Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz sh4d0w #15 üzenetére

Rossz oldalról közelíted meg a dolgokat. Miért KELL, hogy az alaprendszer írható legyen, miközben a felhasználónak ott semmi keresnivalója, a programoknak meg bőven elég, ha read only módban érik el?
    Amióta léteznek operációs rendszerek, azóta törekednek rá, hogy a rendszerfájlokhoz lehetőleg senki se nyúljon. Az összes modern rendszer (MacOS, iOS, Android, ChromeOS, stb.) immutable, és nagyon is jól teszik, hogy azok.

Mondom, én elsősorban nem a security miatt szeretem, de security szempontból is ad valamennyi plusz az immutabilitás, nyilván nem fog megvédeni mindentől, de ha már egy valamitől véd, az is több, mint a semmi.

Nézd, amellett, hogy nagyon tisztelem a tudásod és a munkásságod, néha azt érzem, hogy te csakazértis minden ellen vagy, ami új. És sokszor nem gondolod át, amit írsz.
    Azt írod, hogy a Linuxnak kernel szinten van hypervisora, de nem gondolsz bele, hogy a docker (és így a distrobox is) éppen erre épülve működik.
    Azt írod, hogy a virtuális gépet csak kikapcsolod, ha nekiáll rendetlenkedni - de hát a konténerizált szoftverrel is pontosan ugyanezt meg tudod csinálni... és ugyanúgy el tudod szeparálni a konténerizált szoftvert, mint a virtualizáltat.

Nem tudom pontosan, mit te értesz application image alatt. Én konkrétan docker imagekről beszélek, azokból meg elég sokat használnak szerveren.

Új hozzászólás Aktív témák