- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
Fritz Teufel #25517 üzenetére
Köszönöm.
Bár a baj lehet, h nagyobb, mint gondoltam, mivel kb az utóbbi órában megmaradt kb 40 MB-on a szabadhely kapacitása, de mostanra lement NULLÁRA.
HOLOTT továbbra is ugyanannyi az említett 3 log file kapacitása, mivel a gufw-ban levettem alacsonyra a naplózást, a tegnap beállíttott extrém magas helyett, és mert leállítottam a tűzfalamban az ufw logolást, csak a gufw logolást hagytam meg, ami alig telik általában.
Tehát ma délelőtt sikerült leállítanom az ufw logolást... És meg is állt a helycsökkenés... de egy órája még nem csökkent, mostanra nulla lett, pontosabban 324 KB.
Tehát valami még folyamatosan foglalja a helyet... De mi...?
Arra gondolok, hogy a tegnap, a Transmission torrentkliens uninstallom után feltelepített qBittorrent kliens működése generál valami file-t / file-okat, nem tudom, csak tipp. Csak nem értem, miért teszi, ha már pár órára exit-tel kikapcsoltam a qtorrent klienst...
Szóval... én most oké, letörlöm a 3 említett log file-t, és nyerek közel 700MB-ot... na de... rá kéne jönni, mi viszi el a helyet még azok után is hogy már nem az ufw...
Mindenesetre kecsegtető, amit javasolsz, hogy átírányítani a logolást, vagy automatikus purge, de azért jó lenne tudnom, mi az, ami tegnap este óta folyamatosan pakolja tele az ext4 rendszerpartíciómat...
Egyébként sajnos, kezdő lévén, nem értem teljesen az általad mutatott linkből melyik script kell nekem, talán az utolsó, amit idézek is most, és hogy azt hova kell bemásolnom, hogyan tudom elindítani?
Egyébként tehát erre gondolsz?:
For example, if you want to rotate ufw.log when it grows bigger than 300M, you can edit /etc/logrotate.d/ufw to look like this:
Code:/var/log/ufw.log
{
rotate 4
size 300M
missingok
notifempty
compress
delaycompress
sharedscripts
postrotate
invoke-rc.d rsyslog reload >/dev/null 2>&1 || true
endscript
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest