Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Rossz oldalról közelíted meg a dolgokat. Miért KELL, hogy az alaprendszer írható legyen, miközben a felhasználónak ott semmi keresnivalója, a programoknak meg bőven elég, ha read only módban érik el?
Amióta léteznek operációs rendszerek, azóta törekednek rá, hogy a rendszerfájlokhoz lehetőleg senki se nyúljon. Az összes modern rendszer (MacOS, iOS, Android, ChromeOS, stb.) immutable, és nagyon is jól teszik, hogy azok.Mondom, én elsősorban nem a security miatt szeretem, de security szempontból is ad valamennyi plusz az immutabilitás, nyilván nem fog megvédeni mindentől, de ha már egy valamitől véd, az is több, mint a semmi.
Nézd, amellett, hogy nagyon tisztelem a tudásod és a munkásságod, néha azt érzem, hogy te csakazértis minden ellen vagy, ami új. És sokszor nem gondolod át, amit írsz.
Azt írod, hogy a Linuxnak kernel szinten van hypervisora, de nem gondolsz bele, hogy a docker (és így a distrobox is) éppen erre épülve működik.
Azt írod, hogy a virtuális gépet csak kikapcsolod, ha nekiáll rendetlenkedni - de hát a konténerizált szoftverrel is pontosan ugyanezt meg tudod csinálni... és ugyanúgy el tudod szeparálni a konténerizált szoftvert, mint a virtualizáltat.Nem tudom pontosan, mit te értesz application image alatt. Én konkrétan docker imagekről beszélek, azokból meg elég sokat használnak szerveren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3249
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest