Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rbalint88
    veterán

Nem kell egyszerre tolteni az osszes autot :) az meg eleg szomoru, hogy ha nem gondolkoznak elore az emberek egy felujitasnal. Szerencsere ujepitesunel mar kotelezo olyan energetikai besorolasut epiteni, ami nem megugorhato napelem es hoszivattyu nelkul. A kozmuszolgaltatok meg igenis fejlesszenek, ne a korszerutlen, de legalabb rossz allapotu halozat hatarozza mar meg a hasznalhatosagot. Aztan majd be kell osztani, hogy ki mikor szarit hajat, meg mikor fozhet, futhet, van internete forumozni, mert csak ugy “ferunk el” a halozatokon? :U
    Arrol nem is beszelve, hogy Putyin elmebaja kepes zsarolni egy egesz kontinenst a gazzal, ez most talan felrazza a kormanyokat es az embereket es majd megy hatekonysagi fejlesztesekre is, nem csak terkovezesre meg felesleges dolgokra. :R
    visszaterve az autos vonalra, a villanyauto ilyen merteku hatosagi erolteteset en sem ertem, kompetitiv arazas mellett (mondjuk azt megkaptuk, gyorsan hozzadragult a belsoegesu) piaci alapon is terjedt volna. Meg edukani kellene az embereket, hogy ha egyebkent az ev 350 napjan helyi viszonylatban es max ket ember hasznalja az autot, akkor esetleg az evi 1 v 2 nyaralas miatt ne szivassa magat meg a kornyezetet se azzal, hogy dizel nagy egyterut vesz, mert az milyen keveset eszik olaszba’, meg a felfujhatos krokodilt se kell leereszteni. Vegyen egy villanyt, plugin vagy sima hibridet es vagy kis tervezessel es kompromisszummal lehozza vele a nyaralast is, vagy arra az idore bereljen kisbuszt, ha ragaszkodik az ilyen jellegu fogyasztoi szokasaihoz :R En inkabb ezt latom problemanak, hogy ovijaratra meg Bp&co sugiban szopodasra megveszik a dizelt, mer’ ha’ megyunk nyaralni meg allandoan koltozunk es pakolunk (nem), aztan akkor meg faj kifizetni a kiszallitast :W

• cOxeR
    Ármester

36e km felett vagyok már az I3-al amit én tettem bele (18 hónap alatt), bőven 90% felett itthon töltöm, mezei schuko töltővel, 10A-es. Nem kell ezeket az autókat feltétlenül pár óra alatt telenyesni, minden az időzítésen múlik… akár 8A-el is lehet töltögetni… de kell egy 16A biztosíték, meg egy alap 3x2,5-es tömör vezeték, azért ezt meg lehet ugrani, költség szinten is, egy dedikált nyomvonalra.

Balatoni ingatlan árakba bőven belefér(ne).
    Nem akarlak meggyőzni, de sokszor több a hiszti… ez ugyanaz a kör, mint a nem megy el egy feltöltéssel 600km-t… ezért szar, aztán meg kiderül napi szinten 40-60km is elég a legtöbb embernek.

Új hozzászólás Aktív témák