Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi nap lettem boldog tulajdonosa egy 42"-os LG 42LN570S-ZA televíziónak, viszont a sok sok beállítás között ráakadtam valamire ami felkeltette különösen az érdeklődésemet. Ez nem más mint a Smart Share funkció, illetve ezen belül is az, hogy akár a laptopomról beolvasva is képes a TV lejátszani tartalmakat. Működik is mindez egy PLEX nevű alkalmazással, viszont akadnak vele bajok. Néha gondol egyet és akár filmnézés közben lecsatlakozik. Tehát nem látja a TV csatlakoztatott eszközként ezt a PLEX Media Server-t avagy a laptopot. Aztán mikor "pihen" kicsit utána megint jó minden...ideig-óráig! Van esetleg valami más, megbízhatóbb alkalmazás ami stabilabban kommunikál a TV-vel esetleg? A készülék menüje ugyanis egy Smart Share nevű programot említ amit az LG weboldalán a Támogatás pont alól tudnék letölteni...ha ott lenne. Helyette ez a PLEX van csak...Kérlek segítsetek, ha tudtok!!! Köszönöm!!!
-
gamer0101
aktív tag
válasz huncutka1029 #25436 üzenetére
Windows 8 64bit amit használok. Megpróbálom ezt a Nero-s dolgot! Köszi!
-
gamer0101
aktív tag
válasz huncutka1029 #25440 üzenetére
Oké megvan...és hogyan kell használni? "Searching for renderers"...semmi nem történik csak ezt írja a progi! Mit kell beállítani, hogy működjön? Elvileg 2 mappát már megmutattam neki, de még mindig nincs a TV szerint csatlakoztatott eszköz! HELP!!!
-
gamer0101
aktív tag
válasz gamer0101 #25442 üzenetére
Update1: Siker! Valahogyan megoldódott és pillanatnyilag stabilabb is az előző programtól, viszont 1080p film lejátszásakor úgy tűnik nem tud elég gyorsan bufferelni, mert pár másodperc után kiürül a "buffer mutató csík" és szaggat a videó a TV-n. Bosszantó sajnos. Van erre valami megoldás? Jelenleg a TV kábelen csatlakozik a routerhez, a laptop pedig Wifi-n. Új, komolyabb router? Vagy egy bármilyen 150Mbps-t tudó USB-s Wifi adapter is megteszi a TV-be? Kösz a segítséget!
-
gamer0101
aktív tag
válasz #65755648 #25446 üzenetére
Attól félek, hogy a laptop nem ismeri az N-es szabványt még! ASUS X53BR-SX028D A router pedig csak G-s ez tuti biztos. Régi már szegénykém, D-Link DI-524... Viszont az az érdekes, hogy ilyent nem csinált a másik média szerver progi a FullHD filmeknél. Ott folyamatos volt végig... Szeretnék azért erre valami megoldást találni, mert sajnálnám, ha nem tudnám kihasználni a TV-m eme tudását. Üdv!
-
gamer0101
aktív tag
Ahoj! Volna még egy kis problémám! Feltelepítettem ezt az Universal Media Server nevű progit, megy is frankón, viszont vannak filmek amik élvezhetetlenül akadoznak a TV-n. Nem tud olyan gyorsan buffert tölteni a progi, mint ahogy "fogy". Van erre valami megoldás? Jah...ne nézzek ilyen minőségű filmeket... A másik! Nem tudok nyelvet állítani! Egyszerűen szürke az a menürész a TV-n ahol az angol nyelvet magyarra tudnám állítani...hogyan kell??? LG 42LN570S-Z Please help!
-
gamer0101
aktív tag
Haló! Az mitől lehet, hogy a TV adást igen, viszont a Smart funkciókon belüli hangokat (Youtube, DLNA-n lejátszott filmek, stb...) nem lehet kihangosítani a DVD lejátszóm Scart csatlakozóján keresztül. Hiába kapcsolom a DVD-t "AUX" funkcióra nem hallani semmit az 5.1-en. Sokat dobna a filmek élményén pedig, ha nem a TV hangszóróján kellene hallgatni. Esetleg megoldás lehet, ha veszek egy RCA - RCA kábel? Azzal IS összekötném a TV-n lévő "AV2" piros és fehér RCA-it a DVD lejátszón lévő bemenetekkel! A DVD-n optika és HDMI nincs, szóval marad ez az egy lehetőség... Vélemény???
TV-m pontos típusa: LG 42LN570S-ZA
-
gamer0101
aktív tag
válasz huncutka1029 #25491 üzenetére
Gondolom az Arc-os HDMI-be nincsen valami HDMI - RCA átalakító kábel... A DVD lejátszó már van vagy 5-6 éves, szóval semmi ilyen csodára nem képes, abból amit felsoroltál...van rajta 230~V-os csati, egy halom "csíptetős" hangszóró kimenet az 5.1-nek valamint egy Scart... Nagyon sajnálom pedig. El is adom a TV-t...
-
gamer0101
aktív tag
No, picit meguntam a Windows 8-cal való kínlódást úgyhogy üdvözöllek benneteket immáron Win7 alól! Kérdésem a következő: Melyik lenne most nekem a legoptimálisabban és jobban működő Media Server progi? Maradhat az Universal Media Server vagy az inkább W8 alatt a tuti? Tipp?
-
gamer0101
aktív tag
Helló! Kérlek segítsetek, ha tudtok!
Most már feladom végképp. Nincs - ismétlem nincs - tudomásommal olyan Media Server program amit nem próbáltam már ki, de egyik sem működik megfelelően. Vagy én csinálok valamit nagyon rosszul, vagy nem tudom mi lehet a baj! Vagy el sem indul a progi (ez a ritkább) vagy megy, de a TV nem látja, VAGY teljesül mindkét feltétel, de gyakorlatilag élvezhetetlen (akadozik, betölt kb. 5 másodpercenként a TV) még a sima DivX film is, pedig annak nem nagy sem a felbontása, sem a bitrátája.
Gépem: ASUS X53BR-028D
- AMD Brazos Dual Core E450 1,65Ghz
- 3GB RAM
- ATI Radeon HD 6320/7470M 1GB
- Windows 7 x64 UltimateTV-m: LG 42LN570S-Z
A gép egy D-Link DI-524 routerre csatlakozik vezeték nélkül, a TV pedig vezetékesen van a routerhez csatlakoztatva.
Én a router gyengeségére/régiségére is tudok gondolni, kérdés ha vennék egy komolyabbat, az megoldás lenne-e?
A Windows 7 beépített DLNA kiszolgálóját hagyjuk, mindent csinál csak amit kéne nem.
Köszönöm ha tudtok nekem segíteni!!!
[ Szerkesztve ]
-
gamer0101
aktív tag
válasz baro32 #25760 üzenetére
Tudod mi az érdekes? Még Win8 volt a gépen, minden más ugyanez volt, akkor az Universal Media Server progi ment gond nélkül...egy ideig. Aztán már azon is kezdtek akadozni vagy félóránként betöltögetni a FullHD filmek és élvezhetőségi szint erősen csökkent, aztán egyik indítás után meg nem látta a TV-t (Searching renderers...) és nem történt semmi. Gondoltam WIN7 megoldás lesz. Hát nem...
Van egy 160ezres TV-m és az egyik legjobb szolgáltatását nem tudom kihasználni.
Próbáltam már a laptopot HDMI-n keresztül rákötni a TV-re, de a HD filmek a gépen úgy akadoznak, hogy...áhh. Legfrissebb K-Lite codec pack van és Media Player Classic nem bír vele. Nem tudom monjuk, hogy egy VLC jobb lehet?UI.: ja és minden driver a legfrissebb a gépen!
[ Szerkesztve ]
-
gamer0101
aktív tag
válasz huncutka1029 #25762 üzenetére
Oké. De akkor az Universal Media Server működése miért lett bizonytalan egyik napról a másikra? Illetve Win7 x64 alatt miért nem találja meg a TV-t? Csak azt írja, hogy Searching for renderers.... De nem történik semmi. Pedig Win8 alatt ez bírta a legtovább és a FullHD is ment streamelve.
-
gamer0101
aktív tag
válasz huncutka1029 #25767 üzenetére
Nem hackeltem semmit a router beállítási közt, inkább kábellel kötöttem össze a gépet a routerrel. Így most folytonos, stabil a FullHD is... csak gáz a nappali kinézete így ezzel az "ugrókötéllel".
Kinéztem egy aukciós portálon egy TP-LINK WR1043ND routert. Tán ez már jó lehet. 8k pénz, nem sok érte.Támogatott szabványok: 802.11 g/b/n
Adatátvitel: 300 Mbps
WPA: igen
WEP: 128bit
Kimeneti teljesítmény: 50-100 mW
Lan portok száma: 4 10/100/1000
Antenna csatlakozó: SMA
Tűzfal: igen
Külső táp: igen
WPA2
WAN port: 1db gigabitesVélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.