- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #29627 üzenetére
Vess egy pillantást a Gnome-ra is, szerintem megéri. A 3-as verzió széles körben utált Linuxos körben, mivel a 2-es verziója éppen annyira népszerű volt. A Cinnamon és a többi ennek alapjain született meg. Mármint a 2-es verzió alapján. A 3-as nekem azért tetszett meg, mert nagyon hasonlít az Android felületére. Szándékosan. Végtelenül egyszerű és elüt a hagyományos desktop felfogástól. Éppen akkora dobás, mint a Windows Live Tile felület. Csak sokkal használhatóbb.
Ide még Conky sem szükséges, így nagyon nem szükséges belemászni a Python-nyelvbe. Alapvetően nagyon funkció szegényes, de van egy remek weblap, ahonnan kattintásos telepítéssel, grafikusan fel tudod turbózni. Van itt az indikátorsávba épülő Google Translate, Weather bar, Calendar, Multiedia bar és egy csomó más 15 oldalon keresztül. Egy kattintással teleül, majd ecs csúszkával aktiválod. Ha nem kell, akkor a csúszka vissza, majd egy kattintás visszavenni.
Azt mondtad, hogy sokat használtad az Androidot és megszoktad. Én ezzel éppen így voltam és ezért imádom a Gnome 3-at. Azt akartam, ha már Linuxra váltok vissza, akkor az mindenben üssön el a Windows-tól, a desktop-ot is beleértve. Ráadásul van itt egy Das to Dock nevű indítópanel, ahova ha kipakolod a gyakran használt applikációk ikonjait, akkor gyakorlatilag az egész rendszert erről az egy felületről használhatod, mindenféle felugráló, keresgélős menüket nélkülözve. Ha akarod, ikonokat még itt is lehet kipakolni, bár szerintem az amolyan titkárnős szokás.
Íme egy kis kedvcsináló:
A képernyővédőn keresztül lehet belépni a bejelentkező képernyőre. Itt már vannak rendszerüzenetek is: bejövő levelek, chat értesítés, zene állapot stb.:
Ez a Windows Rendszerfigyelőhöz hasonló rendszerfigyelő és a naptár (ebbe alapvetően nincs beépítve, de innen lehet indítani a levelezőklienst (nálam Thunderbird - mint Windows alatt) és a Google Calendarhoz csatlakoztatott Thunderbird naptárklienst. Pofon egyszerű a beállítása, ebben tudok step by step segíteni:
Csatlakoztatott bluetooth füles és a beállító felület:
Egyszerű felbukkanó értesítés csatolt eszközről:
A Gnome Shell Extensions (csak Firefox-szal működik) beállító felülete. Itt lehet egy kattintással aktiválni és törölni, ha nem kell (vagy a böngészőben is lehet aktiválni online):
Ez gyakorlatilag a Start Menü vagy menü. Olyan mint az Androidon. Ide belépni a Dash alján lévő 4 négyzetes gombra kattintva lehet belépni (mindig ott van legelul, az gomb témától függően változik, de a menü gomb mindig a legalsó):
Íme a Google Translate beépülve az indikátorba (felső sávot hívjuk így). A Yandexet is képes futtatni, nem csak a Google-féle fordítót:
Íme a Tácla (futó alkalmazás váltó-sosem használom, nincs rá szükségem). A számítógép vagy laptop Windows ikonjával is gyorsan elő lehet hívni. Mi ezt a gombot Linux alatt Super-nek hívjuk:
Nem akarlak összezavarni a sokféle desktop felülettel, csak írtad az Androidot, gondoltam, hátha érdekelhet. Aztán az is lehet, hogy te is utálnád mint a többiek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest