Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz CPT.Pirk #26808 üzenetére

Pirk, köszönöm szépen a tanácsot. Gondolkodom rajta, kérdezek ismerősöket, van-e nekik, vagy veszek egyet, de nem én fogom csinálni, mert én parázom az elektromosságtól, ami 12V feletti... Szóval az ilyen "érintsd meg az eszközzel a konnektorban" típusú kivitelezéstől kirohanok a világból, és ez nem a te hibád, sőt, hálásan köszönöm az életvédelmi tanácsodat! :) Az én hibám, h nagyon félek az elektromosságtól. Talán egy biz. gyerekkori emlékem miatt...

"Ha érzel valamit, akkor nincs földelés."

Szerintem akkor már nem érzek semmi soha a büdös életbe... :Y
    Orosz módszer? :D

Igen, aki kérdezte: műszálas volt rajtam, de nem ütött, csak zsibbasztott picit. Fél ora alatt elmúlt.
    (Nem én múltam el!! :Y )

Figyelem. figyelem, itt MZX szelleme írogat. :D

Fejelmények:

Két fajta szoftveres probléma jelentkezett:

- Linux Live CD-vel nem tudom, hogyan lehet netre lépni, amennyiben dhcp netről van szó. Ugyanis ha bemásolnám a megfelelő file-ba a netszolgáltató által megadottat, amivel működik a P! pc-men a net, akkor live cvd esetén is reboot-olni kéne, de ugye live cd-vel nem lehet... régebben, adsl-lel csak lefuttattam a
    pppoeconf
    parancsot, és reboot nélkül már volt is net, live cd-vel.
    Vagy van ötletetek a jelen, dhcp-s netemre?

- Lefuttattam a smartmontools -ban az offline tesztet, kiírta a terminálban, h közel 20 perc, míg lefut. A jelek szerint nem jelzi, ha lefutott. Ezt a segédletet hasnzálom, azt írja, az offline sorokna kellene megjelennie az eredménynek. Ez mit jelent? Újra futtassam le a
    smartctl -A /dev/sda
    parancsot? Megtettem, de ugyanazt írta ki, mint a
    smartctl -t offline /dev/sda
    teszt elindítása előtt...

Ami megoldódott: látom már, melyik sor jelzi a celsius-t! A jelen, Pentium 4 pc-men 40 és 41 fokokat jelez. Vladi szerint az belefér. Kicsit megnyugodtam. Na de csak eljutot a problémás, P3-as pc teszteléséhez is hamarosan... Per pill úgy döntöttem ,h elindítom azon a hd sentinelt, a win xp-s vinyóról.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés