Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz vadkörte #103584 üzenetére

Why not? Jól belőve az sem rosszabb, mint a kiadás alapú. Bár valahol érthető.

Nem is mondtam, hogy rosszabb a rolling, de egyrészt amit magam is használok és jól ismerek, azt célszerű mások gépére is telepítenem, mert valamit elbabrálnak, akkor hozzám fordulnak, hogy segítsek. Ezek egyszerű user errorok, főleg a DE beállításokkal kapcsolatosak.

Nálam 10+ év alatt majd minden rolling képes volt megfeküdni, lehet a mellette fenn lévő LTS disztrók miatt, illetve pár esetben biztosan ezek miatt.

A távollévő gépeket a userek nem igazán frissítgetik, ha eszembe jut, gyorsan levezénylem távsegítséggel. No most ezt a rolling nem tolerálná. Plusz van náluk egy kis SSD, rajta egy Linux Mint, no ezt ha meghajtó megnyekken náluk, simán berakják és működik. Egy hete raktam be a Zbookba egy régi SSD-met, három disztró volt rajta, egyedül a Manjaro nyekkent meg valami nyűgjével boot után.

Szóval ez van ezekkel. :K

Egy jól beállított alaprendszer, egy normális tűzfallal - nem router-en bekapcsolt "tűzfallal" - ami sajnos nekem sincs - otthonra elégnek kell(ene) lenni.

Nekem sincs normális tűzfalam, de a gépen sokat nem is érnék akármilyennel se. A lakásban csomó eszköz van egyazon hálózaton, a TV is be van jelentkezve a googliba, nem is folytatom. Egy profi eszköz kéne, ami minden eszközt kezelne, anélkül bakfitty.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés