- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skullwipe
senior tag
válasz
ArthurShelby #60478 üzenetére
Igazi n00bként ne is hallgas rám, de én ahogy olvasgattam, azóta se nagyon, de ha rá keresel fogsz róluk részletesebb infót találni. De a lényeg, hogy én is win nézetből tekintek ezekre, és egész alacsony gépigény, meg jó kis felület, egész jó találásban, meg nem tudom még mi alapján, de ezek tűntek fel jobban, már jó sok mindent kipróbálgattam pedig, szóval esetleg próba szemcsere.
Arch vonalon egész jó ahogy próbálgattam, és nem nagyon ajánlja senki biztos meg van az oka: [ArcoLinux]
Debian vonalon viszont ez nekem nagyon bejött Xfce, nagyon vagányan be lehet állítani mindent, iszonyat részletesen, de egyben átlátható szerintem: [MX Linux]. A vicc, hogy én már kérdeztem a topikban hogy esetleg cél tudatosan felépíteni egy disztrót egy adott szoftver futtatására, erre ezt a kis mx-et kipróbáltam, és rögtön ment is rajta a játék pedig semmit nem csináltam, eddig semmivel nem futott egyből, és fogalmam sincs miért nem elég sehol amit itt rögtön bejött, hogy futtathatóság engedélyezése. (Megtévesztő, de nem az asztalról fut, csak nem töröltem semmit) -
ddekany
veterán
válasz
ArthurShelby #60478 üzenetére
Sima Ubuntut desktopon törvényben betiltom, ha megválasztatok prezidentnek...
Nemrég ránéztem a 18.04-re... egyik központi hely, amit az arcodba tolnak, az a szoftver központ (vagy mi is a magyar neve), ami a keresővel is integrálva van. Pár percig használtam... nem egy hibába vagy kétes fícsörbe belefutottam rögtön. Fel nem fogom, hogy erre hogy nem találnak egy embert, hogy rázza már gatyába, elvégre nem egy komplex cucc maga az UI. És én akkor "sudo apt install synapse" aztán nem érdekel, de az átlag felhasználónak ez lesz az első élménye, hogy "a Linux" is bogaras mint a Windows. Kell is ez! Nem mondom hogy Mint alatt nem fogsz videókártyával meg ilyenekkel pont ugyan úgy szívni (elvégre lényegében u.a. a repo van mögötte), de ott legalább látszik, hogy több volt az odafigyelés az asztali környezet tekintetében.
Unity felület meg... most már Gnome 3 lényergében. Én azt sem értettem soha. Windowson a kézenfekvő és - elnézést de - praktikus megoldás van, hogy van egyetlen egy panel (amit lehet oldalra is tenni, ami praktikus a mai széles monitoroknál), amibe beteszik start gombot, az ablakoknak megfelelő gombot, és az értesítése terület + órát. Azért, mert belefér. Gnome 3-nál ugyan ehhez már két panel kellett, így a szélességből és magasságból is leszednek (amiből pont nincs felesleg, ellenben a szélességgel), hogy oda most középre jól kitegyék az órát és a jórészt a nagy semmit (hahó, mai monitorok szélesek ám, de nem túl magasak), és aztán még oldalról is levesznek, az ablak gomboknak. Tudom, ne hisztizzek már azért pár pixelért, meg tegyek fel Pixel Saver extensiont... Csak, minek után valakik ezen think tankoltak heteket meg hónapokat, hogy jutottak erre a következtetésre, hogy ez így értelmes? Ja, és Ubuntu-s változatban valami legördülő gomb is megjelenik ott az "aktivitások" mellett, ami az elöl lévő alkalmazással kapcsolatban tartalmaz pár random menüpontot, ami amúgy az alkalmazás saját menüjéből is elérnék... 10 perc alatt nem jöttem rá, mi benne a logika. Szóval nem kell aggódni, nem normálisak. Ismét, Mint Cinamon nem ilyen agyament... Persze, legalább is extension nélkül azért ilyenek mint ablak csoportosít egy gombban, meg ablak gombok letűzése, az nincs. Persze van helyette más ami Win-en nincs, de szóval ilyeneket azért, ha szabadalmat nem sért, átvehetnének, ha jót akarnak...
(Ja, amin még dobtam egy hátast... Sima Ubuntu 18.04 bejön, az "free" szerint used 750 MB. És akkor még nem csináltam semmit. Azért 2-4 GB-s tipikus gizigépeknél ez húzós.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest