Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Dr_Watson
tag
válasz
csabika25 #48 üzenetére
Ugye két dolgot tudnál tenni, az egyik, hogy a RIPE adatbázisából megnézed az IP címet, hogy kié, ahogy az pl látszik a PH-val kapcsolatban is, hogy TVNET. De ez még kevés infó. A másik pedig egy portscan, amiből látható, hogy milyen portjai vannak nyitva, de lévén hogy nincs tűzfala ezért ez nem különösebb kihívás és nem is szerencsés ha itt most elkezdi hirdetni az IP címét, mert végül még valami script skiddy támadásnak teszi ki magát.
inetnum: 195.38.96.0 - 195.38.97.255
netname: TVNET-1
descr: TVNET ltd.
descr: Cable Internet Provider
descr: Budapest
country: HU
admin-c: TK144-RIPE
tech-c: TK144-RIPE
status: ASSIGNED PA
notify: thomas@tvnet.hu
mnt-by: TVNET-MNT
changed: thomas@tvnet.hu 19970819
changed: hostmaster@ripe.net 19970819
changed: Istvan.Toth@globalone.net 19980909
changed: zeidler@xlink.net 20020103
changed: thomas@tvnet.hu 20020128
source: RIPE
route: 195.38.96.0/19
descr: TVNET-1
origin: AS8425
notify: thomas@tvnet.hu
changed: thomas@tvnet.hu 19970909
source: RIPE
person: Tamas Kolossvary
address: TVNET Kft
address: Csata u. 8.
address: H-1135 Budapest
address: Hungary
phone: +36 1 2886300
fax-no: +36 1 2886301
e-mail: thomas@tvnet.hu
nic-hdl: TK144-RIPE
changed: The.Man.Who.Was.Bored.To.Death.By.Some.American.Smartguys@sztaki.hu 19960617
changed: stoty@tvnet.hu 19980421
changed: thomas@tvnet.hu 19980521
changed: thomas@tvnet.hu 19980617
changed: thomas@tvnet.hu 20000628
changed: thomas@tvnet.hu 20011018
changed: The.Man.Who.Is.To.Stupid.To.Protect.His.Own.Object@sztaki.hu 20030318
changed: thomas@tvnet.hu 20030324
source: RIPE -
phoenixke
tag
Egy nagyon egyszeru dolgot kiprobalhatsz, jo mintat adhat. Toltsd le a neotrace progi trial verziojat es probal ki mondjuk www.index.hu -ra. Akkor majd jobban megerted, ha grafikusan latod. Vagy a LanGuard Nw. Scanner, ami ingyenes. Vagy ird be command prompt-ban, hogy tracert www.index.hu.
-
Dr_Watson
tag
Nana.
A TCP/IP filtering minden adapterre lekúszik és nem tudsz irányokat definiálni. A beépített tűzfal ellenére ez a szolgáltatás a WindowsXP-ben is bent van. Ez nem tűzfal...De jó hogy szolsz nekem is mosnom kell, de teljesen elfelejtettem. Megyek beteszem én is a ruhákat. :))
Üdv: -
pip
aktív tag
Kosz a sok infot mindenkinek. Rajottem hogy elegge vedetlen vagyok. Hmm...vedelemre szorulok. :O
-
Szalma
őstag
Igen, a közhiedelemmel ellentétben a Win2K és az XP beépített tűzfala egy otthoni gépre több, mint elég. A log-juk valami iszonyat jó. Amit még javasolnék: A nem létfontosságú szervizeket állítsd manuálisra és állítsd le. Kevesebb futó szolgáltatás -> kevesebb kiaknázható hálózati luk. :)
Szeretettel:
Szalma -
atus
senior tag
A firewall magyarul tűzfal, ami automatikusan kivédi a támadásokat, vagy ha kicsit jobban ismered a lelkivilágát, akkor te magad beállíthatod, hogy milyen portokat engedélyezzen, a teljes adatforgalmadat ellenőrizheted. Őszintén megmondom én nem használok külön tűzfalat, az XP beépítettje elég az én céljaimra. Ha bővebb infót szeretnél a tűzfalakról:
[L]http://wigwam.info/[/L] -
pip
aktív tag
''A gépedre nem a ''valódi'' crackerek fognak izgulni, hanem a kis ablakos ''hobbi'' crackerek...''
igazan megnyugtato :)
kulonben nem hiszem hogy valaki is izgulna a gepemre, de ezentul mindenkepp keszitek masolatot legalabb azokrol a munkakrol amibe sok energiat fektettem. Gondolom a ''hobbi crackereket'' nem zavarja az anyag mogott evo munka, tiszta szivvel torolnek mindent amihez hozzafernek :( -
Szalma
őstag
A gépedre nem a ''valódi'' crackerek fognak izgulni, hanem a kis ablakos ''hobbi'' crackerek, aki a *.box.sk oldalakról szereznek valami kis programot, amit tartományban IP címeket szkennel adott hibák után. Ha talál hibát próbál fagyasztani/trójait telepíteni. A linuxos gépeimet napi 5-10 ilyen ezeréves program találja meg, hála a mézesbödönöknek, és blokkolja az IP-jüket egy hétre... :)
Szeretettel:
Szalma -
Dr_Watson
tag
Ha nem véded akkor teljesen mindegy, mert akár nappal, akár éjszaka feltörhetnek és ha nem értesz hozzá akkor akár ott ülsz előtte akár nem akkor sem veszed észre a turpisságot. Szóval gondoskodj a megfelelő védelemről és akkor mindegy, hogy éjjel vagy nappal és mindegy, hogy mennyit van a géped Interneten.
-
-
pip
aktív tag
Meg meg egy kerdes ha meg itt vagytok es tudtok segiteni: sokszor hallottam azt, hogy ''ne hagyd a gepet ejjelre az interneten, mert valaki betorhet ra, oszt rendet rak az adataid kozt''. En pedig sokszor ugy hagyom, pl. ha filmet toltok le eppen. Valoban fennall a veszelye hogy valaki belephet a gepembe es letorol mindent?
-
Dr_Watson
tag
Bűncselekmény alapos gyanúja esetén a szolgáltatóknak minden bizonnyal adatszolgáltatási kötelezettségük van, így a szervek biztosan elérhetik, más kérdés, hogy
1, nincs szabályozva a logok tárolása
2, a szabályozatlanság miatt akár hamisítható is a log, így szerintem ez és csak ez, nem fogadható el bizonyítékként. Legalább is ha ügyvéd lennék, biztosan feszegetném azt a kérdést, hogy ki módosíthatta a logokat. Kérdés, hogy a PH üzemeltetésének van-e a logok kezelésére valami korrekt belső szabályozása ami bizonyítható, hogy be is tartják. Amennyiben igen, akkor esetleg bizonyítható, hogy azt senki nem módosította.
pip
aktív tag
es kinek van hozzaferese ezekhez az eltarolt IP cimekhez? Termeszetyesen a PH mukodtetoin kivul kerdezem. Tudom hogy az elmeleti szintu kerdes, mert a gyakorlatben minden lehetseges de megis: ez nem minosul ''vedett'' anyagnak? Vgy pl. egy email szolgaltato, kiadhatja az adataimat?
-
Szalma
őstag
IP sniff ellen használj proxyt. De jót, mert tovább szokták passzolni az IP-t. Egyébként szerintem felesleges küzdeni. Ha valaki rád száll, akkor lehet hogy évek múlva lesz csak elég információja ugyan, de lesz... Ha vki csak poénkodik, azt meg viselni kell és röhögni a marháján... :)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Egyébként Mo.-n elég 3-4 helyre befizetni egy szervert ahhoz, hogy jó kis forgalomfigyelője legyen az embernek. Ha vki komolyan gondolja, nincs akadály. Pont-pont kapcsolatok használunk... -
Dr_Watson
tag
Ez már nem egyszerű, mert ehhez az ethernet fejlécedet kell hamisítanod, amit SPOOF ATTACK-nak hívnak és a legtöbb router és a tűzfalak ezt kiszűrik és elhajítják ezeket a csomagokat. Az IP címed lehazudása tehát nem lehetséges, vagy csak az amatőr oldalakon használható. Ez van.
-
atus
senior tag
Híreket egyszerre több százan olvasnak, innen nem lehet megállapítani pontosan, hogy te ki vagy. Abban a pillanatban, hogy bejelentkeztél, és elkezdtél szervezkedni a rendőrség ablakainak betörésére, megvan az IP-d. Egyébként minden egyes hozzászólásodhoz eltárolódik az IP az időponttal együtt, szóval ipi-apacs. Azért ha ravasz vagy, ki tudod ezt cselezni, létezik IP Spoofolás, de azért kezdő szinten nem olyan egyszerű a dolog. Keress valami havert Burkina Faso-ban akinek otthon proxy servere van, és nem loggol, onnan már ki lehet indulni. Netkávézó se rossz ötlet, de ha már drága megoldásról van szó, akkor kártyás mobilról is lehet netezni (vagy nem?), ott meg nem látja senki az arcodat.
-
pip
aktív tag
válasz
Dr_Watson #14 üzenetére
rajuk gondoltam en is, csak nem fejeztem ki magam eleg pontosan.
Es van modja annak hogy en anonimitasba burkolozzak? Mit es hol kell beallitanom, hogy minel kevesebb info szivarogjon ki rolam? Lehet egyaltalan egyoldaluva tenni a dolgot: ha engem erdekel valami, akkor megkapjam az infot a neten, de ha valaki rolam akar tudni, annak legalabbis ne legyen konnyu dolga. -
Szalma
őstag
HI!
Próbálj rákeresni bármilyen fórumos azonosítódra.
Kis türelemmel rengeteg információt tudsz gyűjteni adott azonosítóról és kis szerencsével bővítheted a keresést az iskolái felé. Oda egy telefonhívás elég (ha jó a szöveged), fax és már van is egy, ugyan nem aktuális, fényképed a delikvensről. Az IP alapján a behívó körzet ill. a kábelszolgáltató/WLAN mezője behatárolható. Matáv telefonkönyv (lehetőleg egy full CD-s verzió), Westel, PGSM, Vodafone. Javaslom még a név ismeretében a cégbírósági adatokat átfutni: nagyon tanulságos információk szoktak ott lenni... (Valid cím is, ha szerencséje van az embernek.)
A többit már a fantáziádra bízom. Ha valakinek nem túl jó a netes fedőszemélyisége (vagy nincs (like me :) )), azt könnyen körbe lehet járni. Csak vigyázz. Erkölcsi/bizalmi/etikai érzékek vezessenek!
Szeretettel:
Szalma -
pip
aktív tag
Konkret eset:
most a prohardver foruman vagyok, es bejlentkeztem, tehat mint aktiv tag szerepelek. Kerdes: akkor is lathato az IP-m ha csak a hozzaszolas idejere jelentkezem be, aztan azonnal ki is lepek? Pontosabban: utolag rakeresve az arhivumban a hozzaszolasaimra, megallapithato az IP? -
Dr_Watson
tag
Az Internet előfizetésed alapján lenyomozhatnak, mert
1, Az IP címed megjelenik
2, Az IP cím tulajdonosa megállapítható (szolgáltató, vagy ha saját, akkor pláne)
3, A szolgáltató jó esetben tudja, hogy melyik usere adott időpillanatban melyik IP címet használta (itt több lehetőség adódik, hogy hogyan)
4, A szolgáltató ezeket az adatokat köteles kiadni amennyiben büncselekmény gyanúja fent áll
Megoldás:
- Tessék olyan Internet kávézót keresni ahol:
1, Olcsó a Net :)
2, Nincs kamera az épületben és nem tudnak rögzíteni
3, Név és személy azonosság igazolása nélkül vehetsz Internet hozzáférést
4, Nagy a forgalom és nem emléxik majd az arcodra senki
Egyébként a hozzászólásaidban számos árulkodó jel lehet a személyiségedre, a személyedre (gyakran használt szavak, kifejezések, árulkodó helyesírási hibák stb.). Ez elég lehet ahhoz, hogy gyanúba keveredj, persze nem úgy, hogy jééé ez az ember mindig LY-t használ akkor ő a Kovács Józsi a XV. ker-ből.
pip
aktív tag
-
pip
aktív tag
Kerdes a cimben. Erdekelne, hogy megallapithato-e kiletem az interneten keresztul. Pontosabban hogy honnan irok, hol lakom stb. Kivancsi vagyok milyen informaciokat tudhatnak meg rolam interneten keresztul, vagy az emailcimem alpjan.
Egy peldaval elve: ha megszervezem a forumon a rendorseg ablakainak betoreset egy ejszakai hadmuveletben, es masnap rajonnek hogy a gondolat itt szuletett meg a forumon, fennall-e a veszelye, hogy nehany nap mulva kopogtatnak az ajtomon mert lenyomoztak engem mint foszervezot?
Hozza kell tennem meg, hogy az igazi nevemet es lakcimemet nem nem adtam meg az emailcimem regisztralasanal
Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest