- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
agy73p
senior tag
válasz
ubyegon2 #34763 üzenetére
Természetesen elsőre is kiéreztem lev258 hsz-ból az iróniát, de nem érzem úgy, hogy túlságosan hanyag lettem volna. A partíciókiosztási törekvésem azon alapult, amit javasoltatok.
Mint mondtam az elején, azt szerettem volna elérni, hogy legyen Win7 mellé 2 linux disztró is. Ebból nem nagyon akarnék még (magamnak) engedni. Ennek megfelelően próbáltam kialakítani a kiosztást. Van két nagyobb partíció és hozzá a közös swap. Ott hibáztam, amikor nem gondoltam, hogy ennyire meg fog "hízni".
Nem magamat szívatni járok ide, de talán jól érzékelitek, hogy mennyire nem egyszerű egy járatlannak itt eligazodni. Az, hogy olvassak utána, nem túl jó válasz, mert hiába a csodás internet, ehhez túl bőséges.
Ide (nekünk tudatlanoknak) vmi sorvezető kellene... Maga az sda, swap, bootloader, grub, yast, yum, zypper, su, sudo, desktop, meg még ezer más, ismeretlen szavak, guglizom, próbálom értelmezni és a gyakorlatban alkalmazni. Most már látom, hogy mi az az ablakkezelő, desktop, meg kezdem érezni, hogy mi az a linux. Szívás, nagyon sok szívás. Hogy Chrome alatt elindítani a java-t, meg 100x akkora. És eddig még nem is tudtam....
Sokkkkkkal többet tudok már a linuxról, mint 2 hete. Fedora, OpenSuSe, LXLE, Ubuntu, Manjaro, Puppy, mindegyikről el tudom mondani, hogy miért volt NEKEM jó vagy nem jó. És mondtam már, ha leállt volna a gépem normálisan már az első disztrónál, az Ubuntunál, már sehol sem lennék.
Szerk: nem fut el VirtualBoxon a linux, hibát írt ki.
Nem akarom tematizálni és lekötni a topicot, pedig párszor sikerült, tudom.Hozzáteszem, sztem sokkal kevesebbtől is elfutottak már többen, sokan meg továbbfejlődtek..... Nem tudok egy lényegre törő a végsőkig lebutított ismeretterjesztőt elolvasni, mert a második sor után már kínai.
Mindegy, vki aláírásában bent van, hogy ha nem bírjuk az iróniát, ugorjunk. Én meg azt mondom, ha sok vagyok, mondjátok, oda fogok rá figyelni, ha vkinek nagyon sok vagyok, ugorjon
, és ezt csak jó szándékkal mondom, nem kötözködésből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged