- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay segítség kezdőknek
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madara-san
aktív tag
Érthető. Nos, akkor szerintem kipróbálom az LTS-t, illetve ránézek az XFCE verzióra is (Xubuntu). Bár van még pár disztró, ami szimpatikus, a Linux Lite, Peppermint, Korora, GhostBSD valamint a Debian. A kockára konkrétan nekem sincs szükségem, alapból be volt kapcsolva rögtön install után. Viszonylag visszafogott eyecandy van benne, ami van az pont elég
csak zavart, hogy ctrl + alt + click kombóra elszáll az egész - kipróbálgatom még a fentieket, ez úgyis egy afféle tesztelős gép nekem. Debian-nál van szerepe, hogy melyik verziót töltöm le? Korábban volt itt linkelve egy olyan, amely "firmware"-t tartalmaz. Ez pontosan mit takar, intel meghajtóprogramok?
-
inf3rno
nagyúr
Én most raktam fel a 14-es Ubuntu-t. Elméletileg GPT-ről elindult, úgyhogy könnyen lehet, hogy már a 2010-es BIOS is tartalmazott GPT támogatást ehhez az alaplaphoz. Fura, hogy eddig kivétel nélkül, akit csak megkérdeztem, mindenki az ellenkezőjét írta. Azért még kipróbálom, hogy Windows-ból továbbra is GPT-t mutat e a rendszer, vagy visszaváltott MBR-re. Meg persze hogy fel megy e 4-nél több primary partíció rá és hogy a GRUB-al sincs e gond.
A telepítés lefagyott a nova driver miatt, úgyhogy kétszer kellett nekifutni. Ez nem okozott gondot, szépen be lehetett állítani, hogy gatterolja le a lemezt, meg amúgy is elfelejtettem GPT boot loader-t mountolni a lemez elején a 128 megás FAT32-es részhez, amit létrehoztam neki, szóval még talán jól is jött ki. Az update bal oldalt rezgett zölden jó nagy méretben, hogy frissítsem, amit tudok. Ez is szimpi, jobban észrevehető, mint egy kis ikon jobbra lent a tálcán. Automatikusan frissítette magát 3.19-es kernelre mindenestül, illetve beállítottam a szokásos 340-es driver-t is, ami nem fagy a kártyámmal. Kipróbáltam youtube-on, nulla tearing van, semmit nem kellett utána állítanom, ami határozott előny Mint-hez képest. A felület kicsit szokatlan még, nem is a bal oldali menü meg bal oldali bezárás, inkább a menü hiánya, ami gondot okozhat. Pl most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy hogyan nyitnék meg egy terminal-t GUI-ból. Nyilván a ctrl+alt+f2 működik, mint mindig, de az azért nem ugyanaz. Néha van valamiért kisebb akadás meg glitch a fájl kezelőben. Pl rámegyek, hogy válassza ki x mappát, de nem frissíti az ablakot, hanem marad y mappában. Ha újra próbálom, akkor helyreáll a rend, és betölti a tartalmat. Ezen nem akadok fenn, Mint-nél is tapasztaltam hasonlókat, hogy nem reagált kattintásra, aztán 2-3x is kellett kattintani, hogy valamit tegyen. Ez talán az aktuális applet hibája volt, nem tudom megítélni. Összességében eddig nagyon felhasználóbarát ez a 14-es Ubuntu. Tesztelem tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gyermek PC játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged