- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
#47035369 #101030 üzenetére
Ez az egyetlen módszer, és ez hasalt el nálam valami apróságon.
Azért a Fedora lett a választásom, mert a többi próbált (Opensuse, Ubuntu, Debian, Mint) disztró vagy elhasalt Dellre való telepítés közben, vagy a nekem fontos (IMSProg, Flashrom, stb) programok nem akartak rá feltelepülni/hibamentesen futni.A chromeos frissítésre 2030-ig nem lenne gondom, de a nagyobb szoftverválaszték miatt a linuxra szavazok.
A win10 legfőbb ellenérve, hogy csak fizetős (és nem mindig működő) audio driver van a géphez. -
Papooo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #101027 üzenetére
A grub miatt aggódom, mert a jelenlegi gépben két ssd és Win10 is van, ami úgy sejtem okozhat némi zavart.
Képes a rendszer a másféle (wifi, bt, igp, stb) hardverhez feltelepíteni önmagától a drivereket?egoria
Ezt is néztem, és csaináltam már egy csomó Chromeos- Windows telepítést.
Nekem a próbálkozás vége fekete képernyő lett.
Végül Fedora alatt egy SuzyQ modul segítségével sikerült visszaírni az eredeti biost. -
Papooo
senior tag
Üdv mindenkinek!
Hogy az elején kezdjem: Lusta vagyok, ezért a Win10-et úgy szoktam telepíteni különféle gépekre, hogy van egy 120 gigás ssd-re feltelepített alaprendszer a jól bevált programokkal, amit True Image-el leklónoztam. Live pendriveról bebootolok, feltolom a TI lemezképet, majd rendes bootolás után nyomok egy Windows Updatet, ami felteszi a szükséges drivereket. Így gyakorlatilag 15 perc alatt megvan a teljes telepítgetősdi hercehurca, és max 15 percnyi frissítés után már semmi dolgom a géppel.A jelenlegi problémám:
Van egy Dell Latitude e7250re (i7 5600U, hd lcd, 8/128gb)feltelepített és belakott Fedora 41-em, rajta egy csomó speckó progi, amit egy hónap alatt sikerült nagynehezen összevadásznom.
Ezt a rendszert kéne jelen formájában átraknom egy HP Pro c640 Chromebookra (i710610U, FHD touch lcd, 16/128gb).
(Tudom hogy ez Chromeos gép, de van hozzá leírás, és most talán nem fogom úgy kinyírni, mint az előző próbálkozásommal, amikor a firmware-util offolta egy picit a biost, annyira hogy 2 hónapnyi masszív probálkozással sikerült helyrehozni)
Windows nem nagy ügy, de tudom hogy a linux ennél finnyásabb.Van-e valami program vagy módszer, amivel meg tudnám oldani?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- 3 db (130 / 131 / 132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest