Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oneironauta
csendes tag
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
"Igazad van, ha máshol is hallhatja, akkor miért ne, más is lop, miért ne lopjak én is. Nagyszerű!
"A szövegértelmezés talán nem az erősséged...
Egy alapesetben felnőtteknek vagy tiniknek szóló videóban kifogásoltál egy olyan dolgot, ami az ilyen stílusú videók 90%-ban jelen van.
Felhoztál egy eléggé valószínűtlen esetet (apuci megmutatja a videót a gyereknek...), aminek értelmetlenségére én az életben sokkal valószínűbb szituációval (iskolai, környezeti hatások) válaszoltam.
Én sem értek egyet azzal, hogy a gyerekek hamar megtanulnak káromkodni, de ez a való világ...Nem igazán értem a logikai triplaszaltót, amivel eljutottál a lopásig, és annak morális indoklásáig...de szerintem hagyjuk is...
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
"Ha már játékról van szó, mi van ha az apuka mutatja a gyereknek, hogy nézdcsaktegyerekmittaláltamitt, no innentől kezdve a gyerek el is végezte a kocsistanfolyamot."
A 0AD nem hiszem, hogy könnyen játszható egy 5-7 évesnek, efelett a kor felett pedig az iskolában, vagy akár az utcán hall elég b+-et a gyerek...hacsak nem buborékban nő fel.
Ami a trágárságot illeti, a gamestreamek nagyrészében jelen van és nem csak magyar nyelven, mondhatni a műfaj velejárója...:-)
-
Oneironauta
csendes tag
Mintha az openbox is egyre inkább visszejönne a divatba...
Pl.:
Mabox (Manjaróból),
RevengeOS régebben ObRevenge néven (Arch alap),
ArchLabs (a BunsenLabs arch alapú tesója, ami pedig a Chrunchbang reinkarnációja)
ArchBox
ArchBang
...biztos lehetne folytatni a sort, így kapásból ennyi jut eszembe... -
Oneironauta
csendes tag
válasz
üzenetére
Nálam pont fordítva volt.
Évig, két évig használtam fő rendszernek, nagyon megszerettem (ma is jobban kedvelem, mint a manjarot pl.) aztán egyik iso fissítés után már nem tudtam normálisan telepíteni, vagy be sem bootolt az iso, vagy elrontotta a grubot.
Nagy nehezen kiderült, hogy rossz uuid-et írt a grub-ba, azt manuálisan javítva indult az Antergos.
Csak akkor már áttszoktam Arch-ra és nem kellett...
(Azért az antergos repót mindig felveszem, van egy-két saját csomagjuk, ami nagyon jó)Az a Cnchi telepítő egy hulladék, nem tudom miért erőltetik annyira. Használnának inkább Calamarest.
-
Oneironauta
csendes tag
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Én kb. fél évvel ezelőtt próbáltam, vagy még régebben, akkor a telepített Deepin nálam olyan 1-1.2 giga ramot bekajált.
A reakcióideje tényleg gyors volt, de pl. akkor még kellett játszani azzal, hogy ne a saját kínai tükrét erőltesse, mert onnan halálközeli élmény volt egy frissítés az 50-100 k-s letöltésekkel...
Azóta ezeket a bugokat megoldották, úgy olvastam.Valamelyik nap majd lehet megnézem arch alatt csak a Deepin DE-t...kíváncsi vagyok ott milyen lenne.
(Személy szerint nem igazán rajongok a debian alapú dolgokért, így sima Deepint szerintem nem fogok felrakni...) -
Oneironauta
csendes tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Néhány napig használtam csak Deepint, de meglepően jónak találtam. Az pedig igaz, hogy kifejezetten szépre sikeredett.
(A DE-jükből van egy Manjaro kiadás, annál szebb linuxot rég nem láttam; testreszabás nélküli, alaprendszerről beszélve. Persze ez egyéni ízlés kérdése.)
Ami végül engem zavart, az a memóriaigénye, és hogy sokban emlékeztet a gnome-ra...(Állandóan rápróbálkozom különböző DE-kre vagy WM-ekre de végül mindig Xfce-n kötök ki, esetleg jwm-en...)
A Solus pl szuper kis linux lenne, ha gyorsabban pakolnák alá a dolgokat. (Kevés a csomag, vagy csak pont azok hiányoznak, amik nekem kellenek, nem tudom...) -
Oneironauta
csendes tag
válasz
üzenetére
Ha nem is villámként, de lazán neteztem egy 11 éves szutyok hp laptopon (1GB Ram, és a processzor is valami celeron rettenet) Puppy linuxokkal vagy pl. Sparky minimallal esetleg Antix-el, vagy Manjaro jwm-el (most már Kibojoe néven fut).
De pl. a 32 bites Arch esetén, még az XFCE is vígan használható volt (pár felesleges dolgot kilőve evett vagy 150 megát)
Nem kell 5-10 ablakot megnyitni és használható...
Persze nem lesz nagyon gyors, de kompromisszumokkal, és egy normális disztróval és DE-vel vagy WM-mel azért meg lehet oldani... -
Oneironauta
csendes tag
válasz
totron
üzenetére
A panelhez hozzá kell adni egy elválasztót:
Jobbklikk a panelon>panel>panel beállításai>elemek.
Itt katt pluszjelre, majd kiválasztod az elválasztót. (mozgasd az Ablakgombok alá).
Majd az Elválasztó almenüjében (Kiválasztott elem szerkesztése) be kell pipálnod a bővítést. -
Oneironauta
csendes tag
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Arch telepítés se olyan problémás, ha egy normális telepítőszkripttel csinálja az ember...
(Az Arch Linux topikban van ajánlva jópár...pl. Arch-Anywhere, Feliz, a régi Architect...)Egyébként ne haragudj, de valahogy nekem is az az érzésem, mint ubyegon2-nek, hogy valahol user error lesz a te problémád.
Vagy talán nem neked való a linux...Egzotikus, ritka hardverek esetben előfordulhat, hogy néhány disztrót nehéz/trükkös felrakni, és pár dolgot működésre bírni; de azért az elég ritka, hogy teljesen használhatatlan legyen, vagy némi utánjárással (adott linux fóruma, vagy a híres Archwiki) ne lehessen megoldani valamit...
Ha pedig a Peppermint működik, akkor lakd be azt, teljesen jó kis rendszer, és még szép is (legalábbis nekem tetszik a kinézete)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G6 Intel Penium 5450U laptop
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"

CPT.Pirk