- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
válasz
kislaci #4799 üzenetére
Tegnap este feltöltött akkuval elaltattam a gépet. Ma délután 19 óra alvás után ébresztettem, 66%-nál járt az akksi. Az akku kapacitásának (üzemidejének) és a gép átlagos használat melletti fogyasztásának ismeretében úgy számolom, hogy a notebook teljesítményigénye 0,75W sleepben. Ez a normál fogyasztás ~ 5%-a.
(Lenovo 3000 V100 Intel T2400, 2GB DDR2).
Notebooknál rövidebb munkaszünetet érdemes felfüggesztéssel áthidalni. Az asztali gépemet is meg fogom vizsgálni. -
Syl
nagyúr
válasz
kislaci #4799 üzenetére
SSD ide vagy oda, én szívesen használnám a sleepet. Rühellem a programokat leállítani majd újra elindítani, dokumentumokat megnyitni stb.
A gép fogyasztása sleep és shutdown között minimális, csak a memóriafrissítés megy pluszban.A 12.04-es ubuntu korszakban évekig ment a gépem úgy, hogy csak sleep-be raktam. Ez újabban nem működik. Ubuntu 14.04 vagy újabb és egyéb variációk (pl. mint) 10 esetből 7x lemegy sleep-be, és 5 mp után felébred
Debian 8.2 csak simán sz*rrá fagy sleep helyett.
Ugyanaz az alaplap, ugyanazon generációs i3, ugyanúgy csak Intel HD2500, ugyanúgy csak egy SSD.(#4800) Mtbsrác
Freemake Video Converter stílusú egyszerűséget én is szívesen vennék. Használom az avidemux-ot, de pl. ha egy videóból részletet vágok ki, akkor tologatnom kell alatta a hangot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Asztalos klub
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Suzuki topik
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest