Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Köszi!
De ahhoz képest, amit te csinálsz, ez basic
Úgy 2012 óta szórakozok ilyesmivel, de inkább csak telepítésre. Csináltam NFS-es Linuxot, de macera is volt, meg nagyon sok mindenre nem is kellett. A telepítés viszont jól jön, hiszen nem kell pendrive-ozgatni, amit sosem tudok, hol van. Meg úgysem az van rajta, ami kéne.
A TFTP helyett, kifejezetten UEFI esetben lehet HTTP(S) boot, amit még nem próbáltam, de amúgy is használnék TFTP, hiszen itthon kellhet sima PXE is, BIOS-os gépekhez. Onnan behúzol egy GRUB-ot (gondolom), és onnantól akármit lehet
BIOS esetén csak TFTP van nagyjából (kivéve, ha virtuális gépet telepítesz, mert pl. a KVM alaoú dolgokon helyből iPXE töltődik be, ami helyből tud HTTP-t, SAN-t.
A boot idő elég hosszú, pár perc Ubuntu esetén, kevesebb perc Mint-tel. Nyilván a letöltés hosszú belőle. A Debian-os műsor nyilván gyors, mert ott nem GB-okat, csak pár tíz MB kell letölteni.
Jelen esetben amúgy kevésbé fontos a boot ideje, mert ahhoz kell mérni, hogy kiírod az ISO-t pendrive-ra, és onnan bootolsz, nem jössz ki jobban. Gép beröffent, PXE, és mártelepül is kb.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ilyen dolog márpedig nincs; legalábbis nem úgy, ahogyan más esetben, pl. BIOS-os gépeken megszokhattuk a PXE-s...
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest