Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz Fritz Teufel #25517 üzenetére

Köszönöm. :) Bár a baj lehet, h nagyobb, mint gondoltam, mivel kb az utóbbi órában megmaradt kb 40 MB-on a szabadhely kapacitása, de mostanra lement NULLÁRA. :( HOLOTT továbbra is ugyanannyi az említett 3 log file kapacitása, mivel a gufw-ban levettem alacsonyra a naplózást, a tegnap beállíttott extrém magas helyett, és mert leállítottam a tűzfalamban az ufw logolást, csak a gufw logolást hagytam meg, ami alig telik általában.

Tehát ma délelőtt sikerült leállítanom az ufw logolást... És meg is állt a helycsökkenés... de egy órája még nem csökkent, mostanra nulla lett, pontosabban 324 KB. :( Tehát valami még folyamatosan foglalja a helyet... De mi...?

Arra gondolok, hogy a tegnap, a Transmission torrentkliens uninstallom után feltelepített qBittorrent kliens működése generál valami file-t / file-okat, nem tudom, csak tipp. Csak nem értem, miért teszi, ha már pár órára exit-tel kikapcsoltam a qtorrent klienst...

Szóval... én most oké, letörlöm a 3 említett log file-t, és nyerek közel 700MB-ot... na de... rá kéne jönni, mi viszi el a helyet még azok után is hogy már nem az ufw...

Mindenesetre kecsegtető, amit javasolsz, hogy átírányítani a logolást, vagy automatikus purge, de azért jó lenne tudnom, mi az, ami tegnap este óta folyamatosan pakolja tele az ext4 rendszerpartíciómat...

Egyébként sajnos, kezdő lévén, nem értem teljesen az általad mutatott linkből melyik script kell nekem, talán az utolsó, amit idézek is most, és hogy azt hova kell bemásolnom, hogyan tudom elindítani?

Egyébként tehát erre gondolsz?:

For example, if you want to rotate ufw.log when it grows bigger than 300M, you can edit /etc/logrotate.d/ufw to look like this:
    Code:

/var/log/ufw.log
    {
    rotate 4
    size 300M
    missingok
    notifempty
    compress
    delaycompress
    sharedscripts
    postrotate
    invoke-rc.d rsyslog reload >/dev/null 2>&1 || true