Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #13269 üzenetére

Az, hogy renderelnek vele, az nem jelenti azt, hogy jó kijelző van benne. Hamarabb inkább ezekben azért van normálisabb kijelző nagyobb eséllyel, mivel a maguk korában felső kategóriás gépek voltak, és elég ritkán szerelték őket 720p-800p TN-nel, mivel fél millás laptopnál már régen sem volt hozzá képük. De ennek ellenére lehet refurb modell, amiben kihaló kijelző helyére HD TN-t cseréltek, ezt a jósasszonyok topikban tudod megkérdezni, amíg magát a gépet nem láttad. Az, hogy milyen kijelző van benne, az az EDID kódból lehet lekérdezni, és a kód alapján a panelook.com oldalon utánanézni.

NV drivernél nem is biztos, hogy kell a KMS tiltása először, csak ha problémába ütközne valaki. Vész esetben írtam. Azt nem értem, hogy mit vezényeltetnél le rajta, írtad, hogy tiéd lesz a gép, így távolról nem kell levezényelni semmit. Elég egyszer kitapasztalni, és utána reflexből használod, telepíted. Ha vigasztal, ez Archon könnyebb, mivel azon telepítéskor még NINCS grafikus felület, ami NV kártyán elhasalhatna, mire meg felrakod a grafikus felüleltet és az tudna indulni, addigra az nvidia driver csomagja is felkerül, és már eleve azzal indítod elsőnek a grafikus felületet. De mivel a Mint mindjárt X.org-gal indul, így ott lehetnek gondok, míg a rendes driver nincs fent. Ugye-ugye, megint beigazolódik az, amit írtam, hogy nem mindig az a legkönnyebb, ami elsőre legkönnyebbnek, legfelhasználóbarátabbnak látszik! Ezt sose hiszed el, pedig így van.

A SATA2 limitet valóban hülyén írtam, a „talán” nem arra vonatkozott, hogy lehet lesz benne, lehet nem, hanem hogy a mostanihoz talán ebben IS lehet előrelépésed, mivel azt nem tudtam, hogy máris SATA3-on agy. Az tuti, hogy SATA3-as, természetesen.

A Quadro 2000-ben sem lehetünk biztosak, mert ezt a modellt szerelték 1000-sel is. Meg AMD FirePro-val is, de írtad, hogy NV, így az kiesik.

Egyébként egy szóval nem írtam, hogy rossz laptop. Úgy írtam, hogy régi, és emiatt a jelenlegi 3. genes Core i Elitebookjaidhoz képest nem biztos, hogy sok előrelépést érzel rajta, esetleg egy-két apróságban, kijelző, GPU.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés