Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, nem biztos, hogy rossz is
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
"Ezért van szükség grafikus felületű disztrókra, hogy a XXI. században már ne körmöljünk karakteres parancsokat." - Érdekes, hogy a cli-ből gui-ba történő váltást fejlődésként fogod fel. Bár tisztában vagyok vele, hogy van aki a bolodbiztos megoldásokra esküszik, azonban ettől a gui-s megközelítés nem jobb, csak a hozzá nem értők is elnavigálgatnak rajta. Azonban a cli megfelelő kezekben gyorsabb és hatékonyabb a gui-nál. Szerintem.
-
Beniii06
addikt
Üdvözlet a topikban és örülök, hogy neked is bevált!
Én is csak úgy rábukkantam a rendszerre, mert egy "könnyű" változatot kerestem régebbi laptopon windows leváltására. Eleinte én is bejártam a szokásos utat, először Ubuntu, majd Mint Cinnamon(akkor azt gondoltam attól jobb rendszer/DE nincs), erre jött a Lite és mint ahogy írod is, ez nem a rendszer funkcionalitására vonatkozik, hogy kevesebbet tud, sőt sokkal többet ad mint egy Ubuntu vagy Mint, hanem hogy xfce-t használ és memória, illetve processzor kímélő.
A distro fejlesztői direkt a windows 7-ről áttérőket célozták meg, ezért sok olyan dologra figyeltek, ami kényelmi szempont. Más rendszerben, mint ami itt "Lite Software" néven beleraktak nem található meg, egyszere kijelölölsz akár 20 programot, kattintasz az installra és kész is, nem kell repo-k hozzáadásával szórakozni vagy snap, esetleg flatpak-et telepíteni hozzá. Xfce létére van pár alap plugin is, nem egy KDE szint, de eléggé testre szabható.
Sokan leragadnak a Mint-nél, pedig szerintem a Lite sokkal jobb annál, csak alig ismerik páran, viszont mivel nekem is bevált, bátorkodtam létrehozni ezt a topikot, hogy többen is megismerjék, mert nem csak Ubuntu/Mint/PopOS létezik.
Engem a könnyű beállíthatóság és az xfce alacsony erőforrás igénye győzött meg a Gnome-al/Cinnamon-nal szemben és mint ahogy képernyőképet is töltöttem fel a topikban, nem az a régi szürke "gagyi" kinézete van(mint amire sokan gondolnak az xfce hallatán), hanem teljesen modern. 64 bites processzorral rendelkező régebbi gépekre csak ezt telepítem, notebook-on is az van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Robotporszívók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
- Pro Wax 100 gyantamelegítő gép gyantacsomaggal
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest