Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Madara-san

aktív tag

válasz Fenyő #39684 üzenetére

Érthető. Nos, akkor szerintem kipróbálom az LTS-t, illetve ránézek az XFCE verzióra is (Xubuntu). Bár van még pár disztró, ami szimpatikus, a Linux Lite, Peppermint, Korora, GhostBSD valamint a Debian. A kockára konkrétan nekem sincs szükségem, alapból be volt kapcsolva rögtön install után. Viszonylag visszafogott eyecandy van benne, ami van az pont elég :) csak zavart, hogy ctrl + alt + click kombóra elszáll az egész - kipróbálgatom még a fentieket, ez úgyis egy afféle tesztelős gép nekem. Debian-nál van szerepe, hogy melyik verziót töltöm le? Korábban volt itt linkelve egy olyan, amely "firmware"-t tartalmaz. Ez pontosan mit takar, intel meghajtóprogramok?

• growler

őstag

Kárász:[link]

Kérész:[link]

A kettő között, kétség kívül, van összefüggés ! a Kárász, megeszi a kérészt :K
    (Csak a smile kedvéért !)

• inf3rno

nagyúr

Én most raktam fel a 14-es Ubuntu-t. Elméletileg GPT-ről elindult, úgyhogy könnyen lehet, hogy már a 2010-es BIOS is tartalmazott GPT támogatást ehhez az alaplaphoz. Fura, hogy eddig kivétel nélkül, akit csak megkérdeztem, mindenki az ellenkezőjét írta. Azért még kipróbálom, hogy Windows-ból továbbra is GPT-t mutat e a rendszer, vagy visszaváltott MBR-re. Meg persze hogy fel megy e 4-nél több primary partíció rá és hogy a GRUB-al sincs e gond.

A telepítés lefagyott a nova driver miatt, úgyhogy kétszer kellett nekifutni. Ez nem okozott gondot, szépen be lehetett állítani, hogy gatterolja le a lemezt, meg amúgy is elfelejtettem GPT boot loader-t mountolni a lemez elején a 128 megás FAT32-es részhez, amit létrehoztam neki, szóval még talán jól is jött ki. Az update bal oldalt rezgett zölden jó nagy méretben, hogy frissítsem, amit tudok. Ez is szimpi, jobban észrevehető, mint egy kis ikon jobbra lent a tálcán. Automatikusan frissítette magát 3.19-es kernelre mindenestül, illetve beállítottam a szokásos 340-es driver-t is, ami nem fagy a kártyámmal. Kipróbáltam youtube-on, nulla tearing van, semmit nem kellett utána állítanom, ami határozott előny Mint-hez képest. A felület kicsit szokatlan még, nem is a bal oldali menü meg bal oldali bezárás, inkább a menü hiánya, ami gondot okozhat. Pl most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy hogyan nyitnék meg egy terminal-t GUI-ból. Nyilván a ctrl+alt+f2 működik, mint mindig, de az azért nem ugyanaz. Néha van valamiért kisebb akadás meg glitch a fájl kezelőben. Pl rámegyek, hogy válassza ki x mappát, de nem frissíti az ablakot, hanem marad y mappában. Ha újra próbálom, akkor helyreáll a rend, és betölti a tartalmat. Ezen nem akadok fenn, Mint-nél is tapasztaltam hasonlókat, hogy nem reagált kattintásra, aztán 2-3x is kellett kattintani, hogy valamit tegyen. Ez talán az aktuális applet hibája volt, nem tudom megítélni. Összességében eddig nagyon felhasználóbarát ez a 14-es Ubuntu. Tesztelem tovább.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés