- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Nos az én mérnöki látásmódom egy kicsit vitába kell hogy szálljon ezzel.
Pont, hogy méréstechnikai szempontból ez így eléggé pontatlan, hiszen gyártott alkatrészek mérése az igazi mérés (=tervezett elmélet/méret/stb gyakorlatba ültetett megvalósulásának visszaigazolása), a papiron és számitógépen lévö elméleti modelleken végzett mérés inkább csak az elmélet, számolás kontrollálása.Tény, hogy mindkét képen csak nominális (névleges) értékek szerepelnek, gyártás pedig sosem tudja biztositani ezt a tüéles pontosságú értéket, éppen ezért vannak bevezetve a mérettürések (geometriai türések most ne legyen téma).
Ha definiálva van egy általános türésosztály, akkor az a rajzon a méreteknél egyenként specifikált feltüntetése nélkül igaz lesz mindegyikre (de egyenként értelmezett szabványos értékekkel). Eképpen az inch helyett mm-ben feltüntetett értékek ha még mindig az eredeti türésmezökön belül lesznek, akkor max a türésértékeket kell korrigálni (immár egyedi specifikusra, és feltüntetni adott méretnél) az új mm-ben kifejezett nominális értékhez passzolva.Persze CAD és más számitógépes modellezö környezetekben (eredeti) nominális értékkel illik modellezni, hiszen egy hosszabb méretláncnál máris kézenfekvöbb a felmerülö probléma - a tervezési szinten elöjövö pontatlanság.
Mindettöl függetlenül a vicc az, hogy 20 évvel ezelött (a k életbe, hogy rohan az idö) én is a fenti mm-es értékekkel modelleztem vissza (nem gyártásra terveztem meglévö elemek mellé!), csak magamnak, CAD gyakorlásként a lego elemeket, és igazából nagy kontraszt nem jött elö sehol, mindenhol tökéletes müködött, és a hatalmas összeállitások is egészen szépek lettek - mivel csak ebben a mm-es rendszerben volt mind, nem volt keverve inches-sel. Mint irtam, akkor a lényeg erösen a CAD alkalmazások gyakorlása volt. Ma már engem is zavarna ez a pontatlanság is. Pl ez is akkor készült (a render eléggé kezdetleges):
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Techsend Cyber Monster elektromos roller + sisak ajándékba
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal 140cmx60cm
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged