- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok, hol tudom a Lenovo oldalán megnézni, hogy a ramot hogy lehet bővíteni a gépben? Mármint hogy van e szabad slot, arra gondolok. Anélkül, hogy szétszedném. Vettem tegnap egy 17ITL6 os Celeronos gépet.
-
Hát akkor valami programhiba lehetett
Én meg közben visszatértem Lenovora. Vettem egy Ideapad 3 17ITL6 ost Celeronnal, majd ha úgy lesz akkor talán karácsony vagy után meglesz a gamer gép de inkább Gaming 3 lesz. Az Acer Nitro 5 marha drága.
De most elvagyok ezzel a kis géppel bőven. -
-
-
-
-
-
-
Ó hat akkor az Asus hoz képest sokkal jobb. Holnap viszem vissza az asust. Mert egy pofátlan hulladék, hibás. Annál ordító ventikkel is 91 volt a proci...
Gratulálok a gépedhez, használd egészséggel. Én sajna csak részletre tudok ilyet venni, de most jó ajánlat sehol sincs. -
Majd mesélj már hogy milyen a gép, mert ami Asust vettem viszem vissza, mert egy hulladék.
Mástól is kérdezem, mennyire hangos pl videózásnál és játéknál egyaránt. Akksiról filmezéssel mennyit bír? Meg úgy álltalánosságban. Előre is köszi.
A másik Ideapad 3 17 ese van itt valakinek, ami celeronos? Előre is köszi.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
zolokas #14773 üzenetére
Szia!
Először is kívülről szemügyre venném a gépet. A csatlakozókat át kellene nézni, nem e zárlatosak.
Másrészt a CMOS elem nem feltétlen okozna ilyet, de benne lehet a pakliban.
Továbbá, ha csatlakozó és egyéb zárlat nincs, akkor meg lehet azt csinálni, hogy a cmos elemet és az aksit is kihúzzátok belül és kb fél percig nyomjátok a bekapcsoló gombot. Ez minden áramot kinyom a gépből.
Ha ezek sem segítenek, akkor valószínűleg, a lap van már oda.Nem mai csirke. Sok sikert, így hirtelen ezt tudom tanácsolni.
-
A Win10-11 már szinte minden drivert felrak. Viszont nem csak a Lenovónál, hanem más gyártóknál is vannak külön a gyártó által specializált driver. Kimenetek miatt, képernyő beállítások miatt. Ezért a Lenovo a Vantage segítségével, megkeresi és telepíti azokat. Plusz BIOS frissítés. A többi sok hasznos beállítás ami a hangot vagy a tárolási üzemmódot illeti ne is beszéljünk. Nem sok hasznosabb progi van egy Lenovo notira mint a Vantage.
-
válasz
#54597376 #14757 üzenetére
Hát akkor mondjuk nézzetek neki egy Matebook 14 et. Az full fém és 100 sRGB képernyője van... Azért nem lesz az annyira rossz az AIR hez képest. De az ideapad sem. Azért a Win11 sem ördögtől való. Szépen be lehet állítani és akkor van sebesség is. Nekem így sem lassú egyáltalán. Nyilván az Air webkamerája hangszórója ilyesmi sokkal jobb. Bár most a HPmnak a hangszórói kegyetlen jók... Nézd vonszold el egy Médiába és próbálja ki őket. Semeddig nem tart. Aztán amikor használja, rájön, hogy nem olyan rosz az. Ha meg nem hurcolja és csak otthon megy, akkor vegyél valami brutál gépet. Van választék bőven. De egy I5 10-11 vagy 12 gennel azért nagyon nem kell szégyenkezni. De ez van. Nőkkel kompromisszumot kötni nem könnyű...
Azért majd írj, hogy mi lett...
-
válasz
daginyomigec #14758 üzenetére
Használd egészséggel!
-
válasz
#54597376 #14755 üzenetére
akkor miért nem airt vesztek?
Sebességre azért nem kell szégyenkezni, de olcsóbban is kaphatna ideapad 5 öst amibe a Ryzen 3 5300 U van. Az sem egy gyenge vacak azért.
Nekem egy legalsó kategóriás HP notim van most és 10 gen i3 al 8GB rammal és szinte villámgyors. Nincs okom lecserélni... A macbook akkor jó, ha ott az iphone és egyebek mellé, meg ha dolgozol rajta. De alap dolgoknál nem lesz olyan sok előnye szerintem.
A kis HP notim pl itt megy 5 órája és még 59% on van az akksija, pedig vagy 15 böngészőtab van YT meg hasonlók...Ja és mindezt némán teszi a kis gépem. Órák óta nem kapcsolt be a ventije...
Persze ha munka vagy fontos dolog akkor marhajó a MAC. Barátom DJ nála alap egy Air pl..
-
válasz
daginyomigec #14753 üzenetére
Csak a Lenovo Vantage kell. Ha a win nem az majd mindent elintéz
-
-
-
Hát érdekes a problémád. Secure boot bevan kapcsolva? BIOS ban load default settings? 06 os széria és nem engedi a 11 et az furcsa. Van olyan hogy nem látja az NVME SSDt... De AMD nél én sem találkoztam vele. BIOSt lehet pendrive ról is frissíteni de most utána kell olvasni. Elég fura a géped. Próbáld meg hogy felraksz egy linuxot valamit.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
razzorr #14714 üzenetére
Na ügyes vagy, gratulálok hozzá. Reméljük sokáig hű társad lesz.
A Vantage igen onnantól számol amikor kigurult a szalagról.
Más Lenovónk is hasonló volt. Valamelyiknél 2 hónap volt valamelyiknél 1 év...
Ki tudja melyik meddig volt raktárban. A lényeg, hogy tökéletesen működik. -
válasz
razzorr #14711 üzenetére
Én nem szoktam külön particionálni nem érdekel már a dolog, de a rendszernek kell alapból már legalább vagy 30GB lassan. Plusz ez meg az. Tehát egy 100 as kell plusz játékok foglalnak sok helyet ilyesmi. Céges gépemen csak a Win meg office meg céges irodai és rendszerek 100+ GB...
-
-
-
válasz
razzorr #14705 üzenetére
Szia!
Az akkumulátor dolog neve, Tárolási üzemmód. Csak a Vantage ban lehet állítani és BIOS szinten megy, tehát ha a Wint újrahúzod is úgy marad a beállítás. Természetesen tudsz BIOSt frissíteni.
Még egy tipp, az AMD videó vezérlőpultban ki kell kapcsolni a képernyő energiagazdálkodást, mert visszavesz a fényerőből.
-
válasz
razzorr #14702 üzenetére
Ezen mi a kérdés, még jó hogy 11 et
Tiszta telepítéssel. Lenovo Vantage felrak. BIOS és minden frissít és használd egészséggel. Ha sokat megy hálózatról, mármint konnektorról, akkor tárolási mód be és örök mint a nyomorúság. Páromnak a több mint 3 éves Lenovo S145 ös notija, ami félig server is otthon, még szinte 100% os aksija van
Nemrég szedtem szét, mert a zsanérok már annyira szorultak... Megtisztítottam és kis pici olajat kaptak. Még pár évig kb el lesz vele. A minap gondoltam hogy a HP mat megkapja, de neki bőven jó az a gép azt mondta. Hát akkor használja ennyi.
-
-
-
-
-
válasz
lautnermark #14688 üzenetére
Na örülök, jól van
-
-
-
válasz
lautnermark #14680 üzenetére
Szia!
Fogsz egy pendrive ot. Egy másik gépben a media creation toolal csinálsz egy telepítőt és azzal bootolsz a gépen és újrahúzod a rendszert, úgy hogy az összes partíciót törlöd és kész van.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Seraph 16 #14651 üzenetére
De visszabutítja. Mindíg a proci sebességéhez igazítja a rendszerbusszal. De ha a ram CL értéke itt rosszabb, az szívás. Az hiba volt 2400 asat venni. A gépben is 2666 os van vagy gyorsabb a Cache latency miatt. Nekem már a három évvel ezelőtti celeronosban is 2666 os ram volt. Így valszeg még inkább lassabb lesz a gép, mert a nagyobb cl értékre áll be. Meg kell nézni, most milyen frekin milyen CL értékkel megy és azt viszonyítani az új ramhoz. Én már az i3-10 gen vagy Ryzen 3 hoz is 3200 as ramot vettem.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Na felmérgeltem magam
Felraktam gyorsan a Valorantot a gépemre és simán megy.Sima UPC net.
Huawei Matebook D15 i3-10110U, 8GB ram és egy röccenés nélkül fullon ment.
Szóval a hiba ott szoftváros lesz. -
válasz
Amilo02 #14629 üzenetére
Én is hasonló szoftveres gebaszra gondolok.
Meg nézzen egy BIOS updatet. Rakja fel a Vantage ot. Hátha talál valamit. Amúgy ilyen esetekben akármilyen booster és hasonló programok inkább rontanak a helyzeten. Pedig elég tápos már az a proci benne, a Valoranton csak nevetnie kéne.Egyébként a RADEON vezérlővel lehet szívni tömkeleget. Van benne energiagazdálkodás, azt kapcsold ki a fenébe.
-
-
-
-
-
Hát ha kérdezted volna vásárlás előtt, akkor elmondom, hogy igen a C340 szériában sajna csak 1 ram van 1 slotban és kész. Oda egy 16 os modult is rakhatsz legalább 2666 ost.
A Flex 5 ösben viszont már ram slot sincs. 4 vagy 8GB van forrasztva a lapra és kész.
A 4GB s flex 5 öket adogatják elfele. Konkrétan semmire sem használható.Egyébként nekem most Huawei D15 van. A Ram itt is forrasztott 8GB, de legalább dual channel módban van 2x4.
-
Szia!
Felmész a TMX oldalára.
Ott is regisztrálsz és ott elindítod a folyamatot. Futár viszi el a gépet és hozza vissza.
Sok jóra tőlük ne számíts.Sok társammal egyetemben egyszer gariztattam náluk gépet, legközelebb inkább olcsón eladom, vagy kidobom, mint odaküldjem, vagy máshol fizetek érte. De ő velük soha többet.
Utóirat:
BIOS ban be van kapcsolva a wifi?
BIOS update? -
-
-
Hát akkor nem az valóban.
Viszont nem is zsanér probléma. Mert ezeknél a flexeknél jellemző dolog, azzal csínján kell bánni, úgy jól bírja. Hát inkább futárral vitesse be a Lenovo szervízbe, a TMX be. Ez úton is részvétem. Ha netán megjavítják, az a Kínai nagyfallal egyenértékű csoda lesz.
-
-
-
-
-
Segítsetek már!
Ugye a Lenovokon gyárilag feltelepül a Dolby audio program, amitől sokkal jobb lesz a hang.
De nekem a Win11 re nem akar települni. Honnan lehetne leszedni?Utóirat! Az MS store ból sem jön le. hibát ír ki.
-
Most az új flex 5 ösömben van power bank mód is már kikapcsolva akksiról is mehet az usb. Vantage ban bekapcsolható.
-
-
-
Ja és néha nem működik a tapipad, megáll de csak pár másodpercre vagy, amíg valamelyik oldalsó alsó részére rá nem nyomok a gombra. Fura. Mondjuk olyan sokat nem használom, meg amúgy is egérrel Meg ugye érintőképernyős is ráadásnak... De érdekes azért. Ez van. Ezért vissza nem viszem a gépet.
-
Srácok segítsetek!
Most vettem egy új Ideapad Flex 5 típusú notit.
Viszont ennél nem lehet gombbal kikapcsolni a tapipadot.
Volt ojan notim ahol külső egér csatlakoztatásakor meg lehetett adni, hogy olyankor kapcsolja ki.
Van erre valami megoldás? vagy kapcsolgassam manuálisan? -
-
-
-
-
válasz
Amilo02 #14539 üzenetére
Sajnos nem túl merev a ház és valószínű valami zárlat keletkezik. A TMX et ismerve azt fogják mondani, a hiba nem jelentkezett.
Szar ügy szó szerint, de tényleg. Max akkor segít a dolog, ha minden esetben 100% ig előjön. Bár nekem volt egyik géppel, leszakadt a tapipad és azt mondták ez így természetes... Hát mondom fasza. Nem értem a felügyeleti szerveket, de ha egy cégre ömlenek a panaszok, nem kéne rendet rakni? TnT informatikát javaslom mint szerelőt, Nézzed Youtubeon. Ő rá rá merem bízni az fix, nagyon ügyes a srác.
-
TMX en megsem lepődök... 100 ból 99 en szidják őket jogosan... vicc egy cég. Külföldön mar elüldözték volna őket.
-
Amúgy tényleg elképesztő prosztóság, hogy a type c "csak" mint adatport van sima USB... Mikor a type c gyakorlatilag mindenre is jólenne. Nem is raknék már más csatlakozót se TV re semmire. Hót fölösleges.
Oda vissza mehetne a kép és a hang is. Azt sem értem, hogy a HDMI nél miért csak out van bekötve a notikon, mikor a HDMI nek pont az volt annó a lényege hogy egy csatlakozó 5.1 es hangkimenettel és videó és audio bemenettel. De c vel már ez is megoldódott. Csak Lenovó ezen a téren eléggé le van maradva a vetélytársaktól. Sok Lenovo nemhogy kikapcsolt de még alvó módban sem ad áramot az USB re. Asus reklámban mi van? Power bank ként is használhatod hüjegyerek. Ez a hívószó. És biza működik... -
válasz
Amilo02 #14526 üzenetére
Az Acer Swiftekben van 230 körül már thunderbolt csati. Mondjuk a thunderbolt ugye a külső videókártyához fontos, egyébként a többi mint display és hasonlók az alapból benne lenne, csak itt vagy maga a csatlakozó verélője olyan csóró, vagy egyszerűen nem engedélyezik. Az én Ideapad hármasom hiába a 8.gen ami 2020 végi mégsem támogatja az always on USB t sem. Sőt még alvó állapotban sem lehet vele pl telefont tölteni, egy idő után lekapcsolja. A másik, hogy az a maxi gáz, hogy örömmel rakják még mindíg a VGA és néha talán a 720p webkamerát ami szégyen.
-
-
válasz
bajnokpityu #14521 üzenetére
Hogyne létezne... Az az alap felállás sajnos még mindíg... Ideapad 5 től alap az IPS...
A HDMI meg még az 5-ös esetében is csak 1.4 asszem sajnos -
válasz
Amilo02 #14519 üzenetére
Laposokban nem ritka a 70 fokos és hasonló. Én nem biztos hogy ennyit belefeccölnék. Nyilván nem mindeggy a PCI E generáció, alapból más a téma vele. Az igaz hogy a proci támogatja de a lap nem biztos. De még a melegedés ellenére is jobb ha azon a generáción megy maxon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- Gamer laptop eladó teljesen új bekapcsolva se volt 2025.04.29 lett vásárolva
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest