Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
james
aktív tag
válasz wolfhgb #50611 üzenetére
Szia,
Nálam a 1080ti Grin31-et jelenleg 1,76$ körül bányászik a Nicehash-en. Power limit 56% kb. 140W / Nbminer 23,2. Mostanában leginkább a Grin31, Grin29, esetleg Beam vagy X16r a legjövedelmezőbb. Tegnap egyébként sokkal jobb árfolyamok voltak, ma némileg (durván) beomlott a chart, de még így sem rossz. A Nicehash kalkulátora egyébként hajlamos 100% power limittel számolni, de jellemzően tévedni szokott a hash értékekben. A Grin31-re pl. 0.7 G/s-t mond 100%-on, pedig valójában 1.18 G/s 56%-on. Itt arról lehet szó, hogy közben frissültek a minerek és ennyit javult a termelékenység. -
james
aktív tag
válasz fireman123 #50622 üzenetére
Egy algót nézve ez valószínűleg így van, de a NH folyamatosan átvált az épp legjövedelmezőbbre, ami valamennyit javít az összképen. Emellett ott vannak a kiugrások, a normál ár 2-3 szorosáért. Mostanában pl. a dagger (ETH) csinálja azt rendszeresen, hogy kb. 2 óránként megugrik 3-5 percre. Egyébként nem tudom pontosan ez kinek éri meg, de úgy tűnik kicsit árverés szerűen megy a licit a bányászok haspower-jára. Ha pl. az ETH megugrik, akkor a többi algón leesik a hash, mert sok miner átált ETH-ra, ez pedig valamennyire kihat a többi algó árára is. Aki többet fizet, az kap több hasht. Általános Hype esetén ez eléggé megdobja a bevételeket. Ezzel együtt nem agitálok a Nicehash mellett, de annyira nem rossz szerintem. A Pool módszer persze eléggé más világ, annak is megvan a varázsa, főleg ha sikerül beletrafálni egy jó startup coinba.
-
james
aktív tag
válasz fireman123 #50624 üzenetére
Megnéztem most én is két 1080ti-re mit ad a wtm. Pool-on 3,95$ a Grin31 (2,35 G/s-el számolva), Nicehash-en 3,89$. A miner ennél kicsit kevesebbet ír, 3,80-3,89$, de kb. stimmel. Ez annyira nem durva különbség, de tényleg kevesebb valamivel. A Nicehash mellett szól talán még, hogy nem vonnak le fee-t az utalások után (váltási költség meg eleve nincs). A tuning és az algó optimalizáls tényleg probléma, ezzel nehéz mit kezdeni. Nálam a leggyakoribb algóra van állítva, de mindenképp kompromisszumos a dolog.
-
james
aktív tag
Xmrig-nél az "Extra Launch Parameters" -ben lehet beállítani a szálak számát.
pl. --threads=8
Ki kell próbálni mennyivel megy a legjobban. Van ahol a magszám az optimális, van ahol a magszám -1, van ahol a magszám*2. Egyébként meg RandomX -nél úgy tűnik a memory latency kb. a legfontosabb, illetve a mag órajel és a ram órajel viszonya is bekavarhat. Nálam van olyan proci ami 3600 Mhz-nál 30%-al jobban hoz, mint 3900 Mhz-nál.Emellett kell még a huge page is. Induláskor kiírja az Xmrig, hogy sikerült-e neki lefoglalni.
Kiindulásnak a Nicehash javaslatai:
https://blog.nicehash.com/post/how-to-optimize-cpu-mining-performance-for-monero-random-x
Mondjuk szerintem jelenleg az Xmrig az egyszerűbb eset, könnyebb konfigurálni és magától állítja huge pages-t.A sebességek tekintetében régebbi 4 magos intelek kb. 2200 körül hoznak. Az első és második generációs Ryzenek 4000 felett valamivel, a 3. generációs Ryzenek meg 6000 felett kb.
-
james
aktív tag
Kijött az új XMRig v5.3.0 ami már magától állítja az MSR-t.
-
james
aktív tag
Ha valakit érdekel, Safex (randomSFX) coin most stabilan jobban hoz, mint a Monero. Ez is XMRig-gel bányászható kb. ugyanaz, mint a randomX. Zergpool-on próbálom, egyenlőre jónak tűnik. Block time jelenleg 22 perc . (Monero ugyanitt 3 weeks)
[ Szerkesztve ]
-
james
aktív tag
válasz madpapa #51317 üzenetére
A Zergpool át tudja váltani Bitcoinra autómatikusan (gyakorlatilag 1-2 napon belül), ha megvan a limitösszeg akkor meg kiutalja egy Bitcoin címre, nálam Coinbase-re. Magát az SFX-et nem gyűjtöm, talán ZolaMan jobban tudja milyen walletre érdemes tolni.
A tuningot illetően valamennyire hasonló az Etherumhoz a módszer. A memóriát és a casht kell feltolni a maxra, és inkább a késleltetés legyen alacsony. Pl. 3600 Mhz jobb lehet, mint a 4000 Mhz, de 3200-nál is nagyon jó hasht lehet elérni. Ha megvan az optimális maximum, akkor le lehet venni, illetve érdemes csökkenteni a proci órajelét és a feszt, hogy ne zabáljon túl sokat. Mindezt addig, amíg nem kezd el esni túlságosan a hash. Nálam a Ryzenek 3800 Mhz-nél mennek, mert nagyjából itt a legoptimálisabb a fogyasztás teljesítmény arány. Emellett a legújabb Xmrig kell, megfelelő mennyiségű virtuális rammal, hogy le tudja foglalni a huge paget. Erről volt már korábban szó. Az Xmrig automatikusan kezeli az MSR regisztereket is (nem tudom mi ez, de sokat használ), ehhez viszont admin joggal kell indítani. Ha minden ok. zölddel jelzi induláskor. Annyit még, hogy az új algó (randomX) jóval többet fogyaszt, mint a régebbiek és Ryzen-eknél a Soc feszültség is számít valamennyit, mert a fogyasztás kb. harmada uncore jellegű, gondolom az intenzív cash és a memória használat miatt. Maga a fogyasztás egyébként egy 8 magos Ryzen-nél elérheti a 100-120 wattot is, ami szerintem hosszú távon már árthat az alaplapnak. Optimalizálva pl. 3800 Mhz-nél alulfeszelve a fogyi levihető 60-70 wattra környékére, ami jóval barátságosabb.
[ Szerkesztve ]
-
james
aktív tag
válasz madpapa #51320 üzenetére
Igen van egy 1700x, egy 2700, meg egy 3900x is. Ez utóbbi nyilván a legjobb, bár (még) eléggé drága. Viszont én munkára is használom, úgy hogy határeset. Ettől függetlenül kb. 70-90 W-ból termel napi 1-1,3 $ bevételt jelenleg, ami majdnem a duplája a 1080 Ti -nek ami 135 Watt-ból hoz kb. 0.60-0.70 $-t.
A hat magosokat nem ismerem, de perf/watt -ban állítólag jók. A második generáció egyébként határozottan jobb, mint az első, főleg fogyasztásban. A harmadiknak meg a memória és cache rendszere javult sokat, meg a fogyasztás is persze, emiatt a 3000-es Ryzenek a legjobbak jelenleg RandomX-re, legalábbis AMD-nél.
A memória tuningnál még érdemes használni a Ryzen Dram calculator-t, ami szerencsés esetben elég jó értékeket ad meg a ram tuninghoz. Rossz esetben teljesen lehal a gép (bios reset). Úgy, hogy óvatosan kell használni, de ez is tud hozni kb. 10-15%-ot.
-
james
aktív tag
válasz fireman123 #51321 üzenetére
Egy időben toltam, csak nagyon bizonytalan volt a block idő. A T-rex jó, azt használtam én is. Ha jól emlékszem a memóriát levettem -500 ra és eléggé feltoltam a core-t +220 kb., amit a kártyák bírtak, power limit kb 60-70%. Viszont az MTP elég trükkös, mert van egy olyan szakasza amikor rövid időre nagyon megugrik a frekvencia (2000 Mhz fölé) és a kártyák ekkor hajlamosak lehalni. Erre jó megoldás, ha a frekvencia menetet az afterburner-ben limitálod 1500-1700 Mhz között. Ctrl+F és vízszintes vonal kb. 750-800 mV-tól. Egyébként ha nem tolod fel a core-t, akkor is jó, így nem fog fagyni, de valamivel rosszabb lesz a perf/watt.
-
james
aktív tag
-
james
aktív tag
Aki a Nicehash-re bányászik ethash-t és a sok a rejected share-je, próbálja ki az USA szervereket is. Nálam ettől sokat javult, most 2% körül van.
-
james
aktív tag
válasz batmun #58047 üzenetére
Érdemes kipróbálni memoria -502-vel. Ettől úgy tűnik beáll a memória valami spéci időzítésbe és 31 körül fog menni (vagy nem). Érdekes, hogy -400 vagy -500 még nem hoz eredményt csak a -502. Egyébként a core -502-t is meg lehet még próbálni, esetleg még ez is hoz valamit. Amúgy a micronos rtx-eknél is beválhat, pl 2070-nél, nálam legalábbis az egyiknél működik.
-
james
aktív tag
válasz nagybenyus #61484 üzenetére
Bitdefendernél 3 kategóriában kell beállítani a védelem kikapcsolását, sajnos elég macerás. Magát a program könyvtárat az "Antivirusnál" kivételezni kell még letöltés elött. A letöltésre talán az Edge a legjobb, mert a Crome is szokott tiltakozni, de ez változhat.
A Firewall-nál minden miner plugint egyenként kell engedni (Add rule), továbbá a Nicehash programot és pár segédprogramot a főkönyvtárból és az app könyvtárból is (ha van még ilyen).Ezek után az "Advanced Threat Defense" alatt is meg kell csinálni a kivételezéseket (settings/manage exeptions). It is meg kell csinálni minden kritikus fájl kivételét, bár ez kicsit könnyebb, mert elég behúzkodni őket a felületre. Amúgy ez a legerősebb védelem és ez okozza a legtöbb problémát.Magát a Bitdefendert egyébként nem szoktam kikapcsolni, csak be kell tartani a sorrendeket. A letöltött zip file csak kivételezett könyvtárba mehet és első indítás elött meg kell csinálni az összes firewall rule-t és Advanced Threat Defense kivételezést. Másfelöl egyenlőre szerintem nem nagyon érdemes magát a Nicehash programot használni (mert macerás), egyszerűbb a Nicehashre is egyszeri minerrel bányászni, pl G-miner, NB miner. Úgy is csak Eth menne ott is.
Ilyen egy egyszerű NB miner bat. pl.:
nbminer -a ethash -o nicehash+tcp://daggerhashimoto.usa.nicehash.com:3353 -u nicehash-wallet-cim.Worker1 -
james
aktív tag
válasz nagybenyus #61499 üzenetére
Az Advanced Thread Defense okozza a problémák zömét, pl. a kártyák elérését is blokkolja valahogy, megkavarja a memória elérést vagy ilyesmi. Úgy tűnik, mintha bányászna, de mégsem sikerül, ha kivételezed a plugin-t (miner programot), akkor viszont jó lesz. A karantén visszaállítás sem elég, mert az ATD újra ki fogja dobni, sőt ha kivételezed időnként (pár hetente) még akkor is kidobja, vagy direkt elfelejti. Igazából tényleg szívás, bár mint vírusírtó lehet, hogy király.
Ez az ATH úgy tűnik teljesen függetlenül dolgozik az antivirus résztől, teljesen mindegy ott mit állítasz be, ha itt nem kivételezed, indításkor berakja a karanténba, blokkolja a memóriát stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Szép! Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/256 FHD IRIS Xe
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest