- eBay segítség kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
válasz
ubyegon2 #11287 üzenetére
Az Ubuntu nem ismeri fel a wifit, illetve úgy néz ki hogy bármelyik, ami 5-ös kernelt futtat. Mint-re még nem default, de ha telepítek egy 5-öst, akkor ott sincs wifi.
A Deepin meg 4K felbontásra kapcsol, csak nem tud annyit a monitor. Így nincsenek a képen azok a vezérlők, amivel el tudnám indítani a telepítést.
-
zizidor
őstag
válasz
ubyegon2 #11287 üzenetére
Bocs, nem az a gond, hogy melyik induljon el alapból. Az eredeti problémafelvetésem az volt, hogy olyan esetben, amikor a rendszerbetöltést egyetlen dedikált rendszer végzi, akkor frissül-e a GRUB magától. Kiderült, hogy NEM.
Bármelyik rendszer kernel változása esetén újra kell generálni a dedikált rendszer GRUB konfigját is. Minden frissítésnél nekem ezt külön figyelni kell (kellene) és gondoskodni róla (reboot, dedikált rendszert indít, update-grub, reboot, vissza az eredetibe). Kivéve persze ha maga a dedikált frissül. Ez egy folyamatos feladat, sosincs vége, minden egyes kernel változásnál el kell végezni. Én ezt tartom bonyolultnak.
Számomra sokkal egyszerűbb, ha egy alkalommal rászánok kb. 5 percet, beírom a dedikált GRUB konfigjába azt az 5-6 menüpontot (amit példaként írtam, és csak a címet meg a partíció számát kell variálni), és többet nem kell foglalkoznom vele. Mindegyik rendszer frissíteni fogja a saját fájlrendszerén a saját GRUB-ját. Ez bonyolult???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest