, meg végül ő is visszafizette.
Azt viszont fontos megjegyezni, hogy az a konkrét hitel egy nagy fos volt, attól még vannak normális hitelek is.
Fel tudsz venni lóvét fix kamattal, soha nem változik a törlesztőd, és ez nem marketing meg humbug
Onnantól meg tényleg csak azon múlik, hogy azt a bizonyos törlesztőt végig tudd fizetni.Meg nálad nem az van, mint az átlag magyarnál, hogy van neki 500 kp és venné a 4,5 misis autót, hanem egy nagyságrendekkel kisebb összeget kéne felvenned. Szerintem nem kérdés, aztán jöhet a Vitara.

-
Termi16
őstag
Mindig mikor olvasom ezeket a kommenteket tőled, akkor kicsit elgondolkozom, hogy most tényleg ennyire nem tudod eldönteni?

Igazából csak azt kéne megszülnöd hogy kell-e a nagyobb hasmagasság, vagy sem, és már jó is vagy.
Én egyébként egy Baleno-t ajánlanék, ha véletlen mégse kell a magasabb autó. Négyhengeres egyszerű szivó motor, belül nagyobb mint a Swift, fogyasztása parádé (figyelve 4-4,5 literrel elmegy), kicsit jobban is megy mint az I20, tengelytáv és csomagtartó meg kb ugyanakkora.
Vagy egy laza hitel és ott az áhított Vitara esetleg Sx4. A te helyzetedben nálam tuti ez lenne a befutó, mindig írod, hogy mennyire szeretnéd, milyen jó lenne, pont ez kéne stb...

-
Termi16
őstag
Rosszul mondták akkor.
Illetve elsőre én is kicsit félreértettem a kérdésed, azt hittem jogilag tartod aggályosnak, hogy nincs forgalomban a kocsi, ezért írtam, hogy neked ebből bajod nem lesz.
Viszont hivatalosan te így nem mehetsz a kocsival, amíg az okmányirodában a nevedre nem kerül és forgalomba nem lesz helyezve.
Erre írtam, hogy nekem a kereskedés intézte ezt. Nekem is pont ugyanez volt a szitu, autó beszámítva állt a kereskedés udvarán rendszámmal, én meg megvettem X hónap múlva. Mondták a vásárlás után hogy 3 napon belül a nevemen lesz új forgalmival és mehetek érte, és onnantól már nincs gebasz.
Arra figyelj még, hogy ha már január 1 óta így áll az autó, akkor ki fogják veled fizettetni a súlyadót (teljesítményadót) az évből fennmaradó hónapokra.
Qtya123:
Ugyanebben a szituban voltunk a párommal 1 évig és szinte ugyanazt az útvonalat kellett bejárnunk, csak mi a 11. kerületbe mentünk.
A tömegközlekedés fos, tömeg van, büdösek az emberek, tahók, úgy ahogy van gáz, mindig kimarad\késik valami, sok helyen pótló van.
Kb 1 hétig bírtuk, utána inkább kocsival jártunk. Tömeg lett volna 1 óra 5-10 perc, autóval pedig forgalomtól és szerencsétől függően 40-80 perc. Viszont nincs melletted senki, nem lökdösnek, nincs büdös, kényelmesen ülsz ész beszélgetsz csendben vagy zenét hallgatsz.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Köszi mindenkinek!
Az ügyfélkaput néztem, de most nincsenek nálam a papirok, hogy mindent adatot kitöltsek, az okmányiroda meg 5 percre van innen.
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Autó eladását bármelyik okmányirodában be tudom jelenteni?
Elment a Linea előző héten.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Ez azért nem pont úgy működik, hogy mondasz valamit és legközelebb már tökéletes lesz.
Én terelem a megfelelő irányba, de nem egyszerű, mikor az a válasz, hogy nem akartam nagyot fekezni, vagy az, hogy akkor vezess te.
Mivel csak este fordult elő, még azt is el tudom képzelni, hogy úgy van vele, hogy pont nem érdekli az az 1mp piros. Majd egyszer megertjuk ezt is. (nem)
Vilike: attól még messze vagyunk...
A leaf se jött össze, pedig nagyon rá voltam izgulva.
Azóta láttam fbon egy képet, Bp-Pécs 195km, 97% töltöttsegről, tempomat 110-zel maradt benne vagy 25km nafta, ez kevés így. -
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Az első része szerintem nem user error. Egy szakadt 20 éves swiftben vagy Ignisben máshogy érzed a dolgokat, mint egy modernebb, nagyobb autóban. Szóval itt igazából nem látok nagy problémát, annyi, hogy gyorsabban mer menni mert jóval biztonságosabbnak érzi.
A 2. része valóban gáz, én sem értem, de ez az egyetlen dolog, amivel problémák vannak (és ez is olyan, hogy mondjuk kéthavonta egyszer, ami még mindig sok, de na), ezen kivül viszont perfekt
Az esetek legnagyobb részében nincs baj, csak néha amikor este megyünk haza, nincs forgalom, akkor elengedi magát, és mondjuk 80-nál nem mindig áll meg, nem mer akkorát fékezni. Igazából az összes eset igy történt
Szóval még azt se mondhatom, hogy húde veszélyes volt, mert üres volt az út kb minden esetben, csak a tudat, hogy átmentél egy piroson, miköben már 1 másodperce piros volt.Cserébe nem tötyörög 40-nel, nem szórakozik a belső sávban, el tud indulni a lámpánál úgy hogy pár másidperc múlva már rendes sebességgel halad, sávváltásnál nem öl meg senkit, értelmes ivben és sebességgel kanyarodik, nem veszélyezteti a másikat, nem fullad le stb-stb... Ez pesten nem igazán mondható el az emberek 90%-ról kb.
Most a meló mellett lakunk, azóta nem vezetünk 2*50 percet átlagban a legnagyobb dugóban, és sokkal nyugodtabbak vagyunk, mert eddig minden reggel\délután egy szenvedés volt a sok gyökér miatt. Volt 1 hónap, amikor 3 balesetünk volt, egyik sem a mi hibánkból.
De most már lassan azért befejezném

-
Termi16
őstag
Valóban.
Bár hozzátenném, hogy végig 120-130 között mentünk, aztán egyszer csak úgy érezte, hogy most oda kell lépni, persze pont a trafi előtt, amit a Waze se jelzett

Egyébként annó csak a szülei autójait vezette, 1-es Swift meg Ignis...
Meg is jegyezte, hogy főleg a Qashqai-ban nem is érzi abszolút a sebességet ezekhez képest, meg hát azokkal 90-nel kellett menni apuci mellett...A lámpákat meg nem érzi semennyire, nem tudja belőni, hogy a távolság és a sebesség függvényében még át tud-e érni, vagy már nem. Annó mindig satuzott a sárga alatt, úgy hogy többször majdnem belénk jöttek hátulról, aztán kicsit finoman leoltottam, azóta meg ez van.

Azért durva, mert amúgy nagyon jól vezet, jobban mint a pesti forgalom 90%-a, de ez a piros lámpás dolog eléggé gáz.
-
Termi16
őstag
1 éve eladtam a lakásom, azóta voltam bejelentkezve szülőkhöz, aztán vettem egy telket és azóta ott vagyok papiron, úgy, hogy ház még nincs is. Szóval kicsit kacifántos.
Forgalmiban meg még előző cim van, az tuti.
Pl hasonló esetben a földhivatallal voltak parák, nem kaptam meg bizonyos leveleket, ezért parázunk. -
Termi16
őstag
A gps a valós adatot mutatja és aszerint volt 160, aztán mikor megláttuk őket, akkor ment a satu, ezért irtam kb 155-öt, de szerintem ezt nem tudjuk megúszni.
Meg igazából nem is arra irányulna a kérdésem, hogy most bemértek-e, vagy mennyi lesz a csekk, hanem hogy hol tudok ennek utána járni?
Attól parázunk, hogy a páromat már kb 2-3 alkalommal elméletben lekapta a trafi illetve több ilyen pirosas dolog is történt, de még soha semmit nem kaptunk. Attól tartok, hogy a költözés miatt esetleg nem jöttek meg a dolgok, aztán meg közlik mondjuk fél év múlva, hogy fizessek ötször annyit kamattal meg nemtom mivel együtt...
-
Termi16
őstag
Egy láma kérdést engedjetek meg.
Párom átment egy nagyon kövér piroson pár hónapja, úgy tudjuk volt ott kamera, illetve húsvét előtte Miskolcra menet belemászott egy trafiba kb gps 155-tel. (mindkét esetben fék a bu*iknak való ugye...)
Viszont semmit sem kaptunk a két esetért.
A lámpa még csak-csak, de a trafi fényes nappal volt, ott áltak, bele is néztünk, szóval nem értem...volt néhány (3) költözésünk az elmúlt 1 évben, lehet, hogy elakadtak valahol a büntik.Hol\hogyan tudnék erről a leggyorsabban tájékozódni?
-
Termi16
őstag
Ez bőven javitható.
Viszont a papir kelleni fog.
Adott esetben pont az a 2 lehetőség van, amit te irtál. Vagy bejelented a károkozó biztositójánál te, vagy elviszed egy szervizbe a kitöltött betétlappal és majd ők intéznek mindent.
-
Termi16
őstag
Én is ebben a cipőben járok, csak én már nagyjából tudom a számokat, illetve várok még a megfelelő elektromos autóra.
Normál használat mellett 15-20kw/100km-es fogyasztással számolhatsz, innentól ugye csak rajtad múlik, hogy mennyit mész a kocsival, esetleg hányszor tudsz ingyenesen tölteni.
A napelemet nem éri meg túlméretezeni, erre figyelj.
-
Termi16
őstag
1 évig birtam, inkább eljöttem albérletbe az ingyen lakás helyett, most 100 méterre vagyok a melótól. (amig a saját ház el nem készül)
Ja, ez válasz volt erre:
(#96366) EQMontoya
Sorry.
-
Termi16
őstag
Fú, akármikor látok egy iylen szép példányt, rögtön rugózik az agyam, hogy mi lenne ha, hogy kéne megoldani....

Aztán beugrik, amikor az egyik első Hollandiából importáló emberke eljött velem megnézni, hogy vajon el tud-e egyáltalán menni az ampera a telkemig, és a válasz igen volt, de egyszer leért, ráadásul az utolsó 200-300 métert 1km/h-val tettük meg.

Szerintem a piros kicsit erős alapból, de mivel az autó amúgy full fekete belül, ezért jót tett neki abban a felállásban.
-
Termi16
őstag
Igen, eléggé fura hozzászólások meg "gányolós" megoldások születnek 1-1 problémára néha ott a FB csoportban.
Amit irsz az tényleg igy van, az a vicc, hogy nekem is tökéletes lenne, ha kicsit magasabb és\vagy összkerekes lenne. Akkor már megvettem volna jó 1 éve.
De sajnos Budakeszire ilyet nem szabad
Pedig amúgy nekem is megfelelne 95%-ban mindenre.Saint_: Zárójeles rész arra is vonatkozott
A mentalitást próbáltam kiemelni. -
Termi16
őstag
Sorry, hogy erre csak most válaszolok, de sok volt a dolog az utóbbi napokban...
Azért egy 6-7 éves technikával megáldott amperát, ami plug-in hibrid, tehát nem sok köze van a tisztán elektromos autókhoz, na szóval ezt nem kéne egy teljesen elekromos autóhoz hasonlitani.
Egyrészt mert ez pont a "legrosszabb" kombináció, mert tönkre mehet bármi a benzines mivolta miatt, plussz ott van még az elektromos hajtás is, igy dupla rizikó.
Másrészt pedig itthon ez az autó kezd a szegény ember Teslája lenni, és nagyrészt olyan emberek veszik (tisztelet a kivétel(ek)nek) akiknek annyi a lényeg, hogy ingyen parkolás, ingyen töltés, nulla karbantartás legyen. És ők ezt be is mesélik maguknak egy amperánál, aztán amikor az Opel Dunába kell vinni, mondjuk vidékről Pestre, akkor már bele kéne tankolni 15 liter benzint, az nem menő, vagy épp nem futja rá, aztán a Dunában bejön a kétszeres óradij a szervizre és inkább sarkon fordulnak

Szóval az Ampera szerintem halmozottan hátrányos helyzetű itthon, és ha mindenképpen az kell, akkor Hollandiából kell behozni, azzal valószinűleg jóval kisebb lesz a rizikó.
De ettől még az Amperának tényleg nem sok köze van karbantartási igény szempontjából egy full elektromos autóhoz.
-
Termi16
őstag
Szerintem nem értetted meg, amit irtam

Az A3 alapból kb annyiba kerül, mint egy villanyos, de nem villanyos. Akkor?Szóval 11,5-ért tudja azt, amit 11,5-ért az A3 tud, és még legyen villanyos is?

Meg ugye 9,6-ról beszéltünk és innen még 400k a full extra, semmi más nem kérhető bele plussza, és akkor igazából 10 misinél vagyunk.Értem, amit mondani akarsz, neked az A3 jobban megfelel. Másnak meg nem feltétlen.
De azért a végéhez tegyük hozzá, hogy ha azt hozná 11,5-ért, amit egy A3 hoz beltérre és extrákra, akkor már megrendeltem volna. Szóval jahh, végülis ez lenne a best deal.
-
Termi16
őstag
De minden ami új, annak felára van. Ez ráadásul hightech.
Most a villanyautó új.
Lehet, hogy neked ez nem ér semmit, nekem óriási plussz. Nem füstöl, nem büdös, hangtalanul suhan. Ezeket a dolgokat nem feltétlenül tudod pénzben mérni. Ráadásul elromlani kis túlzással nem tud, nincs vesződés szervizzel. Ez utóbbi már anyagiakban is bőven mérhető. A leaf-hez az első 5 szerviz dijtalan, tehát elméletben 5 évig nem költesz rá egy forintot sem, esetleg gumit veszel. Aztán pedig a hivatalos márkaszervizben 28 000 lesz egy teljes éves szerviz. Az nem hangzik azért rosszul szeintem

De ha azt nézed csak, hogy mikor fogja majd pénzügyi alapon megérni megvenni egy új villanyos autót, akkor térjünk erre vissza 2025 körül, de a tévedés jogát fenntartom és adott esetben a dátumot 2030-ig kitolhatjuk!

Szóval nem szabad a kompaktokhoz hasonlitani árban, mert egyszerűen nem véletlen, hogy annyival drágább.
Én szerettem annó, ha a legújabb\legbikább vga volt a gépemben, pedig nem feltétlen használtam ki. De attól még jó érzés volt és abban az 1%-ban amikor pont kellett, akkor meg "életet mentett".
Jahh ami nekem nem szempont, azt kihagytam. De engem pl pont nem érdekel, hogy milyen hangja van (sőt, inkább ne legyen
), Bécsbe meg nem járok, de ha mégis, akkor arra az évi 2-3 alaklomra nyaralással meg mindennel együtt tudok bérelni is valamit. -
Termi16
őstag
Ezzel egyet tudok érteni, de a Leaf-et nem nevezném kis elektromos autónak. Teljes értékű kompakt 2,7-es tengelytávval és 400 liter fölötti csomagtartóval, szóval azért nem egy eUp, Ion, Smart stb kategória.
Ha ennek a kategóriának hozna az átlagát minőségben, az bőven jó lenne...
De ha ár/érték arányban nézed, akkor még mindig a legjobb vétel talán, ha új elektromos autóról beszélünk.
Egyelőre nálam nem ütötte meg a szintet, ami azért is szomorú, mert nincs más, ami ennyit elmenne és hasonló áron meg lehetne kapni. -
Termi16
őstag
Persze, ezt irom én is, hogy nekem ez igy megfelelő lenne hatótávban. Csak a körités lett túl gagyi talán :S
Persze meg lehet érteni, a Golf, Focus, Ioniq hármas mind drágább és jóval kisebb a valós hatótávjuk, valahol indokolt, hogy olcsóbban nem tudja hozni azt a minőséget sem a Leaf.
-
Termi16
őstag
A kamu mérés szerint 378km-t.
Állitólag egy újságiró ment vele 400-at csak városban, persze tojással a pedál alatt, folyamatosan visszatöltve a fékezgetéssel stb...
Valós hatótáv, nem finomkodva, normálisan használva 300 km körül van nyáron, városban, télen meg 250 km. De ennél jóval több is lehet, ha tényleg nem nyomod neki és figyelsz néhány dologra.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Szombaton sikerült végre tesztvezetni az új Leaf-et.
Lehet, hogy nekem voltak túl nagyok az elvárásaim, de számomra kalap kaki volt.
Párom is vezette, ő odáig volt érte.Mondjuk nekem a fő bajom az volt, hogy a hátsó felem nem fért bele a vezetőülésbe, a két szélén ültem.
Illetve nincs elég jól szigetelve a kabin, ezért a szélzaj irtó zavaró már kb 80 környékén. Oké, mást nem is hallasz, de akkor is.Amúgy megy mint a veszedelem, de abból sem érzel semmit, csak a szélzajt.
A gyorsulás olyan mozdony-szerű, igazából nem egy húde jó érzés, csak simán megindul és megy. 50-nél rálépsz és 3 másodperc múlva 100-on vagy, juhu.
Belül meg olyan semmilyen, inkább a kisautók anyagminőségéhez volt közel, mintsem akár egy kompakthoz.
Ami mondjuk tényleg 10/10 volt, az az e-pedál. Frankón úgy fékez, meg megtartja a kocsit, hogy fékpedálra nulla szükség van, és nem kell nyomiskodni meg 200 méterre a lámpa előtt már lassitani, ez a része nagyon pöpec.
Elvileg pro tippet kaptunk a kereskedőtől, miszerint ma vagy holnap emelnek 6%-os az áron, és hogy akkor foglalózni kéne, dehát igy kell a fenének.
Legmagasabb Tekna felszereltséggel de automata parkolás nélkül és csak bőr-szövet kárpittal ~9,6 lett volna az ára.
-
Termi16
őstag
Köszi srácok!
Átgondolom mennyit vesz be a gyomrom és akkor majd átirom a hirdetést, meg csinálok több\jobb fotót.
-
Termi16
őstag
Pedig az egyszerű magyar csak ezt nézi, ingyen töltés, ingyen parkolás, KELL!
Az amperás FB csoport is nagyon durván kezd felhigulni. Több mint 1 éve nézem, akkor még kb csak a tulajok voltak benne, azóta elég durvát esett a szinvonal.
Most olvastam, hogy az egyik tag el akarja adni az amperát, mert 27km-en megevett 1liter benzint, és nem lehet szabályozni, hogy bekapcsolhatja-e a kocsi a benzinmotort vagy sem. És ha ezt nem tudja megoldani, akkor el lesz adva!

Érted, nem az, hogy milyen okos a kocsi, vigyáz az akksira meg felmelegiti neked minusz 10-ben rendesen az utasteret, hanem meg mert enni 1 liter benzint 27km-en...
Na mindegy, lenne hozzátok egy kérdésem is.
Szeretném eladni a Fiat Lineámat, de a kb 3-4 hete aktiv hirdetésre még magánszemély nem jelentkezett.
Drágán adom, vigyem lejjebb az árat, vagy várjak türelemmel, vagy várjak a jobb időre? Esetleg fullhd képek több részlettel segitenének?
Nem sürgős eladnom, a pénz se kenyérre kell, de azért na...
Vessetek rá egy pillantást, aztán várom az ötleteket.

-
Termi16
őstag
Új leaf világos felbor belsővel az alleeban hátul.
Kell. -
Termi16
őstag
Én úgy vagyok ezzel, hogy ez azért bőven luxus. Új autó, nem is éppen olcsó....de én meg inkább egy ilyenbe ülnék mint egy öreg v8-ba. Persze ez egyéni preferencia részemről.
Sose azt nézem, hogy mennyi benzint spórolok meg, vagy hogy most még épp 1-2 évig ingyenes a parkolás, hanem hogy lenne egy fasza autóm ami valszeg nem romlik el, csendes, komfortos és szinte nulla karbantartást kér, mellette pedig tele van mindenféle menő kütyüvel és még megy is.
Nekem is a 3. vagy a legmagasabb felszereltség kéne belőle, utóbbiban igazából csak Bose+félbőr van plusszba talán.
Az önerő kb kijönne a mostani 2 autóm árából, a finanszirozása meg nagyon baráti.
Viszont azt is benne van, hogy ez még azért egy kicsit kompromisszimos hatótáv ha mondjuk rokonlátogatásról beszélünk, szóval mégiscsak lehet jobban megéri megvárni az év végi verziót.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Na azért ez is vicces, tegnap este 6 körül felraktam a Lineát hahura.
10 perccel később jön az SMS az AAA-tól hogy megvennék kp-re....haha

Irtam nekik, hogy köszönöm nem élnék vele....1 óra múlva jött a kövi sms az egyik fehér úti nepperteleptől, hogy ő is megvenné
Ma pár perce jött a következő sms az AAA egy másik telepétől, hogy kellene nekik.

Remélem azért magán fronton is beindul az érdeklődés lassan.
-
Termi16
őstag
Szia,
jelen!

Vagyis csak laktunk a VIII. kerületben, de úgy van, ahogy irod.
Nincs semmilyen matrica vagy papir, nem kell, rendszám alapján látják azonnal, ahogy megkaptad az online értesitést.Ha szeretnél róla papirt, akkor a Németh utcába kell bemenni, ott van a hatósági iroda és kb 75 másodperc alatt kiadják.
Amire nagyon figyelj, hogy tökmindegy mikor adják ki, csak február végéig érvényes, utána megint kérni kell.
-
Termi16
őstag
Buék mindenkibe!

Egy kis segítséget is szeretnék kérni, a Qashqai-ból kellene kiolvasni egy hibakódot, lehetőleg a napokban, valahol Bp-en.
Nem ingyen kérem természetesen.
Valaki esetleg?
-
Termi16
őstag
Elviszem egy körre reggel meg este, 20km oda-vissza, legnagyobb dugó, max 3-asban, lendületes indulással, előzéssel stb. Újabb technika úgyhogy fogják rá hogy 9.5-ből megúszná, esetleg.

Szerk.:
Amikor csak arra használtunk, hogy a VIII. kerületből kimásszunk vele a XVII.-be csúcsidőn kivül, akkor nekünk is 8,5-et evett kb. -
Termi16
őstag
Nem sok az, a turbós autó ennyit eszik városban.
Irta hogy 15km-nél nem ment vele többet egyben
Nálam most a Linea 200km szintiszta város alatt 9,6-ot mutat, az igazából 10liter. 1,4t, 120le, full város, kisebb dugóval. (most ugye nincs akkora nagy szivás, mint normál esetben).
Ez ilyen.
Fater 1.6-os H Astrája 8-nál megáll ugyanebben a felállásban.
-
Termi16
őstag
Arénában a Tescoval szemben az új Leaf figyelt tegnap. Nagyon szép, bejövős!
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
Termi16
őstag
A többiek által ajánlott bármelyik márkaszerviz lenne az igazi, de ott 10-ből rá se néznek a kocsira.
Én elvittem pár napja a Qashqait, hogy kérjek egy árajánlatot karosszéria javitásra, aztán megkérdeztem hogy rádugják-e gyorsan diagra, mondták hogy persze hogy nem, kérjek időpontot és 13+áfa lesz

Én hozzájuk vittem az autót, nem olcsó, de korrektek.
Szerk.:
Amit szentkuti11 ir az teljesen megállja a helyét.
Ha eladni akarod, akkor irj le róla mindent a hirdetésben, személyesen is mondj el mindent és innentől kezdve aki akarja, az saját költségén elviszi átnézetni, ha szükségesnek érzi. -
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Na jelentem, tartjuk az 1 baleset\hét átlagot, tegnap sikerült egy 645CI-nek kirántania elénk a kocsiját félig

Nagyon jó, német biztositóval úgyse volt még dolgoom.
-
Termi16
őstag
Szerintem is inkább ember függő ez, mintsem azért csinálná valaki, mert BMW-je van.
Persze az más kérdés, hogy van egy gyökér csoport itthon, akiknek mindegy milyen, de bimmerkell!!!, és ha megvan a 316D akkor onnantól azt hiszik ők a császárok. Ez igy is van a kőbányai lakótelepen, amig mondjuk ki nem hajtanak az útra

-
Termi16
őstag
Köszi, továbbitom!
Tipp esetleg (bárkitől) hogy mennyibe kéne ennek kerülnie?
-
Termi16
őstag
Egyik kolléga lányzó megkért, hogy segitsek neki szerelőt találni a kocsijához.
D Corsa 2011-es, Benzines. Ennyit tudtam kisajtolni

Kormanykerek szog szenzor - funkcio zavar, ez lett kiolvasva belőle.
A probléma, hogy 90km/h-tólvilágit az ABS.
Szerelő szerint innentől konkrétan nincs ABS.Azt mondták neki hogy 600k megcsináltatani
Oké, nem ért hozzá, látszik rajta, nő, stb...De akkor is!Tudtok egy szervizt ajánlani? Lehetőleg Budapesten.

-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Igen, ez tényleg a legmagasabb felszereltség, két első ülés fűtött.
Nálam fater 1 éve vergődik, amióta beszámittatta a régi Swfitet, hogy kéne egy SUV, de persze venni nem akar.
Télen meg azért nyafogott, mert az 1.6 H Astra milyen sokat fogyaszt, 9,5-et evett. Ja, óra szerinti 170 folyamatos tempónál.Szóval lehet, hogy előbb lesz a még nem létező garázsomban Model 3\Ampera-e, mint neki SUV-ja.

-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
5,5 listaárról 5,2 millió volt talán? De ez a max felszereltség ha jól láttam, és a legdrágább benzines motor.
Nagyon szép az autó csak kár, hogy nincs egy rendes turbó motor benne, azért a 100le nem éppen betyáros.
Szerk.:
Árlista. Eszerint 5,8 lenne a listár, 5,5 az akciós ár, és gondolom a kiállitott darab ára meg 5,2. -
Termi16
őstag
Kia Stonic EX Premium 1.0 100LE kiállitva az Allee-ban hátul, ha esetleg valakit érdekel.
-
Termi16
őstag
Na ha már a múltkor elsirtam a bánatom, hogy a kinai nőce meghúzta a Nissant, mesélek még egy kicsit...

Tegnap este sétálunk a kocsihoz (most épp a Lineához) az utcába ahol parkolni szoktunk, és egy cetli fogad a szélvédőn. XY vagyok nagyon sajnálom,meghúztam a kocsi bal elejét, itt a számom hivjon fel.
Megnéztük, nem is volt olyan vészesen nagy sérülés, persze azért látszott, 1 elem enyhén karcos\szmötyis.Felhivtam és ma találkoztunk, először is megint elnézést kért, aztán mondta hogy a szerelője szerint 30-ból megvan a komplett elem fényezése, ha nekem igy megfelelő, és már kaptam is az összeget.
Szóval azért vannak még értelmes emberek is kishazánkban, gondoltam erről is meg kell emlékezni.
-
Termi16
őstag
Ne rugózz ezen szerintem, törzskönyv nélkül nem tudod eladni. Pont.

Tudom, mert én is igy jártam pár hónapja. Csak nekem a postás nem hozta ki, amikor megvettem a kocsit, és még ott pihent az okmányirodában. De hivatalosan 12 hónapig tárolják, utána kampec, megsemmisitik.
Nekem mákom volt, mert a 13. hónapban mentem és még ott figyelt a felbontatlan boriték a törzskönyvvel.És amit irtak, szerintem az sem igaz, kb 1 hónapos ügyintézés az új törzskönyv.
-
Termi16
őstag
Azt látom, hogy van 2-3 hibaüzenet (ellenőrizesse a magasfesz rendszert, kormányzár, meg nemtom még mi volt), amik random előjönnek mondjuk 2-3 havonta, és a megoldás az akksi levétele meg esetleg szoftver frissités, amit csak az Opel Duna tud.
Hát nekem ez igy roller-ügyileg nem fér bele.
Kár, mert amúgy nem lenne rossz autó a mostani áráért cserébe. (a gagyi bőr nagyon lehúzza az összképet meg azért a korabeli opeles középkonzol sem éppen gyönyörű, de ezek mellett még elmenne az ember ugye...)
-
Termi16
őstag
Ion az egyetlen jelölt amennyiben 2,5 misi körül szeretnénk megúszni. (vagy az átmatricázott tesók)
Fiat 500E árában már inkább Ampera, az tényleg autó. De sajnos van 2-3 eléggé idegesitő hibája, amik a fb csoport tanúsága szerint előjönnek nagyon gyakran, és igy számomra nem megfelelő első\egyetlen autónak.
Plussz még mindig ott van a telek, ahova épitkezünk, és oda télen csak SUV a megoldás, úgyhogy juhu

molnarpeter:
Én is kötöttem a Qashqai-ra, kötelező mellé talán évi +10-ért elemi kár és lopás esetén térit.
Ennyit bőven megér. -
Termi16
őstag
3-4 éven belül szeretnék 1. autónak egy villanyos SUV-t, úgyhogy nem jársz messze
Azért az árkategóriát inkább harmadoljuk, ha lehet.
(vagy negyedeljük, nem vagyok tisztában model X árakkal)Addig meg valami mini retek városba, pl Peugeot Ion.
Esetleg Ampera, de az már drágább mulatság és amúgy is csak rövid távra terveznénk.De egyelőre tényleg csak gondolkozunk, hogy hogy lenne a legjobb.
Jaffa75:
Jó lenne valami külső eszköz, amivel nem kell a gyári dolgot dobni\szétszedni, mert ahogy irom is, ha végül eladjuk, akkor azért jobb a békesség. -
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Ez a téma még mindig érdekelne engem is, ugyanis a Qashqai-ban nincs semmi, se USB, se AUX.
Ilyen esetben csak egy fm transmitter lehet a megoldás? Annak meg gondolom olyan minősége lesz, mint a rádiónak, ami eléggé fosssss.
-
Termi16
őstag
Szerintem is azt vedd, amelyik jobban tetszik, nagyon nem tudsz mellélőni ezekkel.
Viszont ne a külsőt, inkább a belsőt nézd! Vezetés közben kb mindegy, hogy hogy néz ki kivülről, csak a belsejét látod, azt viszont éppen eleget

Illetve ha ez a két konkrét tipus van teritéken, akkor mindenképpen vezesd mindkettőt vétel előtt, mert nagyon más érzés az 1.4 turbó meg az 1.6 szivó.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Tényleg úgy nézett ki, hogy nem tudott magyarul rendesen, csak simán nyomi volt.
Ha rendőrt hivok, akkor az tuti még 1-2-3 óra szivás, meg a rendőr se lett volna sokkal előrébb a dolgokkal. Esetleg az kiderül, hogy a kötelezője nem él, ne hát van ilyen
most attól még nekem nem lett volna jobb :SJa és magyar jogositványa volt a nőnek, 2011-ben lett kiállitva.
-
Termi16
őstag
Az a tipikus kinai volt akiket a piacon meg a kajáldákban látsz.
Kicit ciiiip, nyem bah? Itt esz vah elvic?
Most ezzel a dologgal nem tudtunk sokat kezdeni
Volt vele 2 gyerek, az egyik valamennyit értett angolul, de nem túl sokat....2 elem sérült jól láthatóan, a 3. csak picit, azt csak otthon vettük észre fényben.
Azt láttuk hogy a csekk amit adott a kgfb-ről, az régebbi volt, de most ez alapján nem tudtunk semerre haladni.
Este volt, késő volt, mentünk volna haza, a kár nem annyira nagy, zsarukkal nem akartunk szórakozni még órákat.Majd azért leirom, hogy mi lett a vége, ha oda jutunk.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Tegnap este a ceglédi úti Lidl parkolóban egy kinai picsa meghúzta a Qashqait.
Kitöltettük vele a papirt amennyire tudtuk, de kb semmit nem beszélt magyarul.
Felhivtam ma a Genertelt, az ő kötvényszámukat diktálta be. Azt mondják ezen a kocsin már nincs semmilyen biztositás és emiatt valami szivességi eljárást kérjek az én saját biztositómnál....
Tudtok erről mondani valamit? Fognak fizetni? Annyit, amennyit kéne? Vagy szivóznak, esetleg tuti, hogy ebből nem lesz pénz? Jelentsem fel a nőt a rendőrségen? Vagy mit lehet ilyenkor tenni?
A kár egyébként nem olyan óriási, 3 elem sérült egy kicsit, de valszeg csak fújni kell őket.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Diablo IV
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Androidos tablet topic
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy Pixel 7a
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze ez jóval lassabb lesz, mint a gyors\villámtöltés, de ettől még múködik, és az akksi számára ez a legkimélőbb.