- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Apák napjára
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
TAKÍÍ
tag
válasz
ubyegon2 #30705 üzenetére
Na gufw telepítettmem a paranccsal, de sehol se találtam a menüben, így terminálból indítottam el. Elindult bekapcsoltam és elvileg működik.
A hang probllémát probáltam megoldani: szoftverkezelőben kerestem alkalmazásokat: sound mixer, volume control címen, de nem nagyon találtam. Végül feltettem a Gnome alsa mixert, ami rengeteg mindent lehet állítani, csak pont ezt nem.
Teljesítmény: Igen ez igazándiból két kérdés volt: Egyrészt akkor nem lassul, ha van a 180 GB vinyón 100 GB adat. (OKé, nem terheli ámen.)
A másik része pedig az volt: hogy a FULL HD felbontás mennyire terhelné le a videokártyámat? Fontos itt nem a film nézésre gondolok, hanem hogy ekkora felbontástól lassulna-e a gép?
Itt én úgy kalkulálom 1280x1024 vs 1920x1080. Azaz ki kell rajzolnia ilyenkor kb. 40% több pixelt? Ez mennyire terhelné le a videokarit vagy mennyire lassítaná a gépet?
A videokártyám: ATI 9600 pro 128MB Vram és ez pedig cinnamon, ami elvielg grafikus igényes.
Az előző oldalakon is felfigyeltem a következő jelenségre: kártya túl régi fos Ati 9200 SE 64MB Ram vagy valami x700 és telepítés után fekete képernyő. Vagy elindul de túl sok fagyás és újraindulás. Ezután a megoldás az volt, hogy váltson az illető Mate re vagy Xface- re, mert a cinnamon túl sok lesz az adott videokarinak.
A lényeg, hogy akarunk venni lehet egy FULL HD monitort és valszeg ezzel a Linux géppel használnánk. Faterom fél attól, hogy nem a videokártya: "kevés lesz/vékony jég, szűk keresztmetszet stb. és bevallom nekem sincs fogalamam a dologról. Régen eszembe nem jutott volna Xp alaltt ehhez a sz@rhoz monitort venni, de most a Linux gyors és őszintén szólva fogalmam sincs. Viszont annak nem örülnénk, ha lassulna vagy fekete képernyő fogadna, amikor újonnan rákötjük..... -
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #30705 üzenetére
Szerintem érdemes a gufw-t is configurálni. Itt van róla egy elég részletes leírás, de én ikább terminálból szoktam, sokkal egyszerűbb mint kapcsolózni.
Íme, én mit szoktam beállítani:
sudo ufw allow 22 (TCP és UDP forgalom engedélyezése – nem ideális, ha UDP-re nincs szükség)sudo ufw allow 22/tcp (csak TCP forgalmat engedélyez erre a portra)
sudo ufw allow ssh
sudo ufw reject out ssh
sudo ufw statussudo systemctl enable ufw
sudo systemctl start ufw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged