- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
>-48-<
aktív tag
Pendrive-ot próbáltál ?
-
>-48-<
aktív tag
Nem kell átméretezni semmit. Ha a live cd-t futtatva a mellé telepítést választod, létrehoz magának egy új partíciót a win mellé.
Ha pedig kézzel állítjátok, akkor ott egy színes csík, amin mutogatja a rendszer, hogy mennyit foglal a win és, hogy mennyi a szabad hely. Na azon a képernyőn lehet választani az új partíció létrehozását. Eztán ezen a partíción megadod a /-t csatolási pontnak. Kézinél azt hiszem a végére még kb 2GB swapot (cserehely) is adnod kell neki. -
>-48-<
aktív tag
válasz
jackbacsi87 #228 üzenetére
olyan gondolom mint ubuntunál a wubi
#228 nem próbáltam, de a gugli ezt mondja
-
>-48-<
aktív tag
Üvegfal...Ez igen találó!
Hát tisztelettel jelentem, egy nap alatt átvizsgálta a rendszerem a clamav és mindösszesen 3 pdf-re jelzett be, de arra is csak a titkosítás miatt (gugli szerint ez egy ismert jelenség clamav esetében)!!!
Úgyhogy ezen eredmény fényében kijelenthetem, hogy meggyőztetek!
-
>-48-<
aktív tag
válasz
rum-cajsz #216 üzenetére
Úgy tudom, hogy már készítettek multiplatform vírust. Persze az csak koncepció volt nem igazi kártevő.
Egyébként akkor az nem létezik, hogy egy windowsos vírust véletlenül letöltök mondjuk pdf állományba kódolva és ez az én rendszeremen ugyan inaktív, de winen már kártékony?#215: azért én tüsszentéskor inkább a szám elé teszem a kezem
-
>-48-<
aktív tag
Eléggé hiányos tudású és kezdő Linuxos vagyok. De úgy tudom, hogy a vírusirtó futtatása azért nem teljesen fölösleges, mert bár a linux vírus ritka mint a fehér holló, de a vindózos vírusok, ha kárt nem is tudnak tenni a rendszerben de elbújhatnak és később gondot okozhatnak mondjuk egy linux-win közti pendrive-os adatcserénél... javítsatok ki ha tévednék
a memóriába meg nem feltétlenül ül be, csak ha úgy állítod be
ja és ClamAv-ot próbálom éppen használni ClamTK grafikus felülettel (mert a terminálban folyamatosan hibaüzenetet dobált)
-
>-48-<
aktív tag
Hm, hm.
Elvileg kb 3 csomag frissült a 12RC óta. Fura mód az RC mégis stabilabb volt. Most nem nagyon akar együttműködni az nvidia kártyámmal. Látszólag minden működik, aztán felfüggesztem és "ébredés" után összeomlik a grafikus felület. Amúgy meg ctrl+alt+F1-F6-ra nem adja be a terminalos felületet csak sötét képernyőzik(erre mondjuk azt hiszem van workaround). ctrl+altF7-re visszajön a grafikus felület de az ablakoknak nincsen kerete, nem mozgathatóak, stb.
Kár érte mert ez a MGSE nagyon tetszik...
-
>-48-<
aktív tag
válasz
rum-cajsz #194 üzenetére
Igen az az én legjobb tudomásom szerint is a boot splash screen. Egyébként a tudatos döntésük volt, hogy ezúttal tök fekete. Viszont érdekes, nekem bootnál tényleg tök fekete és egy sort sem ad be a logból.
"In Linux Mint 11 the boot splash screen is now completely black. It doesn't show a logo with green dots as it used to. This is by design. Once the system is installed the boot sequence is relatively fast. The black loading sequence doesn't look out of place and it looks consistent across all computers, whatever driver you're using."
Nem próbáltam, nekem jó a fekete, de ez esetleg működhet.
-
>-48-<
aktív tag
Jó kihalt ez a topic, pedig az új 12-es verzióban debütáló MGSE a legkényelmesebb/legpraktikusabb felhasználása a gnome shell-nek.
A kérdés februári, de azért hátha erre jár valaki hasonló problémával.
Szóval ha ez jelenik meg a pendriveos bootolásnál:vesamenu .c32: not a
COM32R image
boot:akkor a megoldás annyi, hogy a boot: után bepötyögjük, hogy live és voila feláll a live rendszer. Ha pedig ezt automatizálni szeretnénk, akkor a syslinux.cfg megfelelő sorát kell átírnunk.
default vesamenu.c32 -> default live
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest