- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
mtomi95 #13314 üzenetére
A Compizzal az a baj, hogy nem fejlesztik jó ideje. Ha wobbly window feature kell, akkor érdemesebb KDE-t használni, mert azon default, külön mókolás nélkül megkapod.
Régen én is éltem-haltam ezekért a vizuális effektekért. De egyrészt csak egy ideig érdekes, aztán megszokod, megunod, és ezek az animációk, effektek csökkentik a felület pattogósságának érzését és feleslegesen növelik a hardverigényt is. Ha ezeket kikapcsolod, és kellően gyors a géped, akkor szerintem élvezetesebb, hogy akármit indítasz, méretezel, pakolsz ablakokban, azonnal a helyére pattan, nincs átfolyásos-mozgásos effekt, ami lassítana rajta. Plusz mivel soványabb lesz a rendszer, bootidő, betöltési idő is rövidebb lesz.
Ugyanez van az átlátszóságnál meg elmosásos effekteknél. Állatul néz ki, de hosszú távon csak az olvashatóságot, áttekinthetőséget rontja.
Bár másik oldalról meg miért ne. A Linux ebben is jobb, mint a Windows, hogy ha akarod, sokkal csilivilibb felületek vannak rá, amik jobban tudnak kinézni. Főleg a Win8-8.1-10-hez képest, azok durván vissza is fejlődtek ezen a téren a Vista-Win7 pároshoz képest.
-
gregory91
senior tag
válasz
mtomi95 #13314 üzenetére
A tálcát(értsd panel) neked kell létrehoznod(például egy panel alkalmazásal),úgy emlékszem hogy csak egyszer kell beállítani(amíg nem telepíted újra a rendszert).Ez azért van mert kb. 0-ról indulsz.De van egy "tálca alkalmazás" amit ha elindítasz akkor visszajön a régi(cinamonban nem tudom az alkalmazás nevét).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest