Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Petya XT #96990 üzenetére

Ebben a punnyasztó hőségben tuti nem fogunk senkivel sem összekapni még Windows miatt sem! Tibikomám egy igazi hagyományőrző és én ezt tisztelem is benne, csak éppen nem értem, miért egy modern OS-ben akarja őrizgetni a hagyományt! :D

Nekem is Win7 volt, amiről aztán lepattantam, de a későbbi verziókat nem is ismerem, májusban az új használtüzleti Latitude-on is Widámkodott ez a nagyszerű Win11, de alig találtam meg benne, hol vannak a hardverösszetevők tulajdonságai, szóval maga volt a rettenet. Anno párom hívott mindig, hogy segítsek, mert elakadt, neki Windows 8 volt, felraktam az akkori desktopomra és azt se tudtam, hogyan szabadulok ki a rengeteg csempe közül. Amikor párom is kapott egy új használtüzletit, mondtam is neki, hogy nincs Win, Linux Mint Cinnamon lesz a gépeden. Nyilván nyekergett, de amikor elkezdte használni, semmi gondja nem volt vele, 7 éve Mint-et használ...

Megértem én azért, ha az emberek WIndowst is tartanak, csak engen ne terrorizáljanak vele. :D

• csixy

addikt

válasz Petya XT #96990 üzenetére

Azért egy Gparted képet feltehetnél arról a lemezről. Valószinüleg MBR lemezre telepítetted. A gyógyítás picit bonyolult, de egyszerű, ha UEFI telepítésnek akarod átalakítani. Először egy live linux bebootolása után Gparteddel másolni kell a /partíciót egy másik lemezre. Aztán az eredeti lemezt újra kell inicializálni GPT lemeznek. Csinálni az elejére egy kb 320 megás Fat32 partíciót , amire rá lehet aggatni boot , ESP jelölőket. aztán Gpateddel az előző Fat32-es partíció mögé vissza másolni az előzőleg elspájzolt /partíciót. ... Folyt köv, csak átbootolok linuxba.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés