Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #9179 üzenetére

A KDE használat nem nyűgös. A Rendszerbeállítások ikont választva az indítómenüben kapsz egy Windows Vezérlőpulthoz hasonló felületet, ott további ikonokra, kategóriákra kattintva mindenhez van GUI-ra kidrótozott beállítási lehetőség. A kompozitorhoz is. A vdpau és vaapi ahhoz kell, hogy a videókártya videólejátszás alatt beszálljon a hardveres dekódolásban, nem ezek hiánya okozza, hogy grafikai megjelenítési hibát.

A Mesa-t nem kell próbálgatni, azt felteszi a KDE, mert a Wayland miatt modesetting kernel drivert használ minden kártyához, a hardveres gyorsításhoz meg Mesa-t. A Xorg-os driverrel nem tud mit kezdeni, mert már nem Xorg-on alapul, mint a Cinmanó.

Nekem sem a KDE-vel van bajom, mert még nincs fent. Ahogy már írtam az Arch topikban, a systemd Wi-Fi-kezelése szórakozik, néha lehal a kapcsolat annak ellenére, hogy ténylegesen nem szakad meg. Már egy jó hete wpa_supplicanttal tesztelem (kilőve a NetworkManager systemd service-t), ezzel nem szórakozik (bizonyítva ezzel, hogy nincs baja sem a routernek, sem a Wi-Fi kártyának, ahogy korábban hittem). Mától már úgy tesztelem, hogy a netctl automatán betölti a wifi-menu által létrehozott wpa_supplicant profilt. Egyelőre ezzel is jó, de még próbálgatnom kell, hogy rájöjjek mi szórakozik, emiatt nem akarok túl korán KDE-re váltani, mert az alatt kötelező NetworkManagerezni, és az ablakon kiugrok, ha az alatt sem lesz jó.

• ubyegon2

félisten

válasz ubyegon2 #9179 üzenetére

lejárt az idő

Minr említettem, nem csak a FF csinálja, hanem a filmlejátszás is elég sajátos nála. Ezek szerint jó lesz ez, csak minden egyes programnál végig kell nézegetni, állítgatni, hogy hardveres gyorsítást használ-e?

Érdekes, hogy sem XFCE, sem Mate verziónál nincs gond. Fene se érti, miért éppen a KDE verziót hanyagolja a jövőben a Mint......... :U

Lehet a jövő héten én is újrahúzom az Archot, hátha helyrehozza a.....

Ez ugyanaz az Arch lenne, amiről írtad, hogy ezt csak egyszer kell feltenni, nem kell 1-2 évente újratelepíteni, mint a buta Debian/Ubuntukat!? :DD (igaz azt nem írtad, hogy havonta egyszer és a hónap végére sikerül is belőni, ha nem, akkor kezdjük újra)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés