Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Nehéz ez után komolyan venni amiket írsz, hogy még mindig nem volt meg ezen a ponton hogy a Flatpak hozza magával a libc-t. Pedig annyiszor írtam én is a Docker-t hasonlatnak, ott is ez történik.
Egyébként továbbra sem értem, hogy neked miért ennyire valagfájásod ez a Flatpak téma, amikor látszólag te a szerver vonal jövőjét félted, pedig ott nem is akar versenyezni, mert GUI alkalmazások terjesztésére van kitalálva.
Szerver oldalt a Docker-re kellene orrolnod amiért már bő egy évtizede ugyanezt csinálja.
(és azóta se semmisült meg a világ) Jó, oké, ott általában az alap image-ekben benne van a kicsontozott OS image csomagkezelője továbbra is, de ez nem törvényszerű, lehet akár egyetlen nagy statikus bináris is a konténerben. (meg glibc helyet musl libc, vagy akár a binfmt_misc-et kihasználva valami teljesen más architektúrához tartozó dolgok) -
Miért?
Ha a libc nem kompatibilis a kernellel, maximum nem indul el a program. De egyrészt én ilyet még nem láttam, pedig elég sok flatpak programot futtatok különféle disztrókon, másrészt elméletben is elég kicsi rá az esély.Az újabb verziójú libc kompatibilis a régi kernelekkel, elég hosszútávon visszamenőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
(és azóta se semmisült meg a világ) Jó, oké, ott általában az alap image-ekben benne van a kicsontozott OS image csomagkezelője továbbra is, de ez nem törvényszerű, lehet akár egyetlen nagy statikus bináris is a konténerben. (meg glibc helyet musl libc, vagy akár a binfmt_misc-et kihasználva valami teljesen más architektúrához tartozó dolgok)