Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2601) Bibby válasza Boond (#2598) üzenetére


Bibby
addikt

Itt nem csak a méret számít, ahogy korábban írták már, hiába tud lefedni nagy területet egy gép, az ajtókon, elágazásokon, tehát alapvetően egy lakás formáján nem segít a teljesítmény, mert nem lehet átmozgatni a levegőt egyetlen pontban elhelyezett készülékkel.

Ελευθερια η θανατος

(#2602) Csabroncka válasza Boond (#2599) üzenetére


Csabroncka
addikt

Szeretem az ilyen nyomulós cikkeket!

Reklámozzák, hogy jók a vírusokra, de sajnos nem. Pontosan utánanézek, előző hónapban olvastam egy nature cikket ahol a katalitikus szűrőket nézték és azok sem jók rájuk, mert csak a szerves molekulák kötődnek meg és oxidálódnak fel rajtuk.

A tisztán látás véget: mit lehet kezdeni egy akkora, burokba csomagolt RNS darabbal, aminek mérete a fény hullámhossz tartományában van? (nagyon semmit)

Ami kiírtja őket az az UV-C hullámhossz, ezt alkalmazzák + ózongenerátort és ULPA szűrőt a műtők zárt rendszerében (előbbi kettő akkor működik, amikor üres a műtő).

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#2603) Bibby válasza Csabroncka (#2602) üzenetére


Bibby
addikt

A koronavírsura akkor miért írják hogy 125 nanométeres? :F

Ελευθερια η θανατος

(#2604) Boond válasza Bibby (#2601) üzenetére


Boond
addikt

Én ezt vágom, nyilván egy panelban számít/ nem számít a méret. De ahol mondjuk nagy/nagyobb terek vannak egybe. - pl családi ház, ott már más a helyzet.

"Reklámozzák, hogy jók a vírusokra, de sajnos nem."

- Egyesekre elvileg jók végeztek tesztet, valamennyinél. Nyilván nem mindenre, és nem 100%-ban.

De én igazából ott arra gondoltam, hogy leírják a különböző típusokat. Helyes használatot, tippeket.

ilyenféle összefoglalót én pl hiányoltam, más topicoknál van hasonló.

(#2605) DamianB válasza Csabroncka (#2602) üzenetére


DamianB
őstag

Nem szeretnél csinálni egy össze foglalót meg topikgazda lenni ? Esetleg ki választasz magad mellé pár arcot és össze raknátok egy listát .
Nem akarom rád eröltetni de nagy segítség lenne annak aki ide téved .

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#2606) Boond válasza Bibby (#2603) üzenetére


Boond
addikt

* 0,02 µm-es részecskeszűrés: Az IUTA által tesztelve. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2008-as, mikrobiológiai kockázatokat elemző jelentése szerint a madárinfluenza, az emberi influenzavírusok, a Legionella baktériumok, a hepatitiszvírusok és a SARS koronavírus 20 nanométernél (0,02 μm) nagyobb méretűek.

Gondolom ezért. Viszont sok szűrő 0,3 µm ami 300 nanométer, vagy minek felel meg. Persze lehet van mellette egy másik szűrő, mert láttam már 0,003 µm-es leírást is, ami elvileg 3 nanométer, vagy mi.

"Ami kiírtja őket az az UV-C hullámhossz, ezt alkalmazzák + ózongenerátort és ULPA szűrőt a műtők zárt rendszerében (előbbi kettő akkor működik, amikor üres a műtő)."

Tehát a fenti ROHNSON R-9600 az a szűrés utáni uv - kezeléssel tovább ritkítja a levegőben kószáló dolgokat.
(tudtommal, a steril levegő sem jó). Így az kétlem, hogy gond lenne, hogy nem steril környezetet hoz létre, csupán jobb a hatásfoka.

Ez azért kérdeztem, mert ez a cucc töredéke, a komolyabb kütyüknek nem kerül több száz ezerbe, mégis nagy helységbe is jó hatásfoka is jó. - A trükk talán a szűrők ára nem tudom.

(#2607) Csabroncka válasza Bibby (#2603) üzenetére


Csabroncka
addikt

Mutatnám még egyszer a lényeget!

HEPA szűrővel nem lehet vírust szűrni, mert 0,3 µm = 300 nanométer alatti átmegy rajtuk. ULPA szűrővel tudtommal (elég horror ára van) pár nagyobb vírust meg lehet fogni, de ez sem az igazi.

DamianB: lesz belőle egy részletes logout cikk, csak most egy másikon dolgozom, az még májusban kitart!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#2608) Boond válasza Csabroncka (#2607) üzenetére


Boond
addikt

"Ami kiírtja őket az az UV-C hullámhossz"

Ez pl ezt használja.
[link]

"UV-C sugárzás: elpusztítja a mikroorganizmusokat, baktériumokat, vírusokat és a penészgombákat (valamint az általuk kibocsátott toxikus anyagokat)"

Nem tudom, akkor miért mondasz olyant, hogy ilyen nincs, / inkább csak kórházba kb.

"HEPA szűrővel nem lehet vírust szűrni, mert 0,3 µm = 300 nanométer alatti átmegy rajtuk. ULPA szűrővel tudtommal (elég horror ára van) pár nagyobb vírust meg lehet fogni, de ez sem az igazi."

Egy átlagos philips hepa + szén kb 30 ezer.

"Beépített szűrő 4000i légtisztító sorozathoz
HEPA filter, 0,003 um nagyságú részecskékhez
Méret: 255 x 165 x 358 mm"

Most 28.000 ft Extreme digitálnál. (és ez kb 3 éves költség, legalábbis a táblázat szerint 36 hónapra írják).

Vhogy ha ez így van, nem látom a "horror" árat/ nagy különbséget.

Sőt, ha azt nézem, akkor ez még jóval kedvezőbb is, ha ez igaz, mert a másiknál éves szinten ennyi a költség, és az csak 0,3 um-re képes.

[link]

Kiemelkedő szűrési hatékonyság

A továbbfejlesztett VitaShield technológiának köszönhetően a légtisztító hatékonyan eltávolítja a 0,003 um méretű (a PM 2,5-nél 800-szor kisebb) részecskék 99,9%-át, beleértve a PM2,5-öt, a vírusokat, a baktériumokat, a polleneket, a port és az állatszőrt is.* Gondoskodik róla, hogy a nagy szennyezési időszakok során is egészséges levegőt lélegezzen be.

(#2609) Bibby válasza Csabroncka (#2607) üzenetére


Bibby
addikt

[link]
[link]
Én azért ennek hajlamosabb vagyok hinni.
És nem, nem megy át.
(Meg a Nasa-nak.)

[ Szerkesztve ]

Ελευθερια η θανατος

(#2610) zazenke válasza Bibby (#2603) üzenetére


zazenke
őstag

a koronavírus nagy vírusnak számít és H14 es hepa is megfogja . Bár ennek az egésznek nem sok jelentősége van mert vírus ellen nem sok értelme a légtisztítónak. Rádtüsszentenek és abban van annyi erő hogy téged találjon el hamarabb és ne szívja be a légtisztító. Inkább pollenek és por ellen van a légtisztítónak értelme

(#2611) Csabroncka válasza Boond (#2608) üzenetére


Csabroncka
addikt

Felesleges leírnom 100x

A HEPA szabvány szerint a 0,3 mikron alatti részecskéket nem szűri! Mit jelent ez: kivagy segítve azzal, hogy a korona, vagy más rns vírus darabok 50%-át kiszűrte ? (nem), viszont azzal, hogy a H13 vagy H14, minden 10^3 pollen részecskéből 1 db-ot vagy 3-at átenged azzal igen.

Amit leírtam egyáltalán nem a vikipádiára hivatkozva írtam, csupán jelzem, hogy tessék óvatosan kezelni ezeket a NASA kimérte és saját termék hypolása - ami mindenre jó, minden körülmények között dolgokat óvatosan kezelni - persze mindenki annak és úgy hisz ahogy akar, nekem nem célom senkit meggyőzni.

"in medias res"

(#2612) Bibby válasza Csabroncka (#2611) üzenetére


Bibby
addikt

Nem hát, te nem akarsz senkit győzködni, kijelented hogy úgy van és kész, ezek a tények.
Még az sem zavar, hogy én tanulmányt linkeltem, hogy nem a háló hatás számít, hanem a brown mozgás miatt egész másképp működő szűrés is van.
De szerintem legyél te a topikgazda, mert a leghangosabban te tudod mondani, és egy szép színes ábrát is hoztál amiben az van lerajzolva amit mondasz. :)

zazenke: neked természetesen igazad van teljesen, a szobában felállított légtisztító nem szívja ki a levegőből a vírust. Itt csak az elvi kérdésre kerestük a választ, amiben Csabroncka szerint mindenki téved aki nem azt hiszi amit ő. :)

Ελευθερια η θανατος

(#2613) Csabroncka válasza Bibby (#2612) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem hiszem, hanem tanultam és a munkámból fakadóan van némi közöm hozzá...

"in medias res"

(#2614) Boond


Boond
addikt

Ezek érdekes cikkek köszi :)

(#2615) Boond válasza Csabroncka (#2611) üzenetére


Boond
addikt

Eleve nem értem, hogy az 50%-át? Honnan jött ez az adat?

2. Nem egynél olvasom, hogy 0,3-nál jóval kisebbeket is elfog, és a belinkelt cikkekből is az derül, ki, hogy a nagyobbat nehezebb...

De mivel gyanítom, egyikünk sem szakavatott tudós, felesleges ezen vitázni. Főleg, hogy van annál kisebb is, mint amit állítasz, használatban/piacon.

Amit meg korábban linkeltem azok a philips termékeknél vannak, mint független ellenőrzés teszt stb.
Vagy épp termék, tulajdonsága.

"szobában felállított légtisztító nem szívja ki a levegőből a vírust. "

Hm, Tesztek alapján viszont igen (legalábbis, ahol tesztelték pl h1n1, és a többivel)
Más kérdés, hogy a többiben igaza van. (előbb megfertőz valaki ,másképp is elkaphatod)

Engemet már csak az érdekelne, hogy szén szűrőt külön lehet-e kapni, akár egyéni méretben?
Mert akkor még egy olyant lehet beszerzek majd.

(#2616) ignaczg


ignaczg
csendes tag

Sziasztok,
Szeretnék venni egy philips légtisztító/párásítót, csak kicsit belekavarodtam, hogy mi a különbség a AC2729/50 és AC2729/51 között (mivel árban nagy) és mivel itt nem találtam választ így írtam az ügyfélszolgálatnak.Ezt kaptam tőlük:

"A két légtisztító, ahogy Ön is írta, megegyezik, a cikkszám eltérése csak logisztikai különbséget jelent. Mivel ez a két készülék jelenleg a kereskedelmi partnereinknél érhető el, az ő árazásukkal kapcsolatban sajnos nem tudok információval szolgálni."

Valóban így lehet?

#különbség AC2729/51 és AC2729/50 között
#AC2729/50 vs 51

(#2617) Dr.NX válasza ignaczg (#2616) üzenetére


Dr.NX
addikt

Igen.

Elfogadom a sütiket.

(#2618) fant0mi válasza ignaczg (#2616) üzenetére


fant0mi
addikt

Nem sok kulonbseg szokott lenni ha csak ilyen perjelben ter el. Mas a szine, vagy mas villasdugoval szerelik mondjuk angol piacra.
Ott lehet nagy arkulonbseg, hogy lehet az egyik fajtabol van akciosan esztorszagban, aztan szurkeimporttal behoznak egy csomot. Vagy mielott elszabadult a forint az euroval szemben, mar raktaron volt, most elszalltak az arak akik frissen szerzik be. A mediamarktos vagy brendonos ar a mervado ok a hivatalos philips partnerek. Ha tudsz valahol olcsobban, akkor vedd azt.

(#2619) solti válasza fant0mi (#2618) üzenetére


solti
senior tag

(más Philips terméknél a tartozékok mennyisége is változhat a / utáni résztől, de igaz, valóban főleg színről és lokalizációról szól)

(#2620) Dr.NX válasza fant0mi (#2618) üzenetére


Dr.NX
addikt

A színváltozatot általában a négyjegyű szám utolsó jegye jelöli, még a perjel előtt.

Elfogadom a sütiket.

(#2621) ignaczg válasza fant0mi (#2618) üzenetére


ignaczg
csendes tag

@Dr.NX, @fant0mi
köszi a választ, sejtettem hogy a beszerzési hely-es dolog lehet a háttérben, de egy plusz kérdést megért a 25k különbség. :))

(#2622) xEon1337


xEon1337
őstag

Valami miatt hetek óta náthás vagyok, mondhatni allergiás tüneteim vannak, pedig ez jellemzően csak ősszel a parlagfűszezonban szokott jelentkezni. Ma éjjel már addig fajult a helyzet, hogy fél 3-kor fel kellett kelnem, mert szinte fulladtam ahogy a sok váladék folyt le a torkomon, szűrve tudtam csak a levegőt venni, irritált, emiatt köhögtem is, stb. Lehet, hogy a páratartalom sem az igazi a lakásban és most a sok home office előhozta, nem tudom.. Érdekes, hogy napközben, főleg ha bemegyek a munkahelyre, akkor jelentősen csillapodik a dolog.

Mindenképpen akartam nyáron venni egy légtisztítót, de a jelen helyzet cselekvésre késztet, szóval jövő héten be kell szereznem valamit. Visszakerestem itt a topikban, próbáltam neten is okosodni, de még mindig van azért egy adag bizonytalanság bennem.

Arra gondoltam, hogy két eszközt veszek, egy légmosót és egy légtisztítót, a légmosó a hálóban lesz, a légtisztító meg a nappaliban. A lakás kb 45m2. Tudom, hogy vannak gépek, amik mindkét funkciót tudják egyszerre, de azt vallom, hogy ami mindent tud, az nem tud igazán jól semmit.

Légmosó: Boneco W300 (ua. mint a W200, csak nagyobb a víztartálya, így nem kell naponta töltögetni. 105k HUF)
Légtisztító: Daikin MC70L vagy Electrolux PA91-604 (Előbbi mellett szól, hogy "Daikin", viszont már vagy 10 éve piacon van ez a típus, utóbbi mellett pedig a dizájn és ez egy új modell, talán emiatt hosszabb lesz a termék (szűrő) támogatottsága. Mindkettő 180k HUF)

Vélemény? Valakinek konkrét tapasztalata a fentebb említett típusokkal? :)

"Less but better" - Dieter Rams

(#2623) DamianB válasza xEon1337 (#2622) üzenetére


DamianB
őstag

Szerintem átgondoltan ki találtad .
De nem értek egyet a megállapításoddal nekem ugye sharp van ami mindketőtt tudja és teljesen elégedett vagyok. Nekem csökenttek az ellergiás tüneteim.
Mostanra teljesen hangtalan lett a gép .

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#2624) Boond válasza fant0mi (#2618) üzenetére


Boond
addikt

Extreme digitál is hivatalos.

(#2625) k-dani válasza xEon1337 (#2622) üzenetére


k-dani
csendes tag

Ha aludni nem tudsz feltehetően allergia miatt, akkor miért nem teszel légtisztítót a hálószobába?

(#2626) xEon1337 válasza k-dani (#2625) üzenetére


xEon1337
őstag

Olyan légtisztítót akarok venni, amit >50m2-re ajánlanak és azért nem akarom a hálóba tenni, mert ott az ajtó miatt (még ha nyitva is van) sokkal kisebb légtérben üzemelne, nem tudná az egész lakás légtömegét hatékonyan tisztítani. Míg ha a nappaliba rakom be, az a lakás ~mértani közepe, ott sokkal többet érne szerintem.
Viszont egy ilyen kisebb légmosó jó szolgálatot tehetne a hálóban, plusz még a páratartalmat is frankón beállítaná. :)

"Less but better" - Dieter Rams

(#2627) ntomka válasza xEon1337 (#2626) üzenetére


ntomka
nagyúr

Az ajtók ezeknek viszont majdnem virtuális falat jelentenek.

ツ Headphones on - World off

(#2628) zazenke válasza ntomka (#2627) üzenetére


zazenke
őstag

én meg vagyok róla győződve se így se úgy nem mozgat meg 50 m2 ert. még akkor sem ha 1 darab 50 es helységbe üzemel. Legfeljebb úgy ha tő gázon hajtja az ember azt meg úgyse bírja az ember egésznap hallgatni

(#2629) Csabroncka válasza xEon1337 (#2626) üzenetére


Csabroncka
addikt

Allergiára levegőszűrő kell, illetve egy jó min. H13 HEPA-s porszívó is! Maradhat a nappaliban a gép, a legjobb hely ott van ahol mocorog a levegő (folyosó, klíma alá..stb). A feltétel a csukott ablak és a 0-24-es működés.
Alvás miatt mosd többször az ágyneműt, mi a matracot átporszívózzuk hetente + moss gyakran hajat. Ha ég a torkod és nagyon viszket, a hideg tej csodákat művel ;) .

Nekem 10-15 perc alatt elmúlik ha hazaérek.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#2630) Bibby válasza xEon1337 (#2626) üzenetére


Bibby
addikt

Egyébként nem teljesen igaz ebben az esetben, hogy a 2in1 megoldások nem jók.
A legtöbb gyártó pont ugyanolyan szűrőket rak azokba is, csak pluszban van bennük párásító tárcsa/kerék.

Ελευθερια η θανατος

(#2631) julius75


julius75
aktív tag

Daikin MCK75j tapasztalatok, röviden.
Elfogultnak tűnhet, de nem vagyok az, mert nincs tapasztalatom más típussal....

Külsőre nem egy óriáskifli......, nem csúnya, de látszik a dizájnon, hogy nem tegnapi darab.
Stabil és erős, átgondolt konstrukciónak tűnik.
Hang: sokkal rosszabbra számítottunk, teljesen elfogadható, nem zavaró. Nagyon csendes környéken, még csendesebb utcában, szuper ablakok mögött élünk, ezért volt egy kis félelem a keltett zaj iránt.
Légtisztítás: "más" a levegő. Nehéz ezt megmagyarázni, de sokkal jobb. Pedig nem csak csendes a környékünk, de véleményem szerint tiszta is. Mégis csinál valamit....
Párásítás szintén szuper, nem hullámzik, tartja a fokozathoz tartozó értéket. Jól működik.
A sokat emlegetett kezdeti furcsa szag jelen volt/van, de ebben is rosszabbra számítottunk. Teljesen elfogadható, és vagy kezdjük megszokni, vagy tűnik el, de szinte már észre sem vesszük.
Egyelen dolog, amit hiányolunk, az a távoli elérés. Szinte csak időzítve használjuk, jó lenne mobilról indítani.
Illetve drága, de ezt úgyis tudja mindenki.....

[ Szerkesztve ]

(#2632) DamianB válasza julius75 (#2631) üzenetére


DamianB
őstag

Miért kell távoli el érés ? Ne érts félre szeretem az ilyen kütyüket . De ezek arra vannak kitalálva hogy menjek non stop nem kell velük foglalkozni csak be kapcsolod és megy .
Ma reggel már 57% páratartalom volt messzire jutottunk a 17 től :DDD

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#2633) julius75 válasza DamianB (#2632) üzenetére


julius75
aktív tag

Van egy 8 hónapos kisbabánk, éjjel sokszor van orrocska gond....tulajdonképpen emiatt vettük.
Viszont de.9 és este 6 között folyamatosan a szabadban vannak / vagyunk. Ezért mi eddig csak du. 4-5 körül kapcsoltuk be, nem ment folyamatosan.....lehet, ezt rosszul tettük :F

A távoli elérés meg a megszokás miatt kellene.
Automatizálással foglalkozom, és asszem' kicsit túltoltam otthon......minden eszköz, aminél valamilyen módon megoldható, nálunk elérhető - vezérelhető telefonról, távolról.

(#2634) MTünde


MTünde
csendes tag

Hello.
Megjött a Panasonic F-VXR50G-W légtisztító (40m2 légszűrés, a 22nm-re szóló párásítást csak később tudtam meg)
2 teljes hetet használtam. Ha 24 órát megy 2x is fel kell töltenem, mert kicsi a tartály, azaz majdnem 5L vizet simán elszór úgy, hogy a finom pára mégcsak nem is látszik, nem érezhető. Általában 40% párát mutat, tegnap meglepett, hogy felgyulladt az 50%-os lámpa. Lehet, hogy nagyobbat kellett volna vennem, szerintem a 40 nm-re hirdetett a 35 nm-re kevés. A por persze nem tűnik el, csak nem a levegőben száll, szinte alig látni, nem úgy, mint rég, amikor besütött a nap - a por a víztől és ionizálástól leülepszik, amit leporszívózok a gép szűrőjéről, padlóról és csak gyorsan áttörlök mindent 1-2 naponta és egész jó látvány a lakás :)
Szép, csendesen működik, ha szagot érez előrenyílik az eleje és felemelkedik, akkor pár percig hangosabb.
A levegő kellemesebb, az este 6kor sütött csirke lefekvéskor már nem volt érezhető. Sokkal jobban alszom, már nem ébredek fel éjjel 2-3x inni, köhögni a szárazságtól. Gyakorlatilag 2 hete kialszom magam :)
Hátránya: elég drága volt és csak 1 év a garancia. A felesleges kábelt nem lehet eltüntetni benne, nincs helye. A tartályt ki kell billenteni, felfelé fordítani, letekerni egy nagytenyérnyi kupakot, feltölteni vízzel, majd lezárás után vissza kell fordítani lefelé és behelyezni a helyére. Eléggé fájós a kezem, ezt a befőttesüvegnyitás érzést kihagynám, nem tudom miért is nem tudták megoldani, hogy kibillentsük a helyéből a tartályt és csakúgy feltöltsük egy kancsóból.
Összességében jobban vagyok, kipihentebb. De lehet, hogy jobban körülnézhettem volna a piacon, más termékekben többfajta szűrő van. Kissé aggódom a vízkő miatt és amiatt, hogy túl ritka az országban ez a készülék. Remélem, ha szükség lesz rá lesz alkatrész és csereszűrő, minél később.

[ Szerkesztve ]

(#2635) DamianB válasza julius75 (#2633) üzenetére


DamianB
őstag

Ne kapcsljátok ki sztem de te tudod én pl annyit csináltam hogy eljöttem otthonról két napot nem leszek és a párásítást kapcsoltam ki automata módban meg szép lassan szűri ugyan azt a levegőt. Mikor haza érek szellőztetek és újra indul a párásítás.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#2636) DamianB válasza MTünde (#2634) üzenetére


DamianB
őstag

Nekem az első napokban napi kb 7 litert nyomattam ki vele mostmár elég egy töltés.
Szerintem azért nem lehet úgy vissza tölteni mert néha szét kell szedni és kiöblíteni a vizet ne poshadjon be nem szabad mindig csak rá tölteni.

Ez a 35 nm egy egybe függő terület ? ami jól körülvan határolva ajtóval ? mert tudod beszéltükajtókün nem megy át de a párát ki tudja szívni el tud illani

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#2637) MTünde válasza DamianB (#2636) üzenetére


MTünde
csendes tag

Gyakorlatilag egy nagyszoba van és egy nagy konyha étkezővel, csak a wc-fürdő van lezárva ajtóval, ami a szobaajtó nyílásával szemben van, nincs több ajtó, egy légtér, egy fallal elválasztva. A szobaajtóban van a készülék, így megszűri a kintről bejövő szagokat egész jól.

[ Szerkesztve ]

(#2638) zazenke válasza MTünde (#2634) üzenetére


zazenke
őstag

nálam már nem kell párásítani alapból 45 % fölött van a lakás. Szavad ne felejtsd én szóltam a pót szűrők ügyében

(#2639) zazenke


zazenke
őstag

egész pontos a xiaomi pára és hőfok mérője. néha még a pára is koppra együtt jár a komolyabb műszerrel ez is példaértékű. 3000 ft körül van az ára, e-ink kijelzővel

(#2640) cipofuzo87


cipofuzo87
tag

Sziasztok!
60 nm-es lakásba milyen légszűrőt és párásítót ajánlatok?
- ritkán kelljen szűrőt cserélni (4 havonta szűrőcsere pl)
- forgalmas út mentén lakok: szállópor és apró részecskéket is szeretném szűrni
- baktériumok, vírusok szűrése nem érdekel
- ár/per értékben jó legyen
- jó, ha kiírja a levegőszennyezettséget
- legyen csendes, egész nap menni fog
- árkategória 60-250kHUF

(#2641) Csabroncka válasza julius75 (#2633) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ha van IR vezérlője, akkor ilyen jó hozzá!

Én ezzel vezérlem a klímát és a légtisztítókat is távolról!

"in medias res"

(#2642) julius75 válasza Csabroncka (#2641) üzenetére


julius75
aktív tag

jónak tűnik, köszi.... :R
azé' megnyugtató, hogy nem egyedi a "problémánk" :C

(#2643) zazenke válasza cipofuzo87 (#2640) üzenetére


zazenke
őstag

60 m2 re nem fogsz közvetlen találni mert a helységek el vannak választva egymástól még akkor is ha nyitva vannak az ajtók. (gondolom nem 1 helységed 60 m2). ajánlom a a daikint bár én csak a sima párásítás nélkülit használom , de ebből az összegből kijön a párásítós testvére is https://www.iceklima.hu/daikin-mck75jvm-k.html . Adott szállított légmennyiséghez tartozó csendessége verhetetlen lesz és kellő számú fokozat is van rajta (nem úgy mint pl a sharpokon). A kezdeti furcsa szaga 1-2 hónap múlva elmegy. Ez van akit zavar. (engem is zavart annak idején.) . A működési leírását ne ezen az oldalon nézd mert itt eléggé zagyva és nem pontos

[ Szerkesztve ]

(#2644) cipofuzo87 válasza zazenke (#2643) üzenetére


cipofuzo87
tag

Köszi az ajánlást.
Azért ez nem olcsó, és nincs összhasonlítási alapom a többivel szemben, csak azt látom, hogy a Xiaomi Purifier 3-hoz képest 3x-os ár. Tényleg 3x annyit tud ez a Daikin?
Én úgy gondolkodok, hogy ha csak 2x jobb, akkor inkább megveszem az olcsóbbat. Abban természetesen nem kételkedek, hogy a drágább jobb.

[ Szerkesztve ]

(#2645) zazenke válasza cipofuzo87 (#2644) üzenetére


zazenke
őstag

32 db minimális hangerőt én úgy viselek el ha 2 helységgel arrébb van a légtisztító , mert a xiaomi ezt tudja. Ez egy vicc . a daikn mellett teljes csendben is úgy tudsz aludni hogy mintha nem is lenne ott. Igen a minőségnek ára van . Amit a xiaomi csinál azt a legkönnyebb összehozni . átszív egy "porszívómotorral " levegőt egy hepán. És ezt megvezérli egy látványos részecske érzékelővel. Mindkettő kitisztítja a levegőt csak nem mindegy milyen áron. Pár hete vettem egy kicsi sharpot is aminek a minimum hangereje 26 db . Na már az sem észrevétlen és nem alszok melette. Konkrétan porfogónak használom Mert éppen glettelek és festek egy szobát és annak ajtaja elé tettem . Na erre bármi jó.

(#2646) julius75 válasza cipofuzo87 (#2644) üzenetére


julius75
aktív tag

Ha visszaolvasol pár napot, akkor megtalálod amit írtam a Daikinról.
Semmi tapasztalatom nem volt más típussal kapcsolatban, csak amit itt és egy uk fórumon olvastam a légtisztítós tulajoktól.
Ezek alapján vettük meg az amúgy kurva drága mck75j-t.
Arról kétségem sem volt, hogy a 100ezres kategóriától messze többet fog nyújtani, hiszen ha nem így lenne, vélhetően már kikopott volna a piacról, de legalábbis nem dícsérnék annyira.
Hogy a 130-160 ezres sharphoz képest milyen, ma sem tudom, de úgy voltam vele, hogy nem két évre veszem, legyen a "legjobb", és talán nem nyúlok mellé.....
Mi így döntöttünk, és eddig nem bántuk meg.

[ Szerkesztve ]

(#2647) Boond válasza cipofuzo87 (#2640) üzenetére


Boond
addikt

Érdemes körbe nézni kinél mi van. Meg a részleteknek is, utána dönteni. A szálló port valamennyi kiszűri. A finomabb részecskék (ultra finom) már más kérdés, elvileg.

Meg lehet nézni a philips vagy más gyártó termékeit is...

bár nem egyszerű ügy.

[ Szerkesztve ]

(#2648) ntomka válasza zazenke (#2645) üzenetére


ntomka
nagyúr

Amit a xiaomi csinál azt a legkönnyebb összehozni . átszív egy "porszívómotorral " levegőt egy hepán. És ezt megvezérli egy látványos részecske érzékelővel.

Ez annyira igaz, hogy: [link]

ツ Headphones on - World off

(#2649) cipofuzo87


cipofuzo87
tag

Najóó, mostmár nyitott vagyok egy drágább ~250k-s darab megvásárlására is. A Daikin (sajnos nem tetszik a kinézete) mellett tudnátok ajánlani más típust, ami párásít és levegőt is szűr?
Ez a fontossági sorrend:
- halk
- 60nm-es lakás
- párásításnál a vízkövet ne juttassa a levegőbe
- nézzen ki jól

Ehhez mit szóltok?
Philips AC2729/50 Series 2000i

[ Szerkesztve ]

(#2650) DamianB válasza zazenke (#2645) üzenetére


DamianB
őstag

Sharp kcg 40 es 19 db bel mellette alszok két métere. :U

Daikin tuti jó de azért ne szóljuk le a sharpot . Iceklimától vettem én is nagyon normálisak az a legtisztább ha felhívod őket.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.